lösev

TARSUS HALKI ELEKTİRİK KESİNTİSİNDEN BIKTI

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 06.08.2021 - 10:55, Güncelleme: 06.08.2021 - 10:55 2574+ kez okundu.
 

TARSUS HALKI ELEKTİRİK KESİNTİSİNDEN BIKTI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL DAN PLANSIZ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yaz aylarında hissedilen hava sıcaklığının 40-50 dereceyi bulduğu Tarsus’ta ani elektrik kesitlilerinden dolayı birçok alanda aksamalar yaşandığını belirterek, “Yaşanan kesintiler özellikle berber, terzi, tamirci, kasap, eczane ve iletişim sektörünü olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle uzun zamandır zaten iş yapamayan esnaf, bir de elektrik kesintisi nedeniyle daha büyük sıkıntı yaşamaya başladı” dedi. Elektrik kesintisine yetkililerin bir an önce çözüm getirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ozan Varal, “Yaz aylarının gelmesiyle Tarsus’ta kesintiler uzun saatler sürüyor. Soğuk gıda tüketimi üzerine iş yapan kasap, pastane, dondurmacı gibi yerlerde elektrik kesintilerinin neden olduğu mağduriyeti kim karşılayacak? Zaten esnaflarımız pandemi de göremediği desteklerden dolayı zor durumdalar. Özelleştirilen elektrik dağıtım firmaları kulağını da vatandaşa tıkamış durumda. Çıksınlar esnafları bir gezsinler, kasaba gidiyorsunuz etler sıcaktan kokuyor diyor, bakkala gidiyorsunuz dondurmalar eridi diyor. Esnaf mağdur durumda” ifadelerini kullandı. Elektrik kesintilerinin yanı sıra yüksek gelen elektrik faturalarının da vatandaşı zor durumda bıraktığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “İş fatura ödemeye geldiği zaman dağıtım şirketleri gelir durumu düşük, faturayı ödeyemeyecek durumdaki vatandaşların tabiri caizse gözünün yaşına dahi bakmadan elektriğini kesiyor. Giderlerini karşılayamadığı için veya faturalarını ödeyemediği için aç kalan, intihara sürüklenen binlerce vatandaşı televizyonlarda, sosyal medya paylaşımlarında gördük. Devleti yönetenler, devleti 5’li çeteye mahkum edenler her zaman, her konuda yaptıkları gibi bu konuda da vatandaşı duymazdan gelmeye devam etmekteler” diye konuştu. Elektrik dağıtım şirketlerinin gerektiği kadar altyapı yatırımı yapmadıklarını savunan İlçe Başkanı Ozan Varal, “Planlı kesintilerin elektrik alt yapısı çalışması nedeni ile yapıldığını söylüyorlar. Ama ne hikmetse Tarsus’un bir çok mahallesinde sık sık trafolar patlamakta, elektrik telleri kopmakta. Ödenen yüksek vergiler ve faturalar yurttaşlarımızın daha iyi hizmet alması için değil mi? Elektrik dağıtım şirketleri aldığı vergilerle vatandaşa daha iyi hizmet sunmak zorunda değil mi? Halkı zor durumda bırakmayı kendilerinde meşru mu görüyorlar? Bu soruların cevabını alana dek, her bir yurttaşımızın sorunu çözüme kavuşana dek sormaya devam edeceğiz. Artık Yeter!” dedi.  
CUMHURİYET HALK PARTİSİ TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL DAN PLANSIZ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yaz aylarında hissedilen hava sıcaklığının 40-50 dereceyi bulduğu Tarsus’ta ani elektrik kesitlilerinden dolayı birçok alanda aksamalar yaşandığını belirterek, “Yaşanan kesintiler özellikle berber, terzi, tamirci, kasap, eczane ve iletişim sektörünü olumsuz etkiledi. Pandemi nedeniyle uzun zamandır zaten iş yapamayan esnaf, bir de elektrik kesintisi nedeniyle daha büyük sıkıntı yaşamaya başladı” dedi.
Elektrik kesintisine yetkililerin bir an önce çözüm getirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ozan Varal, “Yaz aylarının gelmesiyle Tarsus’ta kesintiler uzun saatler sürüyor. Soğuk gıda tüketimi üzerine iş yapan kasap, pastane, dondurmacı gibi yerlerde elektrik kesintilerinin neden olduğu mağduriyeti kim karşılayacak? Zaten esnaflarımız pandemi de göremediği desteklerden dolayı zor durumdalar. Özelleştirilen elektrik dağıtım firmaları kulağını da vatandaşa tıkamış durumda. Çıksınlar esnafları bir gezsinler, kasaba gidiyorsunuz etler sıcaktan kokuyor diyor, bakkala gidiyorsunuz dondurmalar eridi diyor. Esnaf mağdur durumda” ifadelerini kullandı. Elektrik kesintilerinin yanı sıra yüksek gelen elektrik faturalarının da vatandaşı zor durumda bıraktığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “İş fatura ödemeye geldiği zaman dağıtım şirketleri gelir durumu düşük, faturayı ödeyemeyecek durumdaki vatandaşların tabiri caizse gözünün yaşına dahi bakmadan elektriğini kesiyor. Giderlerini karşılayamadığı için veya faturalarını ödeyemediği için aç kalan, intihara sürüklenen binlerce vatandaşı televizyonlarda, sosyal medya paylaşımlarında gördük. Devleti yönetenler, devleti 5’li çeteye mahkum edenler her zaman, her konuda yaptıkları gibi bu konuda da vatandaşı duymazdan gelmeye devam etmekteler” diye konuştu. Elektrik dağıtım şirketlerinin gerektiği kadar altyapı yatırımı yapmadıklarını savunan İlçe Başkanı Ozan Varal, “Planlı kesintilerin elektrik alt yapısı çalışması nedeni ile yapıldığını söylüyorlar. Ama ne hikmetse Tarsus’un bir çok mahallesinde sık sık trafolar patlamakta, elektrik telleri kopmakta. Ödenen yüksek vergiler ve faturalar yurttaşlarımızın daha iyi hizmet alması için değil mi? Elektrik
dağıtım şirketleri aldığı vergilerle vatandaşa daha iyi hizmet sunmak zorunda değil mi? Halkı zor durumda bırakmayı kendilerinde meşru mu görüyorlar? Bu soruların cevabını alana dek, her bir yurttaşımızın sorunu çözüme kavuşana dek sormaya devam edeceğiz. Artık Yeter!” dedi.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.