lösev

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 11.06.2021 - 10:02, Güncelleme: 11.06.2021 - 10:02 2876+ kez okundu.
 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA ÇAĞRISI

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18 yaş altı ile 65 yaş üstündeki vatandaşlara toplu taşıma kullanımı konusunda çağrıda bulundu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda 18 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadıklarına bakılmaksızın belediye otobüsleri de dahil olmak üzere hiçbir toplu taşıma aracını kullanamıyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Genelgeye uyarak 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları belediye otobüslerine alamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara bu konuda sıkıntı yaşamamaları amacıyla çağrıda bulundu. “Halkımızın bu konuda önemle hassasiyet göstermesini istiyoruz” Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacaklarını söyledi. Demir “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği tüm Türkiye'de aynı uygulama uygulanmaktadır. Bunun için de araç filomuzu attırmaya devam ediyoruz. Ama her ne kadar araç filosunu arttırsak da yine aynı şekilde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılarını olmuş olsa dahi toplu taşıma hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Halkımızın bu konuda önemle hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çünkü kendilerinin sağlığı bizim için çok önemli. 65 yaş üstü vatandaşlarımız şu an itibariyle İçişleri Bakanlığı’nın ikinci bir genelgesi çıkana kadar toplu taşıma hizmetini kullanamayacaklar” diye konuştu.
65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18 yaş altı ile 65 yaş üstündeki vatandaşlara toplu taşıma kullanımı konusunda çağrıda bulundu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda 18 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadıklarına bakılmaksızın belediye otobüsleri de dahil olmak üzere hiçbir toplu taşıma aracını kullanamıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Genelgeye uyarak 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları belediye otobüslerine alamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara bu konuda sıkıntı yaşamamaları amacıyla çağrıda bulundu.

“Halkımızın bu konuda önemle hassasiyet göstermesini istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacaklarını söyledi. Demir

“İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği tüm Türkiye'de aynı uygulama uygulanmaktadır. Bunun için de araç filomuzu attırmaya devam ediyoruz. Ama her ne kadar araç filosunu arttırsak da yine aynı şekilde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılarını olmuş olsa dahi toplu taşıma hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Halkımızın bu konuda önemle hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çünkü kendilerinin sağlığı bizim için çok önemli. 65 yaş üstü vatandaşlarımız şu an itibariyle İçişleri Bakanlığı’nın ikinci bir genelgesi çıkana kadar toplu taşıma hizmetini kullanamayacaklar”

diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.