lösev

Genç Girişimciler Fikir Otobüsü Projesi ni anlattı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 02.06.2021 - 11:15, Güncelleme: 02.06.2021 - 11:15 2708+ kez okundu.
 

Genç Girişimciler Fikir Otobüsü Projesi ni anlattı

Genç Girişimciler Fikir Otobüsü Projesi ni anlattı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Oda üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya’yı konuk etti. Genç girişimciler, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaretinde ‘Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’ hakkında detaylı bilgi verdi. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçak’ı ziyaret etti. Kurul Üyeleri ziyarette, Çukurova Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından koordine edilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Fikir Otobüsü Lise Projesi hakkında gelinen son durumu paylaştı. Fikir Otobüsü Lise Projesinin, bölgedeki girişimcilik eko sistemine katkı sağlamış önemli bir proje olduğunu belirten Berdan Kaya, ‘’Fikir Otobüsü Lise Projesi’nin iki temel amacı var. İlki girişimcilik bilincinin erken yaşta kazandırılması, ikincisi gençlerin yenilikçi iş fikirleri ışığında düşünebilmesine katkı sağlamak. Bu nedenle proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle liseler arası yarışma düzenledik. Başvuruları aldık. 39 başvurudan ön eleme sonrası 6 katılımı Perşembe günü jüri eşliğinde gerçekleştireceğimiz törenle finale kalan girişimcimizi belirlemiş olacağız. Çok kıymetli projeler geldi. Çok heyecanlıyız. Amacımız bu proje ile gençlere, girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmak ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretebilme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak. Fikir olanlar, projesini olanlarla önümüzdeki dönemlerde de görüşmeye hazırız. ‘’ diye konuştu. Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak da TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya’yı tebrik ederek, başarılar diledi.
Genç Girişimciler Fikir Otobüsü Projesi ni anlattı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Oda üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya’yı konuk etti. Genç girişimciler, Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaretinde ‘Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’ hakkında detaylı bilgi verdi.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçak’ı ziyaret etti. Kurul Üyeleri ziyarette, Çukurova Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından koordine edilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Fikir Otobüsü Lise Projesi hakkında gelinen son durumu paylaştı. Fikir Otobüsü Lise Projesinin, bölgedeki girişimcilik eko sistemine katkı sağlamış önemli bir proje olduğunu belirten Berdan Kaya,

‘’Fikir Otobüsü Lise Projesi’nin iki temel amacı var. İlki girişimcilik bilincinin erken yaşta kazandırılması, ikincisi gençlerin yenilikçi iş fikirleri ışığında düşünebilmesine katkı sağlamak. Bu nedenle proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle liseler arası yarışma düzenledik. Başvuruları aldık. 39 başvurudan ön eleme sonrası 6 katılımı Perşembe günü jüri eşliğinde gerçekleştireceğimiz törenle finale kalan girişimcimizi belirlemiş olacağız. Çok kıymetli projeler geldi. Çok heyecanlıyız. Amacımız bu proje ile gençlere, girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmak ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretebilme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak. Fikir olanlar, projesini olanlarla önümüzdeki dönemlerde de görüşmeye hazırız. ‘’

diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak da TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Arda Balkış ve Berdan Kaya’yı tebrik ederek, başarılar diledi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.