lösev

Zeydan Karalar Çevreyi korumak çocuklarımızın geleceğini korumaktır

Genel (BH) - BLOK HABER | 05.06.2021 - 13:26, Güncelleme: 05.06.2021 - 13:26 2763+ kez okundu.
 

Zeydan Karalar Çevreyi korumak çocuklarımızın geleceğini korumaktır

Zeydan Karalar Çevreyi korumak çocuklarımızın geleceğini korumaktır

BİZ DOĞAYA MUHTACIZ Niyazi Sertkalaycı’nın fotoğraflarından oluşan Biz doğaya Muhtacız isimli açık hava sergisinin izlendiği çevre günü etkinliğinde Başkan Zeydan Karalar mıntıka temizliği yaparak doğaya gelişigüzel atılmış plastik atıkları ve bazı diğer çöpleri topladı. ÇEVREYİ KORUMAK ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KORUMAKTIR Toplumda çevre kirliliğine dikkat çekmek, çöplerin suya, toprağa ve doğaya atılmaması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen mıntıka temizliğinin ardından konuşan Başkan Zeydan Karalar, çevreyi korumanın yaşamsal önemine değindi. Başkan Zeydan Karalar, “Atmosferini soluduğumuz, toprağında yetişen ürünlerini, gıdasını yediğimiz, suyunu içtiğimiz dünyanın yaşaması gerek. Gelecek nesillerin, çocuklarımızın yaşayacağı dünyayı korumak için de öncelikle çevremizi korumalı, toprağı, suyu ve atmosferi kirletmemeliyiz. Bu hepimiz için bir insanlık görevi olmakla birlikte, ayrıca önemli bir vazife. Ne yazık ki rant uğruna dünyanın birçok noktasında çevrenin, doğanın katledildiğini görüyoruz. Doğanın, yaşadığımız dünyanın geleceğini tehlikeye atıyoruz. İnsanlarımızın bu konuda yeterince bilinçli olmaması da çevrenin kirlenmesine yol açan bir diğer etken. Aslında kirlettiğimiz aynı zamanda yaşam kalitemiz” dedi. ŞU ANDA BİLE DÜNYANIN YARISI SU SIKINTISI ÇEKİYOR Şu anda bile dünyanın yarısının su sıkıntısı çektiğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Su sıkıntısı çekilmesinin küresel ısınma, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve çevre bilincinin yeterince oluşmaması gibi nedenleri var. Biz doğayı ne kadar temiz tutar, ne kadar korursak yaşam kalitemiz o denli iyi olur ve bizden sonraki nesle o kadar yaşanabilecek bir çevre bırakmış oluruz. Denizlerimizi, nehirlerimizi, ovalarımızı, çevremizi korumak zorundayız. Vatandaşlarımıza 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bu mesajı vererek; doğanın, çevrenin korunmasına özen gösterilmesini istiyorum” diye konuştu.
Zeydan Karalar Çevreyi korumak çocuklarımızın geleceğini korumaktır

BİZ DOĞAYA MUHTACIZ

Niyazi Sertkalaycı’nın fotoğraflarından oluşan Biz doğaya Muhtacız isimli açık hava sergisinin izlendiği çevre günü etkinliğinde Başkan Zeydan Karalar mıntıka temizliği yaparak doğaya gelişigüzel atılmış plastik atıkları ve bazı diğer çöpleri topladı.

ÇEVREYİ KORUMAK ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KORUMAKTIR

Toplumda çevre kirliliğine dikkat çekmek, çöplerin suya, toprağa ve doğaya atılmaması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen mıntıka temizliğinin ardından konuşan Başkan Zeydan Karalar, çevreyi korumanın yaşamsal önemine değindi. Başkan Zeydan Karalar, “Atmosferini soluduğumuz, toprağında yetişen ürünlerini, gıdasını yediğimiz, suyunu içtiğimiz dünyanın yaşaması gerek. Gelecek nesillerin, çocuklarımızın yaşayacağı dünyayı korumak için de öncelikle çevremizi korumalı, toprağı, suyu ve atmosferi kirletmemeliyiz. Bu hepimiz için bir insanlık görevi olmakla birlikte, ayrıca önemli bir vazife. Ne yazık ki rant uğruna dünyanın birçok noktasında çevrenin, doğanın katledildiğini görüyoruz. Doğanın, yaşadığımız dünyanın geleceğini tehlikeye atıyoruz. İnsanlarımızın bu konuda yeterince bilinçli olmaması da çevrenin kirlenmesine yol açan bir diğer etken. Aslında kirlettiğimiz aynı zamanda yaşam kalitemiz” dedi.

ŞU ANDA BİLE DÜNYANIN YARISI SU SIKINTISI ÇEKİYOR

Şu anda bile dünyanın yarısının su sıkıntısı çektiğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Su sıkıntısı çekilmesinin küresel ısınma, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve çevre bilincinin yeterince oluşmaması gibi nedenleri var. Biz doğayı ne kadar temiz tutar, ne kadar korursak yaşam kalitemiz o denli iyi olur ve bizden sonraki nesle o kadar yaşanabilecek bir çevre bırakmış oluruz. Denizlerimizi, nehirlerimizi, ovalarımızı, çevremizi korumak zorundayız. Vatandaşlarımıza 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bu mesajı vererek; doğanın, çevrenin korunmasına özen gösterilmesini istiyorum” diye konuştu.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.