lösev

19 Mayıs coşkusu Mezitli den başladı tüm Mersin i sardı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 20.05.2021 - 13:25, Güncelleme: 20.05.2021 - 13:25 2658+ kez okundu.
 

19 Mayıs coşkusu Mezitli den başladı tüm Mersin i sardı

19 Mayıs coşkusu Mezitli den başladı tüm Mersin i sardı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu muhteşem bir konvoyla tüm Mersin'e yayıldı. Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Limanında başlayan muhteşem konvoyda Başkanımız Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan'la birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mersinlileri selamladı. Mersin Motorsiklet Spor Kulübü, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrios Turkey, Retrovos, Vosteam Mersin, Mersin Off Road Kulübü, Mersin Karavan Birliği, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Takımı yaklaşık 20 kilometre boyunca meşale ve ışık şovları ile konvoya eşlik ettiler. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da klasik bir otomobille konvoya katıldı.  Mezitli Belediyesi çalışanlarının dev Türk bayrağı açtığı alanda, sahilde hazırlanan dev 19 Mayıs Meşalesini Başkan Seçer, Başkan Tarhan ve Başkan Özyiğit birlikte yaktılar. Marşlar ve şarkılar eşliğinde Mezitli’den başlayarak, tüm kenti dolaşan bayrak seline Mersinliler, yol kenarlarından, cam ve balkonlarından alkışlarla destek verdiler. Saatler 19.19'u gösterdiğinde Kültür Parkta mola veren konvoy saygı duruşu ve İstiklal Marşını toplanan Mersinlilerle birlikte 102 yıllık coşkuyla okudu. Atatürk Kültür Merkezinde sona eren konvoy sonrası toplanan gençlere hitap eden Başkanımız Neşet Tarhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutkuna atıf yaparak, "Türkiye'nin gençleri, korkmadan, yılmadan, aynı cesaret ve coşkuyla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini savunacaktır. Atatürk ve bizlere cumhuriyeti armağan eden kahraman şehitlerimize vefalarını korkmadan göstereceklerdir" dedi.
19 Mayıs coşkusu Mezitli den başladı tüm Mersin i sardı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu muhteşem bir konvoyla tüm Mersin'e yayıldı. Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Limanında başlayan muhteşem konvoyda Başkanımız Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan'la birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mersinlileri selamladı.

Mersin Motorsiklet Spor Kulübü, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrios Turkey, Retrovos, Vosteam Mersin, Mersin Off Road Kulübü, Mersin Karavan Birliği, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Takımı yaklaşık 20 kilometre boyunca meşale ve ışık şovları ile konvoya eşlik ettiler. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da klasik bir otomobille konvoya katıldı. 

Mezitli Belediyesi çalışanlarının dev Türk bayrağı açtığı alanda, sahilde hazırlanan dev 19 Mayıs Meşalesini Başkan Seçer, Başkan Tarhan ve Başkan Özyiğit birlikte yaktılar.

Marşlar ve şarkılar eşliğinde Mezitli’den başlayarak, tüm kenti dolaşan bayrak seline Mersinliler, yol kenarlarından, cam ve balkonlarından alkışlarla destek verdiler.

Saatler 19.19'u gösterdiğinde Kültür Parkta mola veren konvoy saygı duruşu ve İstiklal Marşını toplanan Mersinlilerle birlikte 102 yıllık coşkuyla okudu. Atatürk Kültür Merkezinde sona eren konvoy sonrası toplanan gençlere hitap eden Başkanımız Neşet Tarhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutkuna atıf yaparak,

"Türkiye'nin gençleri, korkmadan, yılmadan, aynı cesaret ve coşkuyla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini savunacaktır. Atatürk ve bizlere cumhuriyeti armağan eden kahraman şehitlerimize vefalarını korkmadan göstereceklerdir"

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.