lösev

FİDAN ÇEŞİTLERİ TARSUSTA YETİŞİYOR

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 19.06.2021 - 14:16, Güncelleme: 19.06.2021 - 14:16 3251+ kez okundu.
 

FİDAN ÇEŞİTLERİ TARSUSTA YETİŞİYOR

FİDAN ÇEŞİTLERİ TARSUSTA YETİŞİYOR

150 dönüm arazide 158 çeşit fidan toprakla buluşmak için boy veriyor.  Mersin'in Tarsus ilçesinde yetişen orman bitkileri bir birinden çeşit güzellikleri ile göz dolduruyor.  Mersin Fidanlık Müdürlüğü Tarsus şefliği tarafından Orman asli ve süs bitkisi olarak 158 tür bitkiyi 10 personel ile 150 dönüm arazi üzerinde açık ve kapalı seralarda yetiştiren Tarsus Fidanlık şefliği, bu fidan ve süs bitkisi 158 çeşidin bir kısmını ağaçlandırma da kullanırken bir kısmını ise kurum ve belediyeler başta olmak üzere vatandaşlara sunuyor.  Konu ile ilgili konuşan Tarsus Fidanlık Şefliği Orman Mühendisi Meliha Çiçek şunları söyledi. "Fidanliğimız 150 dönümlük arazi üzerine kurulmuştur. Asli orman türleri ve süs bitkileri olmak üzere 158 tür bulunmaktadır. Bulunan bu türler belediyeler, kurumlar ve vatandaşların hizmetine sunulmaktadır. Dedi
FİDAN ÇEŞİTLERİ TARSUSTA YETİŞİYOR

150 dönüm arazide 158 çeşit fidan toprakla buluşmak için boy veriyor. 
Mersin'in Tarsus ilçesinde yetişen orman bitkileri bir birinden çeşit güzellikleri ile göz dolduruyor. 
Mersin Fidanlık Müdürlüğü Tarsus şefliği tarafından Orman asli ve süs bitkisi olarak 158 tür bitkiyi 10 personel ile 150 dönüm arazi üzerinde açık ve kapalı seralarda yetiştiren Tarsus Fidanlık şefliği, bu fidan ve süs bitkisi 158 çeşidin bir kısmını ağaçlandırma da kullanırken bir kısmını ise kurum ve belediyeler başta olmak üzere vatandaşlara sunuyor. 
Konu ile ilgili konuşan Tarsus Fidanlık Şefliği Orman Mühendisi Meliha Çiçek şunları söyledi.
"Fidanliğimız 150 dönümlük arazi üzerine kurulmuştur. Asli orman türleri ve süs bitkileri olmak üzere 158 tür bulunmaktadır. Bulunan bu türler belediyeler, kurumlar ve vatandaşların hizmetine sunulmaktadır. Dedi

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.