lösev

Kooperatifçiliği halkla bütünleştiriyorlar

Mezitli (BH) - BLOK HABER | 10.11.2021 - 15:17, Güncelleme: 10.11.2021 - 15:17 10074+ kez okundu.
 

Kooperatifçiliği halkla bütünleştiriyorlar

Kooperatifçiliği halkla bütünleştiriyorlar

Mezitli Solinova Üretici kadın Kooperatifi, üretimi ve kooperatifçilik anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla işletmeye başladığı Özgür Kafe, önemli bir buluşma noktası haline geldi. Mezitli Belediyesinin pozitif ayrımcılık yaptığı nadir yerlerden birisi olan, Mezitli Menderes Mahallesi Demokrasi Parkı içerisinde bulunan Özgür Kafe, vatandaşlara muhteşem ikramlarının yanı sıra kooperatif tarafından üretilen ürünlere ulaşabilmesine olanak sağlıyor.Gerçekleştirdikleri üretimleri daha geniş kitlelere yaymak için  projeler geliştirdiklerini dile getiren Kooperatif Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Mezitli Solinova Üretici Kadın kooperatifi olarak Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteğiyle çok önemli işler başardı. Sahlep, enginar, mısır gibi üretimlerimizin yanında boş duran arsaları değerlendirdiğimiz Kent İçi Tarım Projemiz ile onlarca dönüm arazide mısır ve sebze üretimi gerçekleştirdik. Bu başarılarımızı daha geniş kitlelere yaymak için bir mekana ihtiyacımız vardı. Başkanımız Özgür Kafe gibi güzel bir mekanda bu işi yapmamıza olanak sağladı. Şimdi hem böyle nezih ve muhteşem bir ortamda tüm kooperatif üyelerimiz ve vatandaşlarımızla buluşabiliyor ve ürettiğimiz doğal ve organik ürünleri halkımıza ulaştırabiliyoruz” dedi.Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifinin başarılarının artık ülke genelinde bilinir olduğunu vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Kadınlarımız her zaman olduğu gibi yine başarılarıyla adından söz ettiriyor. Kooperatifimizin başarılarının halkımıza ulaşabilmesi son derece önemli. Kooperatif üyelerinin üretimlerini gerçekleştirdikleri mekanın dışında halkımızla bir araya gelmeleri için de özel bir yere ihtiyaç vardı. Şimdi Özgür Kafe ile kooperatifçilik anlayışını daha yaygın hale getirebiliyorlar. Vatandaşlarımız merak ettiği konularla ilgili bilgi alıyor, öğrenebiliyor. Yine birbirinden nefis ürünlerin yaptıkları işleri ilk ağızdan tadına bakıp satın alabiliyor. Önümüzdeki yıllarda kooperatif ailesi daha da fazla büyüyecek ve daha büyük başarılara imza atacaklardır” diye konuştu.
Kooperatifçiliği halkla bütünleştiriyorlar

Mezitli Solinova Üretici kadın Kooperatifi, üretimi ve kooperatifçilik anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla işletmeye başladığı Özgür Kafe, önemli bir buluşma noktası haline geldi. Mezitli Belediyesinin pozitif ayrımcılık yaptığı nadir yerlerden birisi olan, Mezitli Menderes Mahallesi Demokrasi Parkı içerisinde bulunan Özgür Kafe, vatandaşlara muhteşem ikramlarının yanı sıra kooperatif tarafından üretilen ürünlere ulaşabilmesine olanak sağlıyor.Gerçekleştirdikleri üretimleri daha geniş kitlelere yaymak için  projeler geliştirdiklerini dile getiren Kooperatif Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “ Mezitli Solinova Üretici Kadın kooperatifi olarak Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteğiyle çok önemli işler başardı. Sahlep, enginar, mısır gibi üretimlerimizin yanında boş duran arsaları değerlendirdiğimiz Kent İçi Tarım Projemiz ile onlarca dönüm arazide mısır ve sebze üretimi gerçekleştirdik. Bu başarılarımızı daha geniş kitlelere yaymak için bir mekana ihtiyacımız vardı. Başkanımız Özgür Kafe gibi güzel bir mekanda bu işi yapmamıza olanak sağladı. Şimdi hem böyle nezih ve muhteşem bir ortamda tüm kooperatif üyelerimiz ve vatandaşlarımızla buluşabiliyor ve ürettiğimiz doğal ve organik ürünleri halkımıza ulaştırabiliyoruz” dedi. Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifinin başarılarının artık ülke genelinde bilinir olduğunu vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Kadınlarımız her zaman olduğu gibi yine başarılarıyla adından söz ettiriyor. Kooperatifimizin başarılarının halkımıza ulaşabilmesi son derece önemli. Kooperatif üyelerinin üretimlerini gerçekleştirdikleri mekanın dışında halkımızla bir araya gelmeleri için de özel bir yere ihtiyaç vardı. Şimdi Özgür Kafe ile kooperatifçilik anlayışını daha yaygın hale getirebiliyorlar. Vatandaşlarımız merak ettiği konularla ilgili bilgi alıyor, öğrenebiliyor. Yine birbirinden nefis ürünlerin yaptıkları işleri ilk ağızdan tadına bakıp satın alabiliyor. Önümüzdeki yıllarda kooperatif ailesi daha da fazla büyüyecek ve daha büyük başarılara imza atacaklardır” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.