lösev

MERSİN BÜYÜKŞEHİR LE GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLER EL ELE

Genel (BH) - BLOK HABER | 16.02.2022 - 08:51, Güncelleme: 16.02.2022 - 14:01 3596+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR LE GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLER EL ELE

MERSİN BÜYÜKŞEHİR LE GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLER EL ELE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’nin Kızkalesi Mahallesi’ndeki besleme odağında 80 sahipsiz kedi ve köpeğe bakan 65 yaşındaki gönüllü hayvansever Hayriye Özyurt’a düzenli olarak mama ulaştırıyor. Kendisini kedi ve köpeklerin ‘annesi’ olarak tanımlayan Özyurt, “Burası kocaman bir besleme noktası. Büyükşehir’in desteği olmadan yapmam mümkün değil. Hep birlikte çok güzel koordineli gidiyoruz. Onlar benim yanımda, ben onların yanındayım” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, gönüllü hayvanseverlerle iş birliğini sürdürüyor. Erdemli ilçesi Kızkalesi Mahallesi’ndeki besleme odağında toplam 80 sahipsiz kedi ve köpeği besleyen 65 yaşındaki Hayriye Özyurt da onlardan birisi. 80 canın ‘annesi’ Özyurt, aldığı mamalar sayesinde yavrularını yaşatıyor. “Büyükşehir’in mama desteği olmasa bakamam” Kızkalesi Mahallesi’nin yüksek kesimlerinden Gömeç mevkiindeki besleme odağında sahipsiz 53 köpek ve 27 kediye özenle bakıp besleyen 65 yaşındaki Özyurt, memur emeklisi olduğunu söyledi. Seneler önce sahiplendiği bir kedi ve bir köpeği “Benim dünyamı değiştirdiler” sözleriyle anlatan Özyurt, “Bir tane ‘ayıcığımız’ var. Dev gibi boyu var ama pamuk gibi kalbi var. Onu kimseye sahiplendirip bırakamadım. Bırakamayınca da onlarla birlikte buradaki yaşamıma başladım. Burada yaşıyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sayesinde sokak hayvanlarını beslediğini sözlerine ekleyen hayvansever Özyurt, “Büyükşehir’in mama desteği olmasa burada bakamam. Çünkü benim günde 1,5 torba mamam gidiyor. Onun yarıdan fazlası Büyükşehir’den geliyor. Geri kalanını kendim temin ediyorum. Erdemli’den Limon Çiçeği’nden de küçük bir bölüm geliyor” diye konuştu. “Hep birlikte çok güzel koordineli gidiyoruz” Mamalar bittiğinde ve her ‘imdat’ çağrısında Büyükşehir’in yardımına yetiştiğini sözlerine ekleyen Özyurt, “Hep birlikte çok güzel koordineli gidiyoruz. Çok güzel bir özveriyle çalışıyoruz. Onlar benim yanımda, ben onların yanındayım. Paylaşmamız gereken her şeyi paylaşabiliyoruz. Ekip olarak da paylaşıyoruz. Birim olarak da paylaşıyoruz. Burası kocaman bir besleme noktası. Büyükşehir’in desteği olmadan yapmam mümkün değil. İlacıma yetişiyorlar, mamama yetişiyorlar, yine bir branda-palet desteği gerektiğinde, malzeme konusunda desteğe yetişiyorlar ya da hastam olduğunda yetişiyorlar” dedi. “Hayvanlar için kendini adamış hayvansever bir ablamız” Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli personel Hasan Tok ise sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü duruma hızla yetiştiklerini belirterek, “Biz Mut, Gülnar ve Silifke’deyiz ama ağırlıklı olarak Silifke’de çalışıyoruz. Bu taraflara da en fazla Hayriye Abla’ya geliyoruz. Hayriye Abla hayvanlar için kendini adamış hayvansever bir ablamız. Şu an yine ona mama getirdik. Bir isteği olduğu zaman bizi arıyor zaten. Biz de onun yardımına koşuyoruz” diye konuştu.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR LE GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLER EL ELE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’nin Kızkalesi Mahallesi’ndeki besleme odağında 80 sahipsiz kedi ve köpeğe bakan 65 yaşındaki gönüllü hayvansever Hayriye Özyurt’a düzenli olarak mama ulaştırıyor. Kendisini kedi ve köpeklerin ‘annesi’ olarak tanımlayan Özyurt, “Burası kocaman bir besleme noktası. Büyükşehir’in desteği olmadan yapmam mümkün değil. Hep birlikte çok güz el koordineli gidiyoruz. Onlar benim yanımda, ben onların yanındayım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, gönüllü hayvanseverlerle iş birliğini sürdürüyor. Erdemli ilçesi Kızkalesi Mahallesi’ndeki besleme odağında toplam 80 sahipsiz kedi ve köpeği besleyen 65 yaşındaki Hayriye Özyurt da onlardan birisi. 80 canın ‘annesi’ Özyurt, aldığı mamalar sayesinde yavrularını yaşatıyor.

“Büyükşehir’in mama desteği olmasa bakamam”

Kızkalesi Mahallesi’nin yüksek kesimlerinden Gömeç mevkiindeki besleme odağında sahipsiz 53 köpek ve 27 kediye özenle bakıp besleyen 65 yaşındaki Özyurt, memur emeklisi olduğunu söyledi. Seneler önce sahiplendiği bir kedi ve bir köpeği “Benim dünyamı değiştirdiler” sözleriyle anlatan Özyurt, “Bir tane ‘ayıcığımız’ var. Dev gibi boyu var ama pamuk gibi kalbi var. Onu kimseye sahiplendirip bırakamadım. Bırakamayınca da onlarla birlikte buradaki yaşamıma başladım. Burada yaşıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sayesinde sokak hayvanlarını beslediğini sözlerine ekleyen hayvansever Özyurt, “Büyükşehir’in mama desteği olmasa burada bakamam. Çünkü benim günde 1,5 torba mamam gidiyor. Onun yarıdan fazlası Büyükşehir’den geliyor. Geri kalanını kendim temin ediyorum. Erdemli’den Limon Çiçeği’nden de küçük bir bölüm geliyor” diye konuştu.

“Hep birlikte çok güz el koordineli gidiyoruz”

Mamalar bittiğinde ve her ‘imdat’ çağrısında Büyükşehir’in yardımına yetiştiğini sözlerine ekleyen Özyurt, “Hep birlikte çok güz el koordineli gidiyoruz. Çok güz el bir özveriyle çalışıyoruz. Onlar benim yanımda, ben onların yanındayım. Paylaşmamız gereken her şeyi paylaşabiliyoruz. Ekip olarak da paylaşıyoruz. Birim olarak da paylaşıyoruz. Burası kocaman bir besleme noktası. Büyükşehir’in desteği olmadan yapmam mümkün değil. İlacıma yetişiyorlar, mamama yetişiyorlar, yine bir branda-palet desteği gerektiğinde, malzeme konusunda desteğe yetişiyorlar ya da hastam olduğunda yetişiyorlar” dedi.

“Hayvanlar için kendini adamış hayvansever bir ablamız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli person el Hasan Tok ise sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü duruma hızla yetiştiklerini belirterek, “Biz Mut, Gülnar ve Silifke’deyiz ama ağırlıklı olarak Silifke’de çalışıyoruz. Bu taraflara da en fazla Hayriye Abla’ya geliyoruz. Hayriye Abla hayvanlar için kendini adamış hayvansever bir ablamız. Şu an yine ona mama getirdik. Bir isteği olduğu zaman bizi arıyor zaten. Biz de onun yardımına koşuyoruz” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.