lösev

TOROSLAR'DA EVLİ ÇİFTLERİN BİR ATÖLYESİ VAR!

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 27.05.2021 - 12:32, Güncelleme: 27.05.2021 - 12:32 2504+ kez okundu.
 

TOROSLAR'DA EVLİ ÇİFTLERİN BİR ATÖLYESİ VAR!

"Sağlıklı ve Mutlu Bir Yuva Kurmanın Tüyoları, Bilinçli Evlilik Atölyesi'nde"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın en önem verdiği projelerinden biri olan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, uzman psikologlarla kadınlara ve çocuklara danışmanlık hizmeti sunarken, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre boşanmaların yüzde 35,3'ü evliliğin ilk beş yılı içerisinde gerçekleşiyor. Toroslar Belediyesi de bu konuda harekete geçerek toplumun temel taşı olan aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa etmek ve aile içi iletişimi güçlendirerek iç huzuru sürdürmek amacıyla "Bilinçli Evlilik Atölyesi'ni" başlattı. "Bilinçli Evlilik, Mutlu Aile" sloganıyla hayata geçen atölyede sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması konusunda Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları tarafından verilen eğitimlerde; "Etkili İletişim, Stres ve Öfke Yönetimi, Evlilikte Kadın ve Erkeğin Rolleri" gibi evlilik için hayati önem taşıyan konular yer alıyor. Evli ve yeni evlenecek çiftler, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda dört hafta sürecek atölye eğitimlerine katılabilir. Eğitimlerin ilki, pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi Psikoloğu Havva Nur Günöz'ün konuşmacı olarak katıldığı atölye çalışması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.  "Her Evlilik Kendine Özgü ve Özeldir" Psikolog Günöz, sunumunda evliliklerin sağlıklı olabilmesi için çiftler arasındaki uyumun da önemli olduğuna dikkat çekerek; "Bilinçli evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Böyle bir aile ortamı içerisinde yetişen çocukların ruh sağlıkları da olumlu gelişir. Sağlıklı bir ailenin temelinde ise sağlıklı bir çift ilişkisi yatmaktadır. Bilinçli Evlilik Atölyesi ile aile bütünlüğünün korunması hedeflenirken çeşitli nedenlerle aile çatışması içinde kalan bireylerin sorunlarının da çözüme kavuşturulması amaçlanıyor" diye konuştu. Her evliliğin kendine özgü ve özel olduğunu da vurgulayan Psikolog Günöz, bu konuda da tüyolar vererek; "Asla evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın. Kendi ilişkinize odaklanın. İlişkinizin neden farklı ve özel olduğunu düşünün ve olumlu yönlerine sahip çıkın" ifadelerini kullandı  Başkan Yılmaz: "Amacımız, Tüm Aile Fertlerinin Mutlu  Olması" Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise aile kurumunun güçlenmesine yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek; "Toplumun temeli ailedir. Hayata geçirdiğimiz Bilinçli Evlilik Atölyesi Projesi ile de mutlu aile ortamının hakim olmasını hedeflemekteyiz" dedi. Başkan Yılmaz; "Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza kısaca toplumun her kesimine hitap eden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toroslarımızda sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.  
"Sağlıklı ve Mutlu Bir Yuva Kurmanın Tüyoları, Bilinçli Evlilik Atölyesi'nde"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın en önem verdiği projelerinden biri olan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, uzman psikologlarla kadınlara ve çocuklara danışmanlık hizmeti sunarken, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre boşanmaların yüzde 35,3'ü evliliğin ilk beş yılı içerisinde gerçekleşiyor. Toroslar Belediyesi de bu konuda harekete geçerek toplumun temel taşı olan aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa etmek ve aile içi iletişimi güçlendirerek iç huzuru sürdürmek amacıyla "Bilinçli Evlilik Atölyesi'ni" başlattı.

"Bilinçli Evlilik, Mutlu Aile" sloganıyla hayata geçen atölyede sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması konusunda Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları tarafından verilen eğitimlerde; "Etkili İletişim, Stres ve Öfke Yönetimi, Evlilikte Kadın ve Erkeğin Rolleri" gibi evlilik için hayati önem taşıyan konular yer alıyor.

Evli ve yeni evlenecek çiftler, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda dört hafta sürecek atölye eğitimlerine katılabilir.

Eğitimlerin ilki, pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi Psikoloğu Havva Nur Günöz'ün konuşmacı olarak katıldığı atölye çalışması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. 

"Her Evlilik Kendine Özgü ve Özeldir"

Psikolog Günöz, sunumunda evliliklerin sağlıklı olabilmesi için çiftler arasındaki uyumun da önemli olduğuna dikkat çekerek; "Bilinçli evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Böyle bir aile ortamı içerisinde yetişen çocukların ruh sağlıkları da olumlu gelişir. Sağlıklı bir ailenin temelinde ise sağlıklı bir çift ilişkisi yatmaktadır. Bilinçli Evlilik Atölyesi ile aile bütünlüğünün korunması hedeflenirken çeşitli nedenlerle aile çatışması içinde kalan bireylerin sorunlarının da çözüme kavuşturulması amaçlanıyor" diye konuştu.

Her evliliğin kendine özgü ve özel olduğunu da vurgulayan Psikolog Günöz, bu konuda da tüyolar vererek; "Asla evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın. Kendi ilişkinize odaklanın. İlişkinizin neden farklı ve özel olduğunu düşünün ve olumlu yönlerine sahip çıkın" ifadelerini kullandı 

Başkan Yılmaz: "Amacımız, Tüm Aile Fertlerinin Mutlu  Olması"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise aile kurumunun güçlenmesine yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek; "Toplumun temeli ailedir. Hayata geçirdiğimiz Bilinçli Evlilik Atölyesi Projesi ile de mutlu aile ortamının hakim olmasını hedeflemekteyiz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza kısaca toplumun her kesimine hitap eden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toroslarımızda sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.