lösev

Avrupa'dan PTT'ye 'altın pul' ödülü

Genel 03.04.2021 - 11:38, Güncelleme: 03.04.2021 - 11:38 3521+ kez okundu.
 

Avrupa'dan PTT'ye 'altın pul' ödülü

PTT AŞ, En İyi Avrupa Pulu Yarışması’nda “Altın Pul” ödülünü kazandı. Osmanlı Devleti yol sisteminin başlangıcının ve ayrım güzergâhlarının tema olarak işlendiği “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu tek değerli anma pulu, yarışmada birinci oldu.

ANKARA (İGFA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 2002'den beri halka açık çevrimiçi oylama yoluyla düzenlenen En İyi Avrupa Pulu Yarışması’nda bu yıl "Tarihi Posta Yolları" temasıyla tedavüle sunduğu pulla birinciliğe layık görüldü. “Altın Pul” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atan PTT AŞ, “Tarihi Posta Yolları” pulunu, posta güzergâhları, postacılar ve tarihi mekânları tarihsel gerçekliğe uygun olarak tasarlayıp, tüm teknik detaylara bağlı kalarak oluşturdu. Avrupa Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından belirlenen konular çerçevesinde hazırlanan pullarla yarışmalara katılan PTT AŞ, her yıl aldığı ödüllerle başarısını taçlandırdı. Hatırlanacağı gibi PTT temalı pullarındaki ödüllerinde 2011 yılından bu yana başarısını sürdürürken, her yıl altın, gümüş pulların sahibi oluyor. Kurum, 2019 yılında “Ulusal Kuşlar” konulu anma pulu ile gümüş pulun sahibi olmuştu.
PTT AŞ, En İyi Avrupa Pulu Yarışması’nda “Altın Pul” ödülünü kazandı. Osmanlı Devleti yol sisteminin başlangıcının ve ayrım güzergâhlarının tema olarak işlendiği “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu tek değerli anma pulu, yarışmada birinci oldu.
ANKARA (İGFA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 2002'den beri halka açık çevrimiçi oylama yoluyla düzenlenen En İyi Avrupa Pulu Yarışması’nda bu yıl "Tarihi Posta Yolları" temasıyla tedavüle sunduğu pulla birinciliğe layık görüldü. “Altın Pul” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atan PTT AŞ, “Tarihi Posta Yolları” pulunu, posta güzergâhları, postacılar ve tarihi mekânları tarihsel gerçekliğe uygun olarak tasarlayıp, tüm teknik detaylara bağlı kalarak oluşturdu.
 
Avrupa Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından belirlenen konular çerçevesinde hazırlanan pullarla yarışmalara katılan PTT AŞ, her yıl aldığı ödüllerle başarısını taçlandırdı. Hatırlanacağı gibi PTT temalı pullarındaki ödüllerinde 2011 yılından bu yana başarısını sürdürürken, her yıl altın, gümüş pulların sahibi oluyor. Kurum, 2019 yılında “Ulusal Kuşlar” konulu anma pulu ile gümüş pulun sahibi olmuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.