lösev

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN BİR ELİ DAHA TUTTU

Genel (BH) - BLOK HABER | 16.01.2021 - 10:47, Güncelleme: 16.01.2021 - 10:47 3156+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN BİR ELİ DAHA TUTTU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN BİR ELİ DAHA TUTTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi bir yurttaşa daha yardım eli uzattı. Akdeniz İlçesi’nde iki engelli oğluyla yaşayan Gülay Teyze’nin evine ulaşan Büyükşehir ekipleri, getirdikleri sobayı kurdu ve gıda yardımında bulundu. Aileye Halk Kart bağlanacak ve kıyafet yardımı da yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi yurttaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Afetlerde ve felaket anlarında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, zorda kalan yurttaşların yardımına koşuyor. Duyarlı bir vatandaş, sokakta zor durumda olduğunu fark ettiği Gülay Canatar için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Ekipler kısa sürede bildirilen adrese ulaştı. Isıtıcı olmayan evinde iki engelli oğluyla yaşayan ve kendisinin de ortopedik sorunları olan Gülay Teyze’nin başta soba isteğini yerine getiren ekipler, gıda ihtiyacını da karşıladı. Ekipler, Canatar ailesine Halk Kart da bağlayacak ve Büyükşehir’in Kıyafet Evi’nden giysi yardımında bulunulacak. “Allah sıhhat, şifa versin” Maddi olarak zor durumda olduğunu ifade eden Gülay Canatar, “Yoldan geçen bir bayan beni görmüş. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Bey’e bildirmiş. Allah razı olsun. Ben de ihtiyaçlarımızı saydım, söyledim. Onlar getirildi, sobam, kuru gıdam getirildi. Halk Kart verilecek, kıyafet getirilecek. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. İşlerinizde başarılar, güç, sıhhat diliyorum. Bu pandemiden bir an evvel çıkalım. Allah sıhhat, şifa versin cümle halkımıza istiyorum” dedi. Vatandaş talep ediyor, Büyükşehir yerine getiriyor Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, talep üzerine vatandaşların evlerine ulaşarak durum tespiti yapıyor. Sosyal hizmet uzmanları eşliğinde yapılan ziyaretler sonucunda ihtiyaç listesi oluşturuluyor ve vatandaşların ihtiyaçları tamamlanıyor. Büyükşehir, ev tadilatından eşya yardımına, kıyafet yardımından gıda kolisine, Halk Kart’tan aşhane hizmetine kadar pek çok alanda sağladığı destekle yurttaşların yanında oluyor.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN BİR ELİ DAHA TUTTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi bir yurttaşa daha yardım eli uzattı. Akdeniz İlçesi’nde iki engelli oğluyla yaşayan Gülay Teyze’nin evine ulaşan Büyükşehir ekipleri, getirdikleri sobayı kurdu ve gıda yardımında bulundu. Aileye Halk Kart bağlanacak ve kıyafet yardımı da yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi yurttaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Afetlerde ve felaket anlarında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, zorda kalan yurttaşların yardımına koşuyor.

Duyarlı bir vatandaş, sokakta zor durumda olduğunu fark ettiği Gülay Canatar için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Ekipler kısa sürede bildirilen adrese ulaştı. Isıtıcı olmayan evinde iki engelli oğluyla yaşayan ve kendisinin de ortopedik sorunları olan Gülay Teyze’nin başta soba isteğini yerine getiren ekipler, gıda ihtiyacını da karşıladı. Ekipler, Canatar ailesine Halk Kart da bağlayacak ve Büyükşehir’in Kıyafet Evi’nden giysi yardımında bulunulacak.

“Allah sıhhat, şifa versin”

Maddi olarak zor durumda olduğunu ifade eden Gülay Canatar, “Yoldan geçen bir bayan beni görmüş. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Bey’e bildirmiş. Allah razı olsun. Ben de ihtiyaçlarımızı saydım, söyledim. Onlar getirildi, sobam, kuru gıdam getirildi. Halk Kart verilecek, kıyafet getirilecek. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. İşlerinizde başarılar, güç, sıhhat diliyorum. Bu pandemiden bir an evvel çıkalım. Allah sıhhat, şifa versin cümle halkımıza istiyorum” dedi.

Vatandaş talep ediyor, Büyükşehir yerine getiriyor

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, talep üzerine vatandaşların evlerine ulaşarak durum tespiti yapıyor. Sosyal hizmet uzmanları eşliğinde yapılan ziyaretler sonucunda ihtiyaç listesi oluşturuluyor ve vatandaşların ihtiyaçları tamamlanıyor. Büyükşehir, ev tadilatından eşya yardımına, kıyafet yardımından gıda kolisine, Halk Kart’tan aşhane hizmetine kadar pek çok alanda sağladığı destekle yurttaşların yanında oluyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.