lösev

Gaziler Mahallesinde Büyükşehir ekiplerinden dere ıslah çalışması

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 02.10.2021 - 10:54, Güncelleme: 02.10.2021 - 10:54 4077+ kez okundu.
 

Gaziler Mahallesinde Büyükşehir ekiplerinden dere ıslah çalışması

Gaziler Mahallesinde Büyükşehir ekiplerinden dere ıslah çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Tarsus’ta dere ıslah ve temizlik çalışmaları sürüyor.   Tarsus kent merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen ve tabanı çamurla kaplanan Kaleburcu deresinin Gaziler Mahallesi bölümü de MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Geçtiğimiz günlerde derenin Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen bölümünde de kapsamlı çalışma uygulanmıştı.   Aşırı yağışlar öncesi dere tamamen temizlendi Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle biriken evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar ve mil nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine vinç vasıtasıyla indirilen bobcat işmakinesi, kış ayları öncesi kapsamlı temizlik gerçekleştirdi.   Yine iş makinaları vasıtasıyla çıkartılan balçık ve diğer çöpler ise kamyonlarla taşındı. Temizlik faaliyeti sırasında içerisinde şişeden plastik kaplara, evsel atıklardan inşaat atıklarına kadar pek çok atığın çıktığı görüldü.   Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Soner Yetgin ve birim amirlerinden Yusuf Nevruz ile birlikte temizlik çalışmalarını yakından takip eden Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici, “Kaleburcu deresinde bulunan mil ve nebati otlar haşerelerin ve zararlıların oluşmasına neden oluyordu. Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde Kaleburcu deresinin Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen kısmından sonra Gaziler Mahallesi’nde de aynı çalışmayı uyguladılar. Bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer olmak üzere, diğer yetkililere ve personele teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.  
Gaziler Mahallesinde Büyükşehir ekiplerinden dere ıslah çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Tarsus’ta dere ıslah ve temizlik çalışmaları sürüyor.

 

Tarsus kent merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen ve tabanı çamurla kaplanan Kaleburcu deresinin Gaziler Mahallesi bölümü de MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Geçtiğimiz günlerde derenin Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen bölümünde de kapsamlı çalışma uygulanmıştı.

 

Aşırı yağışlar öncesi dere tamamen temizlendi

Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle biriken evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar ve mil nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine vinç vasıtasıyla indirilen bobcat işmakinesi, kış ayları öncesi kapsamlı temizlik gerçekleştirdi.

 

Yine iş makinaları vasıtasıyla çıkartılan balçık ve diğer çöpler ise kamyonlarla taşındı. Temizlik faaliyeti sırasında içerisinde şişeden plastik kaplara, evsel atıklardan inşaat atıklarına kadar pek çok atığın çıktığı görüldü.

 

Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Soner Yetgin ve birim amirlerinden Yusuf Nevruz ile birlikte temizlik çalışmalarını yakından takip eden Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici, “Kaleburcu deresinde bulunan mil ve nebati otlar haşerelerin ve zararlıların oluşmasına neden oluyordu. Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde Kaleburcu deresinin Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen kısmından sonra Gaziler Mahallesi’nde de aynı çalışmayı uyguladılar. Bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer olmak üzere, diğer yetkililere ve personele teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.