lösev

Tarsusta Yaya Kırmızı Çizgimiz uygulaması

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 30.03.2021 - 16:10, Güncelleme: 30.03.2021 - 16:10 3774+ kez okundu.
 

Tarsusta Yaya Kırmızı Çizgimiz uygulaması

Tarsusta Yaya Kırmızı Çizgimiz uygulaması

Tarsus’ta ‘Yaya Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması İçişleri Bakanlığı, yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' şeklinde yaya geçitlerinin kırmızı renkle boyanması uygulaması başlattı. Uygulama Mersin’in Tarsus İlçesinde Jandarma ekipleri farklı noktalarda gerçekleştirildi. İlçe jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Trafik Timleri tarafından Tarsus mahallelerinde yaya geçitleri ve okul önlerinde  'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması kapsamında, yaya ve sürücülere uygulamalı olarak yaya geçitlerinde öncelik yayanın olduğu bilgilendirmesi yapıldı. Jandarma ekipleri,  çocuklarla yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekip, kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığı anlatıldı.
Tarsusta Yaya Kırmızı Çizgimiz uygulaması

Tarsus’ta ‘Yaya Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması

İçişleri Bakanlığı, yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' şeklinde yaya geçitlerinin kırmızı renkle boyanması uygulaması başlattı. Uygulama Mersin’in Tarsus İlçesinde Jandarma ekipleri farklı noktalarda gerçekleştirildi.


İlçe jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Trafik Timleri tarafından Tarsus mahallelerinde yaya geçitleri ve okul önlerinde  'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması kapsamında, yaya ve sürücülere uygulamalı olarak yaya geçitlerinde öncelik yayanın olduğu bilgilendirmesi yapıldı.
Jandarma ekipleri,  çocuklarla yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekip, kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığı anlatıldı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.