lösev

Kapanmada markalar pazarlama savaşına girdi!

Ekonomi 01.01.1970 - 02:00, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 2227+ kez okundu.
 

Kapanmada markalar pazarlama savaşına girdi!

17 günlük kapanmanın sonuna yaklaşırken, dijital platformlarda geçirdiğimiz zaman süresi ortalama 7 saate kadar çıktı.

17 günlük kapanmanın sonuna yaklaşırken, dijital platformlarda geçirdiğimiz zaman süresi ortalama 7 saate kadar çıktı. Tüketicilerin maruz kaldığı reklamlar ise, markaların adeta dijital savaşlarını ortaya koydu. E-ticaretin en büyük parçası olan “Influencer marketing” markaların savaş silahlarından biri oldu…   Pandemi etkisiyle tüm dünyada tüketici alışkanlıklarının e-ticaret ve dijital platformlara dönmesi, yeni yatırımları da beraberinde getirdi. Startup projelerin hayata geçirilmesi, yurtdışı fonlarının dijital platform yatırımları, dijital pazarlama sektöründe yenilik ihtiyaçları doğurdu. Bu süreçte içerik kalitesinin önemine vurgu yapan Sosyal Medya Uzmanı Serkan Turanlı, “İçerik kalitesi tüketiciye direkt ulaştığı için çok önemli hale geldi. Bu sebeple özellikle influencer pazarlamasında, fenomenler kendilerini geliştirmek zorunda kaldılar. Markalar ise influencer marketing ile ciddi Pazar payı elde ettiler” dedi.   Türkiye’de ınfluencer pazarının büyüklüğü 30 milyon TL’ye ulaştı!   Mouth to mouth marketing adı verilen ağızdan ağıza pazarlama yöntemi ile son 1 yıldır yükselişe geçen ve dünyada 14 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan “Influencer marketing” pazarı, Türkiye’de de 30 milyon TL ile zirveye çıktı. Online satış ekonomisinin büyüklüğü, ınfluencer iletişimindeki pazarlama faaliyetlerini de canlandırdı. Teknik altyapı donanımlarının da son dönemde ciddi iş gücü getirdiğinin altını çizsen Sosyal Medya Uzmanı ve Girişimci Yatırımcı Serkan Turanlı, “Teknik altyapı gücüyle birlikte, pazarlama stratejileri de oldukça önem kazandı. Tüketiciler tek bir tuşla istediği içeriğe, ihtiyaç duyduğu her ürüne ulaşabiliyor. Bu sebeple markalar dijital rekabetin içerisinde kendilerini geliştirme zorunluluğu içerisine girdiler. Markalar arası dijital bir savaş başladı denebilir” dedi.
17 günlük kapanmanın sonuna yaklaşırken, dijital platformlarda geçirdiğimiz zaman süresi ortalama 7 saate kadar çıktı.

17 günlük kapanmanın sonuna yaklaşırken, dijital platformlarda geçirdiğimiz zaman süresi ortalama 7 saate kadar çıktı. Tüketicilerin maruz kaldığı reklamlar ise, markaların adeta dijital savaşlarını ortaya koydu. E-ticaretin en büyük parçası olan “Influencer marketing” markaların savaş silahlarından biri oldu…

 

Pandemi etkisiyle tüm dünyada tüketici alışkanlıklarının e-ticaret ve dijital platformlara dönmesi, yeni yatırımları da beraberinde getirdi. Startup projelerin hayata geçirilmesi, yurtdışı fonlarının dijital platform yatırımları, dijital pazarlama sektöründe yenilik ihtiyaçları doğurdu. Bu süreçte içerik kalitesinin önemine vurgu yapan Sosyal Medya Uzmanı Serkan Turanlı, “İçerik kalitesi tüketiciye direkt ulaştığı için çok önemli hale geldi. Bu sebeple özellikle influencer pazarlamasında, fenomenler kendilerini geliştirmek zorunda kaldılar. Markalar ise influencer marketing ile ciddi Pazar payı elde ettiler” dedi.

 

Türkiye’de ınfluencer pazarının büyüklüğü 30 milyon TL’ye ulaştı!

 

Mouth to mouth marketing adı verilen ağızdan ağıza pazarlama yöntemi ile son 1 yıldır yükselişe geçen ve dünyada 14 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan “Influencer marketing” pazarı, Türkiye’de de 30 milyon TL ile zirveye çıktı. Online satış ekonomisinin büyüklüğü, ınfluencer iletişimindeki pazarlama faaliyetlerini de canlandırdı. Teknik altyapı donanımlarının da son dönemde ciddi iş gücü getirdiğinin altını çizsen Sosyal Medya Uzmanı ve Girişimci Yatırımcı Serkan Turanlı, “Teknik altyapı gücüyle birlikte, pazarlama stratejileri de oldukça önem kazandı. Tüketiciler tek bir tuşla istediği içeriğe, ihtiyaç duyduğu her ürüne ulaşabiliyor. Bu sebeple markalar dijital rekabetin içerisinde kendilerini geliştirme zorunluluğu içerisine girdiler. Markalar arası dijital bir savaş başladı denebilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.