lösev

İzmir'de sürdürülebilir geleceğin rotası oluşturuluyor

27.04.2023 - 14:06, Güncelleme: 27.04.2023 - 14:06 1004+ kez okundu.
 

İzmir'de sürdürülebilir geleceğin rotası oluşturuluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği iş birliğiyle yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SUMPİzmir) kapsamında düzenlenen Geleceğe Hareket Et Paydaş Katılım çalıştayları başladı. Geleceğin sürdürülebilir kentini kurmak için ortak aklı ön plana koyan çalıştay kapsamında İzmir’in güncel hareketlilik durumu analiz edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (EU Supportto İzmir Sustainable Urban Mobility Plan-SUMP İzmir) kapsamındaki “Geleceğe Hareket Et” çalıştayları, 1. Paydaş Katılım Çalıştayı ile başladı. İzQİnovasyon Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve kurul temsilcileri katıldı.   “Geleceğin İzmir’ini birlikte kuracağız” Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir’i daha yaşanabilir bir kent yapmak amacıyla canla başla çalışan ve İzmir’deki insanların özgür bir şekilde hareket edebilmesi için çalışan bir başkanımız var. SUMPİzmir destek projesiyle, daha güvenli, temiz, erişilebilir ve ucuz hareketle kentteki sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı çalışıyoruz. İzmir’in ortak ulaşım vizyonuna dahil edilmesi için çalışacağız. Daha iyi bir yaşam kalitesi için şehirlerdeki insanların hareketlilik gereksinimlerini doğru değerlendirmemiz lazım. Bunun için vatandaşların etkin katılımına ihtiyacımız var.  Kamu işbirliğiyle yapılacak bu işbirliği, insan odaklı olmalıdır. Şeffaf ve ortak katılımcı bir yaklaşımla geleceğin İzmir’inin nasıl olması gerektiğini bu çalıştayla göreceğiz. Katılımcılık ve girişimcilik o kadar ihtiyaç duyd uğumuz bir kelime ki buna çok ihtiyacımız var. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Sizlerin değerli fikirleriyle biz nasıl yol alacağımızı belirleyeceğiz” diye konuştu. İzmir’in güncel hareketlilik durumunu analiz edildi Açılış konuşmasının ardından “İzmir’de Sürdürülebilir Hareketlilik” başlıklı sunum yapıldı. Sunumda İzmir’in sürdürülebilir bir ulaşım için yürütmüş olduğu yatırımlar ve faaliyetler hakkında bilgi verildi. Mevcut faaliyetlerin geliştirilmesi, yeni ulaşım projelerinin oluşturulması ve yürütülmesi gereken yol haritası hakkında bilgi alışverişi yapıldı. İzmir’de güncel hareketlilik durumu analiz edildi. Proje kapsamında toplamda üç paydaş katılım çalıştayı ve iki vatandaş bilgilendirme toplantısı yapılarak paydaşların ve halkın İzmir Ortak Ulaşım Vizyonu sürecine dahil edilmesi hedefleniyor. Önümüzdeki yıl da devam edecek toplantıların ardından Temmuz 2024’teki kapanış etkinliğinde İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı açıklanacak. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği iş birliğiyle yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SUMPİzmir) kapsamında düzenlenen Geleceğe Hareket Et Paydaş Katılım çalıştayları başladı. Geleceğin sürdürülebilir kentini kurmak için ortak aklı ön plana koyan çalıştay kapsamında İzmir’in güncel hareketlilik durumu analiz edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (EU Supportto İzmir Sustainable Urban Mobility Plan-SUMP İzmir) kapsamındaki “Geleceğe Hareket Et” çalıştayları, 1. Paydaş Katılım Çalıştayı ile başladı. İzQİnovasyon Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve kurul temsilcileri katıldı.  

“Geleceğin İzmir’ini birlikte kuracağız”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir’i daha yaşanabilir bir kent yapmak amacıyla canla başla çalışan ve İzmir’deki insanların özgür bir şekilde hareket edebilmesi için çalışan bir başkanımız var. SUMPİzmir destek projesiyle, daha güvenli, temiz, erişilebilir ve ucuz hareketle kentteki sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı çalışıyoruz. İzmir’in ortak ulaşım vizyonuna dahil edilmesi için çalışacağız. Daha iyi bir yaşam kalitesi için şehirlerdeki insanların hareketlilik gereksinimlerini doğru değerlendirmemiz lazım. Bunun için vatandaşların etkin katılımına ihtiyacımız var.  Kamu işbirliğiyle yapılacak bu işbirliği, insan odaklı olmalıdır. Şeffaf ve ortak katılımcı bir yaklaşımla geleceğin İzmir’inin nasıl olması gerektiğini bu çalıştayla göreceğiz. Katılımcılık ve girişimcilik o kadar ihtiyaç duyd uğumuz bir kelime ki buna çok ihtiyacımız var. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Sizlerin değerli fikirleriyle biz nasıl yol alacağımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

İzmir’in güncel hareketlilik durumunu analiz edildi
Açılış konuşmasının ardından “İzmir’de Sürdürülebilir Hareketlilik” başlıklı sunum yapıldı. Sunumda İzmir’in sürdürülebilir bir ulaşım için yürütmüş olduğu yatırımlar ve faaliyetler hakkında bilgi verildi. Mevcut faaliyetlerin geliştirilmesi, yeni ulaşım projelerinin oluşturulması ve yürütülmesi gereken yol haritası hakkında bilgi alışverişi yapıldı. İzmir’de güncel hareketlilik durumu analiz edildi.


Proje kapsamında toplamda üç paydaş katılım çalıştayı ve iki vatandaş bilgilendirme toplantısı yapılarak paydaşların ve halkın İzmir Ortak Ulaşım Vizyonu sürecine dahil edilmesi hedefleniyor. Önümüzdeki yıl da devam edecek toplantıların ardından Temmuz 2024’teki kapanış etkinliğinde İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı açıklanacak.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.