lösev

BAŞKAN SEÇERİN İSMİNİ VERDİĞİ MİDİLLİ YAVRUSU GARİP BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 05.12.2021 - 08:17, Güncelleme: 06.12.2021 - 08:17 2272+ kez okundu.
 

BAŞKAN SEÇERİN İSMİNİ VERDİĞİ MİDİLLİ YAVRUSU GARİP BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

BAŞKAN SEÇERİN İSMİNİ VERDİĞİ MİDİLLİ YAVRUSU GARİP BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’ndaki canlar yeni doğumlarla çoğalıyor. Ekim ayında gerçekleşen Pati Fest etkinliğinde Başkan Seçer’in ismini “Garip” olarak verdiği midilli yavrusu, gün geçtikte büyüyor. Parkın ilgi çeken diğer canlıları arasında yer alan sırtlanlar da iki yeni doğumla ailelerini genişletti.   Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’ndaki canlar, yeni doğumlarla artmaya devam ediyor. Ekim ayında gerçekleşen Pati Fest’te ilgi odağı olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ismini verdiği midilli yavrusu “Garip” hızla büyüyor. Annesinin yanından ayrılmayan Garip, sempatik hareketleriyle büyük ilgi görüyor. Sularla çevrili alanıyla yemyeşil ortamında içerisinde onlarca tür hayvan barındıran Tarsus Doğa Parkı, her yıl on binlerce kişiyi misafir ediyor.   Limon ve Mavi’nin de sağlık durumları iyi   Parkın ilgi gören diğer hayvan türleri arasında yer alan sırtlarlar da iki yeni doğumla hızla çoğalıyor. Park içerisinde bulunan iki anne sırtlan Ağustos ayında “Limon” ile “Mavi” ismi verilen birer yavru doğurdu. Ocak ayında dünyaya gelen fakat annesinin strese bağlı olarak kabul etmediği ve bakıcıların koruma altına alarak veteriner kliniğinde baktığı “Seko” isimli sırtlanın annesi, yeni doğurduğu yavrusuna bu kez sahip çıktı. Farklı kafeste bulunan diğer yavru ve annesinin sağlık durumunun da oldukça iyi olduğu gözlendi.   Yavrular, veteriner hekimlerin gözetiminde   Tarsus Doğa Parkı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Ümit Güngör, yavrulara çok iyi bakıldığını ifade ederek, “Ağustos ayında dünyaya gelen midilli yavrumuzun ismi, Mersin’deki Pati Fest etkinliğinde Sayın Başkanımız Vahap Seçer tarafından Garip olarak belirlendi. Garipimiz şu an ağabeyi ve annesiyle beraber çok sağlıklı bir şekilde büyüyor. Şu an genel durumu çok iyi” dedi.   Sırtlan yavrularının da genel durumlarının iyi olduğunu belirten Güngör, “Şu anda iki dişi sırtlanımız Doğa Parkımızda mevcut. İkisi de Ağustos ayında birer yavru dünyaya getirdi. 2021’in başında Ocak ayında sırtlanımızın bir tanesi daha Seko isminde bir yavru dünyaya getirmişti. Üç yavrumuzun da genel durumları çok iyi” diye konuştu.
BAŞKAN SEÇERİN İSMİNİ VERDİĞİ MİDİLLİ YAVRUSU GARİP BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’ndaki canlar yeni doğumlarla çoğalıyor. Ekim ayında gerçekleşen Pati Fest etkinliğinde Başkan Seçer’in ismini “Garip” olarak verdiği midilli yavrusu, gün geçtikte büyüyor. Parkın ilgi çeken diğer canlıları arasında yer alan sırtlanlar da iki yeni doğumla ailelerini genişletti.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’ndaki canlar, yeni doğumlarla artmaya devam ediyor. Ekim ayında gerçekleşen Pati Fest’te ilgi odağı olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ismini verdiği midilli yavrusu “Garip” hızla büyüyor. Annesinin yanından ayrılmayan Garip, sempatik hareketleriyle büyük ilgi görüyor. Sularla çevrili alanıyla yemyeşil ortamında içerisinde onlarca tür hayvan barındıran Tarsus Doğa Parkı, her yıl on binlerce kişiyi misafir ediyor.

 

Limon ve Mavi’nin de sağlık durumları iyi

 

Parkın ilgi gören diğer hayvan türleri arasında yer alan sırtlarlar da iki yeni doğumla hızla çoğalıyor. Park içerisinde bulunan iki anne sırtlan Ağustos ayında “Limon” ile “Mavi” ismi verilen birer yavru doğurdu. Ocak ayında dünyaya gelen fakat annesinin strese bağlı olarak kabul etmediği ve bakıcıların koruma altına alarak veteriner kliniğinde baktığı “Seko” isimli sırtlanın annesi, yeni doğurduğu yavrusuna bu kez sahip çıktı. Farklı kafeste bulunan diğer yavru ve annesinin sağlık durumunun da oldukça iyi olduğu gözlendi.

 

Yavrular, veteriner hekimlerin gözetiminde

 

Tarsus Doğa Parkı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Ümit Güngör, yavrulara çok iyi bakıldığını ifade ederek, “Ağustos ayında dünyaya gelen midilli yavrumuzun ismi, Mersin’deki Pati Fest etkinliğinde Sayın Başkanımız Vahap Seçer tarafından Garip olarak belirlendi. Garipimiz şu an ağabeyi ve annesiyle beraber çok sağlıklı bir şekilde büyüyor. Şu an genel durumu çok iyi” dedi.

 

Sırtlan yavrularının da genel durumlarının iyi olduğunu belirten Güngör, “Şu anda iki dişi sırtlanımız Doğa Parkımızda mevcut. İkisi de Ağustos ayında birer yavru dünyaya getirdi. 2021’in başında Ocak ayında sırtlanımızın bir tanesi daha Seko isminde bir yavru dünyaya getirmişti. Üç yavrumuzun da genel durumları çok iyi” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.