lösev

AKDENİZ ZABITASINDAN FİYAT ETİKET DENETİMİ

Akdeniz (BH) - BLOK HABER | 28.12.2021 - 08:18, Güncelleme: 28.12.2021 - 08:18 3964+ kez okundu.
 

AKDENİZ ZABITASINDAN FİYAT ETİKET DENETİMİ

AKDENİZ ZABITASINDAN FİYAT ETİKET DENETİMİ

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışının önüne geçmek, temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artan fahiş fiyatları da önlemek adına, fiyat, etiket, gramaj denetimi yaptı. Vatandaşların sağlığı ve hakları konusunda duyarlılığını sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri haksız kazanç elde edilmemesi için özellikle temel gıda ürünleri başta olmak üzere artan fahiş fiyatları önlemek adına ilçe genelinde faaliyet gösteren çeşitli işletmeleri denetledi. Ekipler ilk olarak ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarında farklılık olup olmadığını kontrol etti; ardından ürünlerin etiket, gramaj ve son kullanma tarihlerini inceledi. FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI Özellikle sıvı yağ, un, şeker, yumurta, ekmek gibi temel gıda ürünlerini seçip kasaya götüren ekipler, etiket fiyatı ile kasa fiyatlarını karşılaştırıp not aldı. Vatandaşların mağdur olmaması adına denetimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması halinde ihtarda bulunulurken, zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağı bildirildi. Öte yandan ekipler tüm işletmelere fahiş fiyatlı ürün satmaları halinde uygulanacak ağır yaptırımlar hakkında bilgi verip, etiket ve gramaj hakkında da dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu. "BU KONUDA ÇOK HASSASIZ" Vatandaşa zarar verip, mağdur edilmesine yönelik her türlü haksızlığın karşısında olduklarını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Özellikle haksızlığa fırsat verilmemesi yönünde çok sağlam çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere güveni çok önemli. Gerek fiyat artışı, gerekse diğer mağduriyetler konusunda yasalar çerçevesinde kimseye göz açtırmayacağımızın da bilinmesini isterim. Denetimlerimiz sıklaşacaktır. Devletimizin bu konudaki kararlı duruşuna, bizler de sahada ekip arkadaşlarımız ile destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
AKDENİZ ZABITASINDAN FİYAT ETİKET DENETİMİ

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışının önüne geçmek, temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artan fahiş fiyatları da önlemek adına, fiyat, etiket, gramaj denetimi yaptı.

Vatandaşların sağlığı ve hakları konusunda duyarlılığını sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri haksız kazanç elde edilmemesi için özellikle temel gıda ürünleri başta olmak üzere artan fahiş fiyatları önlemek adına ilçe genelinde faaliyet gösteren çeşitli işletmeleri denetledi. Ekipler ilk olarak ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarında farklılık olup olmadığını kontrol etti; ardından ürünlerin etiket, gramaj ve son kullanma tarihlerini inceledi.

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI

Özellikle sıvı yağ, un, şeker, yumurta, ekmek gibi temel gıda ürünlerini seçip kasaya götüren ekipler, etiket fiyatı ile kasa fiyatlarını karşılaştırıp not aldı. Vatandaşların mağdur olmaması adına denetimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması halinde ihtarda bulunulurken, zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağı bildirildi. Öte yandan ekipler tüm işletmelere fahiş fiyatlı ürün satmaları halinde uygulanacak ağır yaptırımlar hakkında bilgi verip, etiket ve gramaj hakkında da dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu.

"BU KONUDA ÇOK HASSASIZ"

Vatandaşa zarar verip, mağdur edilmesine yönelik her türlü haksızlığın karşısında olduklarını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Özellikle haksızlığa fırsat verilmemesi yönünde çok sağlam çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere güveni çok önemli. Gerek fiyat artışı, gerekse diğer mağduriyetler konusunda yasalar çerçevesinde kimseye göz açtırmayacağımızın da bilinmesini isterim. Denetimlerimiz sıklaşacaktır. Devletimizin bu konudaki kararlı duruşuna, bizler de sahada ekip arkadaşlarımız ile destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.