lösev

Kaçak akaryakıt satışı yapılan 3 istasyonda usulsüzlüklere soruşturma

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 09.04.2022 - 10:39, Güncelleme: 09.04.2022 - 10:39 2844+ kez okundu.
 

Kaçak akaryakıt satışı yapılan 3 istasyonda usulsüzlüklere soruşturma

Kaçak akaryakıt satışı yapılan 3 istasyonda usulsüzlüklere soruşturma

Şaduman UNUTMAZ/ ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Ankara'da düzenlenen operasyonda, 3 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkarıldı. İstasyonlarda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili soruşturma başlatıldı.  Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nde görev yapan Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi, akaryakıt kaçakçılığı yönünden riskli olarak değerlendirilen bayilere yönelik çalışmaları sonucu 3 akaryakıt istasyonuna eş zamanlı operasyon düzenledi. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak, kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkarıldı. Bu düzenekle istenildiğinde kayıt dışı akaryakıtın, istenildiğinde ise yasal akaryakıtın verildiği belirlendi. Ekiplerin denetimi sırasında istasyonlarda 'yasal çalışıyor' izlenimi verildiği ortaya çıkarıldı. 3 akaryakıt istasyonunda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kaçak akaryakıt satışı yapılan 3 istasyonda usulsüzlüklere soruşturma

Şaduman UNUTMAZ/ ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Ankara'da düzenlenen operasyonda, 3 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkarıldı. İstasyonlarda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili soruşturma başlatıldı. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nde görev yapan Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi, akaryakıt kaçakçılığı yönünden riskli olarak değerlendirilen bayilere yönelik çalışmaları sonucu 3 akaryakıt istasyonuna eş zamanlı operasyon düzenledi. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 akaryakıt istasyonunda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak, kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkarıldı. Bu düzenekle istenildiğinde kayıt dışı akaryakıtın, istenildiğinde ise yasal akaryakıtın verildiği belirlendi. Ekiplerin denetimi sırasında istasyonlarda 'yasal çalışıyor' izlenimi verildiği ortaya çıkarıldı. 3 akaryakıt istasyonunda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.