lösev

Bursa Hayvanat Bahçesinin yeni üyeleri alpakalar

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 25.06.2021 - 09:27, Güncelleme: 25.06.2021 - 09:27 2655+ kez okundu.
 

Bursa Hayvanat Bahçesinin yeni üyeleri alpakalar

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyeleri alpakalar

Gürkan DURAL- Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)- AVRUPA Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri ise alpakalar oldu. İstanbul’dan gelen 3 alpakanın yanı sıra yakın zamandaki yeni doğum ile birlikte alpaka sayısı, 4’e yükseldi. ‘Kömür’, ‘İnci’ ve ‘Demir’ adları verilen alpakaların yeni doğan yavrusuna ise ‘Karamel’ adı konuldu. Dünya standartlarında modern bahçe olarak 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan ve hayvan barınaklarının yanı sıra 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hayvanlar için doğal yaşam alanı, ziyaretçilere de nefes alabilecekleri ortam sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yeni türler de ağırlanıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri ise alpakalar oldu. İstanbul’dan gelen 3 alpakanın yanı sıra yakın süreçteki yeni doğum ile birlikte sayıları, 4’e yükseldi. ‘Kömür’, ‘İnci’ ve ‘Demir’ isimleri verilen alpakaların yeni doğan yavrusuna ise ‘Karamel’ adı koyuldu. Ana vatanı Avustralya olan alpakaların bakımına da yetkililerce özen gösteriliyor. Yoncanın yanı sıra elma ve havuç ile de beslenen alpakalar için özel alan oluşturulurken, ziyarete gelenler de ilgi gösteriyor. Yeni katılan alpakalar ile Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hayvan popülasyonu ise 135 tür ve 1100 hayvana ulaştı. FOTOĞRAFLI
Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyeleri alpakalar

Gürkan DURAL- Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)- AVRUPA Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri ise alpakalar oldu. İstanbul’dan gelen 3 alpakanın yanı sıra yakın zamandaki yeni doğum ile birlikte alpaka sayısı, 4’e yükseldi. ‘Kömür’, ‘İnci’ ve ‘Demir’ adları verilen alpakaların yeni doğan yavrusuna ise ‘Karamel’ adı konuldu.
Dünya standartlarında modern bahçe olarak 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan ve hayvan barınaklarının yanı sıra 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hayvanlar için doğal yaşam alanı, ziyaretçilere de nefes alabilecekleri ortam sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yeni türler de ağırlanıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri ise alpakalar oldu. İstanbul’dan gelen 3 alpakanın yanı sıra yakın süreçteki yeni doğum ile birlikte sayıları, 4’e yükseldi. ‘Kömür’, ‘İnci’ ve ‘Demir’ isimleri verilen alpakaların yeni doğan yavrusuna ise ‘Karamel’ adı koyuldu.
Ana vatanı Avustralya olan alpakaların bakımına da yetkililerce özen gösteriliyor. Yoncanın yanı sıra elma ve havuç ile de beslenen alpakalar için özel alan oluşturulurken, ziyarete gelenler de ilgi gösteriyor. Yeni katılan alpakalar ile Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hayvan popülasyonu ise 135 tür ve 1100 hayvana ulaştı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.