lösev

KADIN ÜRETİCİLERE DESTEKTE SINIR YOK

Mersin (TG) - TARSUS GAZETESİ | 07.09.2022 - 09:58, Güncelleme: 07.09.2022 - 09:58 3232+ kez okundu.
 

KADIN ÜRETİCİLERE DESTEKTE SINIR YOK

Yürüttüğü projeler ile insanların hayatına dokunmaya devam eden Mersin Belediyesi’nin kadın üreticilere sağladığı destek, meyvelerini vermeyi sürdürüyor

KADIN ÜRETİCİLERE DESTEKTE SINIR YOK   “BÜYÜKŞEHİR, BİZ KADINLARI GÖRÜNÜR KILDI”   Yürüttüğü projeler ile insanların hayatına dokunmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere sağladığı destek, meyvelerini vermeyi sürdürüyor. Evinde, kendi çapında seramik ürünler üreten Esengül Kaşıkara’da, o kadınlardan birisi. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek ile kendine olan özgüvenini ortaya çıkardığını söyleyen 3 çocuk annesi Esengül Kaşıkara “Mersin Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkacaktır” dedi.   Başarı hikayesi ‘Toprağa dokunmak’ ile başladı   Başarı hikayesinin ‘Toprağa dokunmak’ ile başladığını ifade eden Esengül Kaşıkara, “Seramiğe başladığımda, toprağın eşsiz güzelliğini ve ruhuma işlediğini gördüm. Yeteneğimin de farkına vardım. Bunlarla ilgili eğitimler almaya başladım. Seramik bana yeterli gelmedi, heykel dersleri almaya başladım. Modellemede de iyi olduğumu gördüm” dedi. Evinde üretirken yer sıkıntısı yaşamaya ve bundan dolayı zevk almamaya başladığını dile getiren Kaşıkara, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili çalışanlar ile tanıştım. Etkinliklerin, stantların olduğu, girişimci kadınların, üreten kadınların ürünlerini sergileyebileceği bir alan olduğunu söylediler. Ben de bu etkinliklere katılmaya başladım. Artık bana ‘Yeriniz nerede?’ diye sorulmaya başlandı. Bu çok sıklaşınca, kendi atölyemi açtım. Artık insanlar stantlarda beni tanımaya başlayınca, atölyeme de gelmeye başladılar” diye konuştu.   “Biz görünmeyen kadınların görünürlüğünü ortaya çıkardılar”   Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin ardından, kendine olan özgüveninin ortaya çıktığını ifade eden Kaşıkara “Verilen destek, aileme ve bana maddi ve manevi çok katkı sağladı. Görünmezliğimi de görünür kıldı. Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkıyor. Benim varlığımdan haberdar olan birçok insan olmaya başladı. Hani böyle üreten bir kadın varmış, bunları yapıyormuş diye. Büyükşehir her şeyden önemlisi; kendime güvenimi, üretme azmimi, görünürlüğümü, bir şeyler yapabilen bir kadının varlığını ortaya çıkardı. Belediyemiz destek olmasaydı, belki bugün kendimi bulamayacak, ürettiğim ürünlerle evimde cebelleşiyor olacaktım” ifadelerini kullandı. Şu anda atölyesinde 1 tam zamanlı ve 3 part-time çalışanı olduğunu söyleyen Kaşıkara, “Atölyemde yetersiz gelmeye başladım. Yanıma daimi çalışan bir kadın, 3’de part-time çalışan öğrenci aldım. Böylece üretime devam ettik. Bu da artık bana yetmeyince, kendi mağazamı açmaya karar verdim. Atölyeden değil de, insanların daha fazla görebileceği, daha temiz ve düzenli bir yerden alışveriş yapabileceği bir alan açtık” dedi.  
Yürüttüğü projeler ile insanların hayatına dokunmaya devam eden Mersin Belediyesi’nin kadın üreticilere sağladığı destek, meyvelerini vermeyi sürdürüyor

KADIN ÜRETİCİLERE DESTEKTE SINIR YOK

 

“BÜYÜKŞEHİR, BİZ KADINLARI GÖRÜNÜR KILDI”

 

Yürüttüğü projeler ile insanların hayatına dokunmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere sağladığı destek, meyvelerini vermeyi sürdürüyor.

Evinde, kendi çapında seramik ürünler üreten Esengül Kaşıkara’da, o kadınlardan birisi.

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek ile kendine olan özgüvenini ortaya çıkardığını söyleyen 3 çocuk annesi Esengül Kaşıkara “ Mersin Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkacaktır” dedi.

 

Başarı hikayesi ‘Toprağa dokunmak’ ile başladı

 

Başarı hikayesinin ‘Toprağa dokunmak’ ile başladığını ifade eden Esengül Kaşıkara, “Seramiğe başladığımda, toprağın eşsiz güzelliğini ve ruhuma işlediğini gördüm. Yeteneğimin de farkına vardım. Bunlarla ilgili eğitimler almaya başladım. Seramik bana yeterli gelmedi, heykel dersleri almaya başladım. Modellemede de iyi olduğumu gördüm” dedi.

Evinde üretirken yer sıkıntısı yaşamaya ve bundan dolayı zevk almamaya başladığını dile getiren Kaşıkara, “ Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili çalışanlar ile tanıştım. Etkinliklerin, stantların olduğu, girişimci kadınların, üreten kadınların ürünlerini sergileyebileceği bir alan olduğunu söylediler. Ben de bu etkinliklere katılmaya başladım. Artık bana ‘Yeriniz nerede?’ diye sorulmaya başlandı. Bu çok sıklaşınca, kendi atölyemi açtım. Artık insanlar stantlarda beni tanımaya başlayınca, atölyeme de gelmeye başladılar” diye konuştu.

 

“Biz görünmeyen kadınların görünürlüğünü ortaya çıkardılar”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin ardından, kendine olan özgüveninin ortaya çıktığını ifade eden Kaşıkara “Verilen destek, aileme ve bana maddi ve manevi çok katkı sağladı. Görünmezliğimi de görünür kıldı. Büyükşehir Belediyesi böyle etkinlikler yaptığı sürece, biz görünmeyen kadınların görünürlüğü ortaya çıkıyor. Benim varlığımdan haberdar olan birçok insan olmaya başladı. Hani böyle üreten bir kadın varmış, bunları yapıyormuş diye. Büyükşehir her şeyden önemlisi; kendime güvenimi, üretme azmimi, görünürlüğümü, bir şeyler yapabilen bir kadının varlığını ortaya çıkardı. Belediyemiz destek olmasaydı, belki bugün kendimi bulamayacak, ürettiğim ürünlerle evimde cebelleşiyor olacaktım” ifadelerini kullandı.

Şu anda atölyesinde 1 tam zamanlı ve 3 part-time çalışanı olduğunu söyleyen Kaşıkara, “Atölyemde yetersiz gelmeye başladım. Yanıma daimi çalışan bir kadın, 3’de part-time çalışan öğrenci aldım. Böylece üretime devam ettik. Bu da artık bana yetmeyince, kendi mağazamı açmaya karar verdim. Atölyeden değil de, insanların daha fazla görebileceği, daha temiz ve düzenli bir yerden alışveriş yapabileceği bir alan açtık” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.