lösev

Tarsuslu çiftçiler, doğru ve sürdürülebilir tarım için bilgilendirildi

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2022 - 17:44, Güncelleme: 05.04.2022 - 16:02 3893+ kez okundu.
 

Tarsuslu çiftçiler, doğru ve sürdürülebilir tarım için bilgilendirildi

Tarsuslu çiftçiler, doğru ve sürdürülebilir tarım için bilgilendirildi

Tarsus Belediyesi tarafından doğru ve sürdürülebilir tarım konusunda çiftçilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin ekili arazilerinde gerçekleştirilen bilgilendirme ile tarımın doğru şekilde yapılması hedefleniyor.Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus’ta ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, Akçakocalı ve Bağlar köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilere tarımsal girdiler, doğru kullanım, tarımsal ilaç ve gübrenin uygun alanda kullanması gibi konularda ekili arazilerinde bilgilendirmeler yapıldı.Daha doğru bir tarım hedefleniyorTarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde, çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedefleniyor. Aynı zamanda çiftçi bilgilendirme faaliyetleri, çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmayı amaçlıyor.Ekipler, yapılan faaliyetlerin yıl boyunca devam edeceğini ve talep halinde istenilen köylere gidilerek bilgilendirme yapılabileceğini bildirdi.
Tarsuslu çiftçiler, doğru ve sürdürülebilir tarım için bilgilendirildi
Tarsus Belediyesi tarafından doğru ve sürdürülebilir tarım konusunda çiftçilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin ekili arazilerinde gerçekleştirilen bilgilendirme ile tarımın doğru şekilde yapılması hedefleniyor.
Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus’ta ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, Akçakocalı ve Bağlar köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilere tarımsal girdiler, doğru kullanım, tarımsal ilaç ve gübrenin uygun alanda kullanması gibi konularda ekili arazilerinde bilgilendirmeler yapıldı.

Daha doğru bir tarım hedefleniyor
Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde, çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedefleniyor. Aynı zamanda çiftçi bilgilendirme faaliyetleri, çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmayı amaçlıyor.
Ekipler, yapılan faaliyetlerin yıl boyunca devam edeceğini ve talep halinde istenilen köylere gidilerek bilgilendirme yapılabileceğini bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.