lösev

Lüleburgaz Kent Ormanı'nda Masal Vadisi açılıyor!

27.04.2023 - 13:56, Güncelleme: 27.04.2023 - 13:56 977+ kez okundu.
 

Lüleburgaz Kent Ormanı'nda Masal Vadisi açılıyor!

Lüleburgaz Belediyesi’nin atıl bir durumdayken kente kazandırdığı ve iki yılda 140 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Lüleburgaz Kent Ormanı’nın ikinci etabında yer alan Masal Vadisi çok yakın bir zamanda kapılarını vatandaşa açıyor. Masal Vadisi, yeşilin içinde Lüleburgaz manzaralı Kır Kahvesi ve hobbit evleri ile ailelerin ve çocukların ve ailelerin gözde yeri olacak. Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 20 yıllığına kiraladığı ve atıl bir durumdayken kente kazandırdığı 973 dönümlük Lüleburgaz Kent Ormanı’nda ikinci etapta sona doğru gelindi. Henüz sadece 44 dönümlük piknik alanının açık olduğu Lüleburgaz Kent Ormanı’nda çok yakın bir tarihte Masal Vadisi’nin yer aldığı ikinci etap da hizmete girecek. Oksijen deposu içinde! Lüleburgaz Kent Ormanı’nda açılacak olan Masal Vadisi’nde yeşilin ve bol oksijen deposu ormanın içinde kent manzaralı Kır Kahvesi de bulunacak. Kır Kahvesi’nin yanı sıra Kent Ormanı’nda çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için, hobbit evleri, ağaç evler, yürüyüş alanları, dev sandalye ve çeşitli sosyal donatı alanları da Kent Ormanı’nda yerini aldı. Amaç fosil yakıtın azaltılması! Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz Kent Ormanı’nda fosil yakıtın kullanımını azaltılması da teşvik ediliyor. Motorlu taşıtlar için Kent Ormanı’nda otopark ücreti alınırken, ormana toplu taşıma, bisikletle ya da yaya olarak gelen vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Ayrıca Lüleburgaz Kent Ormanı’na motorlu taşıtlarla giriş yapan vatandaşların araçlarını piknik alanlarına götürmesine izin verilmeyip araçlar sadece otopark alanlarına park ettiriliyor. Birçok alan daha hizmete girecek Öte yandan Lüleburgaz Kent Ormanı’nda etap etap çalışmalar devam ediyor. Kent Ormanı’nda halihazırda izci kamp alanı hizmete girmekle birlikte anne-baba-çocuk kamp alanı da hizmete girecek. Ayrıca festival alanı, seyir terası, gölet, macera parkuru, yürüyüş alanları gibi vatandaşın keyifli vakit geçirebileceği yerler de Kent Ormanı’nda ilerleyen süreçlerde birer birer hizmete girecek. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Lüleburgaz Belediyesi’nin atıl bir durumdayken kente kazandırdığı ve iki yılda 140 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Lüleburgaz Kent Ormanı’nın ikinci etabında yer alan Masal Vadisi çok yakın bir zamanda kapılarını vatandaşa açıyor. Masal Vadisi, yeşilin içinde Lüleburgaz manzaralı Kır Kahvesi ve hobbit evleri ile ailelerin ve çocukların ve ailelerin gözde yeri olacak.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 20 yıllığına kiraladığı ve atıl bir durumdayken kente kazandırdığı 973 dönümlük Lüleburgaz Kent Ormanı’nda ikinci etapta sona doğru gelindi. Henüz sadece 44 dönümlük piknik alanının açık olduğu Lüleburgaz Kent Ormanı’nda çok yakın bir tarihte Masal Vadisi’nin yer aldığı ikinci etap da hizmete girecek.

Oksijen deposu içinde!

Lüleburgaz Kent Ormanı’nda açılacak olan Masal Vadisi’nde yeşilin ve bol oksijen deposu ormanın içinde kent manzaralı Kır Kahvesi de bulunacak. Kır Kahvesi’nin yanı sıra Kent Ormanı’nda çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için, hobbit evleri, ağaç evler, yürüyüş alanları, dev sandalye ve çeşitli sosyal donatı alanları da Kent Ormanı’nda yerini aldı.

Amaç fosil yakıtın azaltılması!

Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz Kent Ormanı’nda fosil yakıtın kullanımını azaltılması da teşvik ediliyor. Motorlu taşıtlar için Kent Ormanı’nda otopark ücreti alınırken, ormana toplu taşıma, bisikletle ya da yaya olarak gelen vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Ayrıca Lüleburgaz Kent Ormanı’na motorlu taşıtlarla giriş yapan vatandaşların araçlarını piknik alanlarına götürmesine izin verilmeyip araçlar sadece otopark alanlarına park ettiriliyor.

Birçok alan daha hizmete girecek

Öte yandan Lüleburgaz Kent Ormanı’nda etap etap çalışmalar devam ediyor. Kent Ormanı’nda halihazırda izci kamp alanı hizmete girmekle birlikte anne-baba-çocuk kamp alanı da hizmete girecek. Ayrıca festival alanı, seyir terası, gölet, macera parkuru, yürüyüş alanları gibi vatandaşın keyifli vakit geçirebileceği yerler de Kent Ormanı’nda ilerleyen süreçlerde birer birer hizmete girecek.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.