lösev

EN RENKLİ HIDIRELLEZ KUTLAMASI BU YIL MERSİNDE YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi (BH) - BLOK HABER | 06.05.2021 - 11:55, Güncelleme: 06.05.2021 - 11:55 3403+ kez okundu.
 

EN RENKLİ HIDIRELLEZ KUTLAMASI BU YIL MERSİNDE YAPILDI

EN RENKLİ HIDIRELLEZ KUTLAMASI BU YIL MERSİNDE YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5-6 Mayıs’ta kutlanan Hıdırellez’i bu yıl renkli görüntülerle karşıladı. Salgın nedeniyle ilan edilen tam kapanma sürecinde Büyükşehir’in sahilde düzenlediği küçük çaplı organizasyonda Roman vatandaşlar baharı geride bırakıp yazı şarkılarla karşıladı. Salgın sürecinde maddi sıkıntılar yaşayan 59 Roman müzisyene bu organizasyonda toplam 27 bin 100 lira maddi destek sağlandı. Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, “5 Mayıs günü insanlar suya girerler. Orada aslında temizlenirler. Bir yandan da yenilenmedir aslında bu. Hem doğaya karşı olan saygı ve sevgi hem de beklentileri anlatıyor” derken, Romanlar’dan Sibel Yerebakan ise “İlk defa belediyenin böyle bir etkinliğiyle karşılaşıyoruz. Bu da belediyenin bize değer verdiğini gösteriyor. Burada beraber olmamız, birlik olmamız hepimizi mutlu ediyor ve hoşumuza gidiyor” diye konuştu.
EN RENKLİ HIDIRELLEZ KUTLAMASI BU YIL MERSİNDE YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5-6 Mayıs’ta kutlanan Hıdırellez’i bu yıl renkli görüntülerle karşıladı. Salgın nedeniyle ilan edilen tam kapanma sürecinde Büyükşehir’in sahilde düzenlediği küçük çaplı organizasyonda Roman vatandaşlar baharı geride bırakıp yazı şarkılarla karşıladı. Salgın sürecinde maddi sıkıntılar yaşayan 59 Roman müzisyene bu organizasyonda toplam 27 bin 100 lira maddi destek sağlandı.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, “5 Mayıs günü insanlar suya girerler. Orada aslında temizlenirler. Bir yandan da yenilenmedir aslında bu. Hem doğaya karşı olan saygı ve sevgi hem de beklentileri anlatıyor” derken, Romanlar’dan Sibel Yerebakan ise “İlk defa belediyenin böyle bir etkinliğiyle karşılaşıyoruz. Bu da belediyenin bize değer verdiğini gösteriyor. Burada beraber olmamız, birlik olmamız hepimizi mutlu ediyor ve hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.