lösev

Kadın öyküleri ve şiir yarışması Devam ediyor

Sanat 14.09.2022 - 10:53, Güncelleme: 14.09.2022 - 13:13 3638+ kez okundu.
 

Kadın öyküleri ve şiir yarışması Devam ediyor

Konak Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması başvurular devam ediyor.

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışmasına başvurular devam ediyor. Sadece kadınların katılabildiği yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022.   Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa öykü dalında düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’na başvuru süreci devam ediyor. Kadın yazarların sesini duyurmak, kentin kültür sanat hayatına canlılık katmak, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve tecrübeli yazarların yeni eserler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022. Yarışmanın bu yıl ki konusu ise “Tarih, Kadınlar ve Efsaneler” olarak belirledi.   Eserler kitapta toplanacak Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi bu yıl düzenlenen yarışmaya 18 yaş üstü kadın yazarlar, tek bir eserle katılabilecek. Ortaklaşa yazılan eserler kabul edilmeyecek. Yarışmaya yurtdışından da katılım yapılabilecek. Yazarların yarışmaya katılım için eserlerini konakoykuyarisma@gmail.com  e-posta adresine göndermeleri yeterli olacak. Sonuçlar 1 Kasım 2022 tarihinde Konak Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden ve belediyenin web sayfasından açıklanacak. Yarışmanın birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 4.000 TL, üçüncülük ödülü 3.000 TL ve jüri özel ödülü ise 2.500 TL olacak. Ödül alan ve jürinin uygun gördüğü eserler Konak Belediyesi tarafından çıkarılacak kitapta toplanacak.   670 eser değerlendirilmişti Yarışmanın jürisi ise Türk edebiyatına kazandırdıkları eserlerin yanı sıra kadınları yazmaya teşvik eden, örnek çalışmalarıyla adından söz ettiren değerli şair ve yazarlardan oluşuyor. Öykü jürisinde; Ayşe Sarısayın, Handan Gökçek, Nilüfer Yıldız Şendur ve Zerrin Sanal, şiir jürisinde ise Gülçin Sahilli ve Özlem Tezcan Dertsiz yer alıyor.   Geçen yıl 670 kadın yazarın başvuru yaptığı yarışmaya bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi, yarışma şartnamesi ve başvuru formuna Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr resmi internet adresinde yer alan “Duyurular” bölümünden erişim yapılabileceği gibi https://www.konak.bel.tr/haber/tarih-kadinlar-ve-efsaneler-temali-kadin-oykuleri-yarismasi-2739  link üzerinden de ulaşılabilir. İnsan sosyal bir canlı ve iletişim kurabilmek, duygularını aktarabilmek için konuşmaya ihtiyaç duyuyor. Fakat bazı zamanlarda siz de içinizi dökmek için konuşma değil de yazma ihtiyacı hissetmiyor musunuz? Hislerinizi ya da fikirlerinizi somut bir şekilde yazıya dökmek istemiyor musunuz? Evet, yazmak da konuşmak gibi bir ihtiyaç. Hatta yazar olmak istiyorsanız sizin için bir ihtiyaçtan daha fazlası bile olabilir!
Konak Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması başvurular devam ediyor.

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışmasına başvurular devam ediyor. Sadece kadınların katılabildiği yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022.

 

Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa öykü dalında düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’na başvuru süreci devam ediyor. Kadın yazarların sesini duyurmak, kentin kültür sanat hayatına canlılık katmak, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve tecrübeli yazarların yeni eserler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022. Yarışmanın bu yıl ki konusu ise “Tarih, Kadınlar ve Efsaneler” olarak belirledi.

 

Eserler kitapta toplanacak

Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi bu yıl düzenlenen yarışmaya 18 yaş üstü kadın yazarlar, tek bir eserle katılabilecek. Ortaklaşa yazılan eserler kabul edilmeyecek. Yarışmaya yurtdışından da katılım yapılabilecek. Yazarların yarışmaya katılım için eserlerini konakoykuyarisma@gmail.com  e-posta adresine göndermeleri yeterli olacak. Sonuçlar 1 Kasım 2022 tarihinde Konak Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden ve belediyenin web sayfasından açıklanacak. Yarışmanın birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 4.000 TL, üçüncülük ödülü 3.000 TL ve jüri özel ödülü ise 2.500 TL olacak. Ödül alan ve jürinin uygun gördüğü eserler Konak Belediyesi tarafından çıkarılacak kitapta toplanacak.

 

670 eser değerlendirilmişti

Yarışmanın jürisi ise Türk edebiyatına kazandırdıkları eserlerin yanı sıra kadınları yazmaya teşvik eden, örnek çalışmalarıyla adından söz ettiren değerli şair ve yazarlardan oluşuyor. Öykü jürisinde; Ayşe Sarısayın, Handan Gökçek, Nilüfer Yıldız Şendur ve Zerrin Sanal, şiir jürisinde ise Gülçin Sahilli ve Özlem Tezcan Dertsiz yer alıyor.

 

Geçen yıl 670 kadın yazarın başvuru yaptığı yarışmaya bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi, yarışma şartnamesi ve başvuru formuna Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr resmi internet adresinde yer alan “Duyurular” bölümünden erişim yapılabileceği gibi https://www.konak.bel.tr/haber/tarih-kadinlar-ve-efsaneler-temali-kadin-oykuleri-yarismasi-2739  link üzerinden de ulaşılabilir.

İnsan sosyal bir canlı ve iletişim kurabilmek, duygularını aktarabilmek için konuşmaya ihtiyaç duyuyor. Fakat bazı zamanlarda siz de içinizi dökmek için konuşma değil de yazma ihtiyacı hissetmiyor musunuz? Hislerinizi ya da fikirlerinizi somut bir şekilde yazıya dökmek istemiyor musunuz? Evet, yazmak da konuşmak gibi bir ihtiyaç. Hatta yazar olmak istiyorsanız sizin için bir ihtiyaçtan daha fazlası bile olabilir!

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.