lösev

Kabine Toplantısı başladı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 01.03.2021 - 16:23, Güncelleme: 01.03.2021 - 16:23 3376+ kez okundu.
 

Kabine Toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, normalleşme adımlarını ele almak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.55'te başladı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında 'yerinde karar dönemi'ne geçilirken, gözler bu toplantıdan çıkacak kararlara çevrildi. Uygulanan tedbirlerde vaka sayılarına göre il bazında esnetmeler beklenirken, esnafından, öğrencisine birçok vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını bekliyor. KADEMELİ NORMALLEŞME Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşme süreci, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde değerlendirilecek. 100 binde 10’un altındaki iller 'düşük riskli', 11-35 arası 'orta riskli', 36-100 arası 'yüksek riskli', 100’ün üstündeki iller ise 'çok yüksek riskli' sayılacak. KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise kafe ve restoranların durumu. YÜZ YÜZE EĞİTİM Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, yüz yüze eğitimle ilgili kararların da Kabine Toplantısı sonrasında netleşeceği belirtilmişti. Kabinede alınan kararlar çerçevesinde her il içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımlar atılacak. 65 YAŞ KISITLAMASI Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan kısıtlamaların esnetilmesi de bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenleyecek.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, normalleşme adımlarını ele almak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.55'te başladı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 'yerinde karar dönemi'ne geçilirken, gözler bu toplantıdan çıkacak kararlara çevrildi.

Uygulanan tedbirlerde vaka sayılarına göre il bazında esnetmeler beklenirken, esnafından, öğrencisine birçok vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını bekliyor.

KADEMELİ NORMALLEŞME

Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşme süreci, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde değerlendirilecek.

100 binde 10’un altındaki iller 'düşük riskli', 11-35 arası 'orta riskli', 36-100 arası 'yüksek riskli', 100’ün üstündeki iller ise 'çok yüksek riskli' sayılacak.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise kafe ve restoranların durumu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, yüz yüze eğitimle ilgili kararların da Kabine Toplantısı sonrasında netleşeceği belirtilmişti.

Kabinede alınan kararlar çerçevesinde her il içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımlar atılacak.

65 YAŞ KISITLAMASI

Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan kısıtlamaların esnetilmesi de bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.