lösev

GEÇMİŞİN ÖĞRETMENLERİ, GELECEĞİN SPORCULARINI ZİYARET ETTİ

Eğitim (BH) - BLOK HABER | 02.01.2022 - 21:36, Güncelleme: 02.01.2022 - 21:36 5202+ kez okundu.
 

GEÇMİŞİN ÖĞRETMENLERİ, GELECEĞİN SPORCULARINI ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri’ni Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi emekli öğretmenler ziyaret etti.

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ ÜYESİ EMEKLİ ÖĞRETMENLER KIR ÇİÇEKLERİ’Nİ ZİYARET ETTİ GEÇMİŞİN ÖĞRETMENLERİ, GELECEĞİN SPORCULARINI ZİYARET ETTİ Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri’ni Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi emekli öğretmenler ziyaret etti. Ziyaret sırasında sporcu kızlarla sohbet eden emekli öğretmenler geçmiş anılarını ve tecrübelerini paylaştı. Mersin’in kırsal mahallerinde yaşamlarını sürdüren spor alanında yetenekli kız öğrencilerin hem eğitim alanında hem de spor alanında daha iyi gelişebilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından başlatılan ‘Kır Çiçekleri’ projesi toplumun tüm kesimleri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Kır Çiçekleri’ni son olarak Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi üyeleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilerle sohbet eden emekli öğretmenler geçmiş anılarını ve tecrübelerini paylaştı. “Sizler tacın incisisiniz” Ziyarette ilk olarak konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi Ahmet Eroğlu köy enstitüleri modelinin yeniden gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, “Kır Çiçekleri, kır nergisleri ve kır sümbülleri olarak sizler bunun en tipik en güzel örneğisiniz. Bunun güneş gibi dağılacağına ve aydınlatacağına çok fazla inanıyorum” dedi. Toplumsal olarak kadınların her zaman ikinci plana itildiğini dile getiren Eroğlu, “Sizin buraya getirilmenizin daha başka bir anlamı var. Daha başka bir önemi var” ifadelerini kullandı. Başrolünü Perla w Koronie’nin oynadığı 1972 yapımı Tacın İncisi isimli sinema filmine atıfta bulunan Ahmet Eroğlu Kır Çiçekjleri’ne, “Sizler tacın incisisiniz. Kadınlar dünyanın en büyük gücüdür” dedi. “Yetenekleri uyandırmanın yolu çağdaş etiğim” Eroğlu’nun ardından Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi ve Emekli Öğretmen Ali Uysal Kır Çiçekleri’ne, “Şu anda bünyeniz, varlığınız yeteneklerle dopdolu ama hepsi uykuda. Onların uyanması için çağdaş bir eğitim gerekli. Bunu yapmaya çalışıyoruz” cümleleriyle seslendi. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi Abidin Aktay da ziyaretçiler arasındaydı.  Aktay, eğitim hayatını anlatırken, babasının askerlik yaptığı sırada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile birlikte çektirdiği fotoğrafı da öğrencilere gösterdi. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın ise bir insanın yetişmesinde aldığı eğitimin önemine dikkat çekerek, “Dünya değişiyor ama bir gerçek var. Çağdaş eğitim politikalarını uygulamayan ülkeler her zaman geri kalmaya mahkûmdur” dedi. Akın, ‘Kır Çiçekleri’ projesinin örnek bir proje olduğunu ifade ederek öğrenci sayısının arttırılacağını duyduğu için memnun olduğunu dile getirdi. Dernek üyesi ve emekli öğretmen Suna Kılıççı ise çocuklar için akordiyon çalarak Kır Çiçekleri ile birlikte çeşitli marşlar söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri’ni Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi emekli öğretmenler ziyaret etti.

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ ÜYESİ EMEKLİ ÖĞRETMENLER KIR ÇİÇEKLERİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GEÇMİŞİN ÖĞRETMENLERİ, GELECEĞİN SPORCULARINI ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri’ni Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi emekli öğretmenler ziyaret etti. Ziyaret sırasında sporcu kızlarla sohbet eden emekli öğretmenler geçmiş anılarını ve tecrübelerini paylaştı.

Mersin’in kırsal mahallerinde yaşamlarını sürdüren spor alanında yetenekli kız öğrencilerin hem eğitim alanında hem de spor alanında daha iyi gelişebilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından başlatılan ‘Kır Çiçekleri’ projesi toplumun tüm kesimleri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Kır Çiçekleri’ni son olarak Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi üyeleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilerle sohbet eden emekli öğretmenler geçmiş anılarını ve tecrübelerini paylaştı.

“Sizler tacın incisisiniz”

Ziyarette ilk olarak konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi Ahmet Eroğlu köy enstitüleri modelinin yeniden gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, “Kır Çiçekleri, kır nergisleri ve kır sümbülleri olarak sizler bunun en tipik en güzel örneğisiniz. Bunun güneş gibi dağılacağına ve aydınlatacağına çok fazla inanıyorum” dedi. Toplumsal olarak kadınların her zaman ikinci plana itildiğini dile getiren Eroğlu, “Sizin buraya getirilmenizin daha başka bir anlamı var. Daha başka bir önemi var” ifadelerini kullandı.

Başrolünü Perla w Koronie’nin oynadığı 1972 yapımı Tacın İncisi isimli sinema filmine atıfta bulunan Ahmet Eroğlu Kır Çiçekjleri’ne, “Sizler tacın incisisiniz. Kadınlar dünyanın en büyük gücüdür” dedi.

“Yetenekleri uyandırmanın yolu çağdaş etiğim”

Eroğlu’nun ardından Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi ve Emekli Öğretmen Ali Uysal Kır Çiçekleri’ne, “Şu anda bünyeniz, varlığınız yeteneklerle dopdolu ama hepsi uykuda. Onların uyanması için çağdaş bir eğitim gerekli. Bunu yapmaya çalışıyoruz” cümleleriyle seslendi.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Üyesi Abidin Aktay da ziyaretçiler arasındaydı.  Aktay, eğitim hayatını anlatırken, babasının askerlik yaptığı sırada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile birlikte çektirdiği fotoğrafı da öğrencilere gösterdi.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın ise bir insanın yetişmesinde aldığı eğitimin önemine dikkat çekerek, “Dünya değişiyor ama bir gerçek var. Çağdaş eğitim politikalarını uygulamayan ülkeler her zaman geri kalmaya mahkûmdur” dedi. Akın, ‘Kır Çiçekleri’ projesinin örnek bir proje olduğunu ifade ederek öğrenci sayısının arttırılacağını duyduğu için memnun olduğunu dile getirdi.

Dernek üyesi ve emekli öğretmen Suna Kılıççı ise çocuklar için akordiyon çalarak Kır Çiçekleri ile birlikte çeşitli marşlar söyledi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.