lösev

Limon Hasadı Yapılıyor Çorbalar Kaynıyor

Erdemli (TG) - TARSUS GAZETESİ | 12.02.2022 - 08:27, Güncelleme: 12.02.2022 - 08:27 10226+ kez okundu.
 

Limon Hasadı Yapılıyor Çorbalar Kaynıyor

Limon Hasadı Yapılıyor Çorbalar Kaynıyor

Sabahın ilk ışıklarıyla bahçelerden makas sesleri yükseliyor,  çorbalar limon tezgâhlarında çalışan işçiler için kaynıyor. Türkiye’nin limon üretiminin % 65’nin yapıldığı Mersin Erdemli ’de belediye, işçiler için çorba yapıyor, limon bahçelerinde ikram ediyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu kent, Mersin Erdemli ‘de binlerce işçi sabahın ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin yolunu tutuyor.  Günün ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin arasındaki sessizliği ise makas sesleri bozuyor.  Kesilen limonlar küfelerle taşınıyor, kasalara yerleştiriliyor. Günün ilk ışıklarında ise kahvaltı, limon kasaları üzerinde yapılıyor.  Limon işçilerinin günün ilk ışıklarında yaptığı kahvaltıda ise yanlarında Erdemli Belediyesi görevlileri yer alıyor. Belediye Mutfağında pişirilen çorbalar, mobil ikram aracı ile aynı anda beş farklı noktada işçilere ikram ediliyor.  Günün ilk ışıkları ile yardımlaşmanın en güzel örneği sergilenirken, ikram edilen sıcak çorbayla gönüllere dokunuluyor, yürekler ısınıyor. Üreten, üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “Ülke ekonomisinde çok ciddi yeri olan limonun %65’i Erdemlimizde üretiliyor. Erdemlimizde bin bir meşakkatle üretilen limonların şu anda hasat mevsimi. Hasat mevsiminde Erdemli’de insanlarımız, işçi kardeşlerimiz hem aile bütçesine katkıda bulunmak adına, hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sunmak adına sabah ayazında başlayıp gün bitene kadar limon hasadıyla uğraşıyorlar. Bu hasatla uğraşan çoluğunun çocuğunun rızkını temin etmeye çalışan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına, sabahın köründe evlerinden kalkarak ciddi bir şekilde gayret gösteren çalışan işçilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına işçi kardeşlerimize, çalışan kardeşlerimize çorba ikramında bulunuyoruz” ifadelerini kullanıyor. “İşçilere Soğuk Havada Sıcak Çorba” Erkekler kadar kadınlar da üretim yolunda emek harcıyor.  Limon kesiminden, kasalamasına kadar üretim sürecine kadın eli değiyor. Bu kadınlardan bir tanesi de Sultan Keskin. Sabahları yapılan bu çalışmadan memnuniyetini ifade eden Keskin ise “Limon kesiyoruz, yatak limonu kesiyoruz. Depoya konuluyor beş altı aylık bir süre için ondan sonra satışa sunuluyor efendim. Sabah çorbamızı içtik, zinde bir şekilde işimize tekrar başladık. Belediye başkanımızın bize gönderdiği kahvaltıdan dolayı çok teşekkür ediyorum hizmetlerinden dolayı. Ellerine sağlık, yüreğine sağlık” diye konuştu. Uzun yıllardır limon üreticiliği yapan Mustafa Gürgah ilerleyen yaşına rağmen işçilerle birlikte hareket ediyor. Yapılan çalışmadan memnuniyeti ifade eden Gürgah, ”Limonu bugüne kadar yetiştirdik, ürettik, hasılata başladık Allah’ın izin verirse bugün kesime başladık. Belediye başkanımız da bugün bize ikramda bulundu çorba, kahvaltı türü sağ olsun Allah razı olsun” diye konuştu. Öte yandan ekipler çorba ikramında bulunmaya devam ediyor.
Limon Hasadı Yapılıyor Çorbalar Kaynıyor

Sabahın ilk ışıklarıyla bahçelerden makas sesleri yükseliyor,  çorbalar limon tezgâhlarında çalışan işçiler için kaynıyor. Türkiye’nin limon üretiminin % 65’nin yapıldığı Mersin Erdemli ’de belediye, işçiler için çorba yapıyor, limon bahçelerinde ikram ediyor.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent, Mersin Erdemli ‘de binlerce işçi sabahın ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin yolunu tutuyor.  Günün ilk ışıkları ile birlikte limon bahçelerinin arasındaki sessizliği ise makas sesleri bozuyor.  Kesilen limonlar küfelerle taşınıyor, kasalara yerleştiriliyor. Günün ilk ışıklarında ise kahvaltı, limon kasaları üzerinde yapılıyor.  Limon işçilerinin günün ilk ışıklarında yaptığı kahvaltıda ise yanlarında Erdemli Belediyesi görevlileri yer alıyor.

Belediye Mutfağında pişirilen çorbalar, mobil ikram aracı ile aynı anda beş farklı noktada işçilere ikram ediliyor.  Günün ilk ışıkları ile yardımlaşmanın en güzel örneği sergilenirken, ikram edilen sıcak çorbayla gönüllere dokunuluyor, yürekler ısınıyor. Üreten, üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “Ülke ekonomisinde çok ciddi yeri olan limonun %65’i Erdemlimizde üretiliyor. Erdemlimizde bin bir meşakkatle üretilen limonların şu anda hasat mevsimi. Hasat mevsiminde Erdemli’de insanlarımız, işçi kardeşlerimiz hem aile bütçesine katkıda bulunmak adına, hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sunmak adına sabah ayazında başlayıp gün bitene kadar limon hasadıyla uğraşıyorlar. Bu hasatla uğraşan çoluğunun çocuğunun rızkını temin etmeye çalışan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına, sabahın köründe evlerinden kalkarak ciddi bir şekilde gayret gösteren çalışan işçilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına işçi kardeşlerimize, çalışan kardeşlerimize çorba ikramında bulunuyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“İşçilere Soğuk Havada Sıcak Çorba”

Erkekler kadar kadınlar da üretim yolunda emek harcıyor.  Limon kesiminden, kasalamasına kadar üretim sürecine kadın eli değiyor. Bu kadınlardan bir tanesi de Sultan Keskin. Sabahları yapılan bu çalışmadan memnuniyetini ifade eden Keskin ise “Limon kesiyoruz, yatak limonu kesiyoruz. Depoya konuluyor beş altı aylık bir süre için ondan sonra satışa sunuluyor efendim. Sabah çorbamızı içtik, zinde bir şekilde işimize tekrar başladık. Belediye başkanımızın bize gönderdiği kahvaltıdan dolayı çok teşekkür ediyorum hizmetlerinden dolayı. Ellerine sağlık, yüreğine sağlık” diye konuştu.

Uzun yıllardır limon üreticiliği yapan Mustafa Gürgah ilerleyen yaşına rağmen işçilerle birlikte hareket ediyor. Yapılan çalışmadan memnuniyeti ifade eden Gürgah, ”Limonu bugüne kadar yetiştirdik, ürettik, hasılata başladık Allah’ın izin verirse bugün kesime başladık. Belediye başkanımız da bugün bize ikramda bulundu çorba, kahvaltı türü sağ olsun Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan ekipler çorba ikramında bulunmaya devam ediyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.