lösev

Mehmet Çelik, Batum'dan birincilikle döndü

05.03.2020 - 07:59, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2662+ kez okundu.
 

Mehmet Çelik, Batum'dan birincilikle döndü

MERSİN'li genç trompet sanatçısı Memet Çelik, Batum’da düzenlenen ve Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Almanya’dan 134 yarışmacının katıldığı 6. International Music Competition 'Silk Way' Batumi yarışmasında, Winds/Trumpet kategorisinde birincilik elde etti. [caption id="attachment_20316" align="aligncenter" width="1000"] batumi[/caption] Genç sanatçıların tanıtılması, dünya kültürel mirasının korunarak daha da geliştirilmesi, genç sanatçılara profesyonel gelişim fırsatlarının yaratılması, sanat alanında uluslararası ilişkilerin ve işbirliğinin güçlendirilmesini, hedefleyen yarışmada Memet Çelik, P. Depre Konçerto, A. Goedicke Konser Etütü op. 49, J. B. Arban Brilant Fantezi, Sh. Davitashvili Mavi Gökyüzü, eserlerini seslendirdi. Yarışma öncesi aynı repertuvarla Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün sponsorluğunda, Nevit Kodallı Konser Salonu’nda bir konser gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Memet Çelik, göz doldurarak adından söz ettirmişti. Yarışmaya, Türkiye’den, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’ndan çok sayıda genç yetenek katıldı.
MERSİN'li genç trompet sanatçısı Memet Çelik, Batum’da düzenlenen ve Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Almanya’dan 134 yarışmacının katıldığı 6. International Music Competition 'Silk Way' Batumi yarışmasında, Winds/Trumpet kategorisinde birincilik elde etti. [caption id="attachment_20316" align="aligncenter" width="1000"]batumi batumi[/caption] Genç sanatçıların tanıtılması, dünya kültürel mirasının korunarak daha da geliştirilmesi, genç sanatçılara profesyonel gelişim fırsatlarının yaratılması, sanat alanında uluslararası ilişkilerin ve işbirliğinin güçlendirilmesini, hedefleyen yarışmada Memet Çelik, P. Depre Konçerto, A. Goedicke Konser Etütü op. 49, J. B. Arban Brilant Fantezi, Sh. Davitashvili Mavi Gökyüzü, eserlerini seslendirdi. Yarışma öncesi aynı repertuvarla Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün sponsorluğunda, Nevit Kodallı Konser Salonu’nda bir konser gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Memet Çelik, göz doldurarak adından söz ettirmişti. Yarışmaya, Türkiye’den, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile birlikte MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’ndan çok sayıda genç yetenek katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.