lösev

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DEN ÇAMLIYAYLA SEBİL YOLUNDA ALTYAPI ÇALIŞMASI

Genel (BH) - BLOK HABER | 06.04.2022 - 09:23, Güncelleme: 06.04.2022 - 09:23 3661+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DEN ÇAMLIYAYLA SEBİL YOLUNDA ALTYAPI ÇALIŞMASI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DEN ÇAMLIYAYLA SEBİL YOLUNDA ALTYAPI ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla’da özellikle aşırı yağışlarda sorun yaşanan kritik noktalarda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Zevzekdibi mevkiinde bulunan dere yatağında sağanak yağış sonrası yaşanan taşkına çözüm bulmak için iyileştirme çalışmaları yürütüldü. Ekipler, derenin yolun altından geçen bölümünün hacminin genişlemesi için de çok sayıda box boru yerleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, yayla turizminin önemli bölgelerinden Çamlıyayla ilçesinde özellikle aşırı yağışlarda sorun yaşanan kritik noktalarda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor.   Her sağanak sonrası taşkın yaşanıyordu   Oldukça sert geçen kış mevsimi dolayısıyla Çamlıyayla genelinde yaşanan sıkıntılara anında müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle aşırı yağış sonrasında sıklıkla problem yaşanan noktalarda da iyileştirme faaliyetleri yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla merkez ile Sebil Mahallesi’ni bağlayan yolun Zevzekdibi mevkiinde bulunan dere yatağında, sağanak yağış sonrası yaşanan taşkına çözüm bulmak için çalışma gerçekleştirdi.   Dere yatağının onlarca metrelik bölümüne taş duvar ören Büyükşehir ekipleri, derenin yolun altından geçen bölümünün hacminin genişlemesi için de 1.5’lik 14 adet box boru yerleştirdi. Bundan sonraki olası taşkın riskinin önüne geçilmesinin hedeflendiği çalışmalarda iki ekskavatör iş makinesi kullanılırken, ağır tonajlı kayalar dere yatağına ve yolla kesiştiği noktalara döşenerek, kalıcı çözüm sağlandı.   Kesecik Kanyonu’nda da çalışma yapılmıştı   Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde Çamlıyayla’da Körmenlik ile Kesecik Mahalleri arasında yer alan Cehennemderesi Kesecik Kanyonu üzerinde bulunan köprü ayaklarında aşırı yağış nedeniyle aşınma sonrası çalışma başlatmış ve köprü ayaklarını kayalarla güçlendirmişti.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR DEN ÇAMLIYAYLA SEBİL YOLUNDA ALTYAPI ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla’da özellikle aşırı yağışlarda sorun yaşanan kritik noktalarda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Zevzekdibi mevkiinde bulunan dere yatağında sağanak yağış sonrası yaşanan taşkına çözüm bulmak için iyileştirme çalışmaları yürütüldü. Ekipler, derenin yolun altından geçen bölümünün hacminin genişlemesi için de çok sayıda box boru yerleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yayla turizminin önemli bölgelerinden Çamlıyayla ilçesinde özellikle aşırı yağışlarda sorun yaşanan kritik noktalarda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

 

Her sağanak sonrası taşkın yaşanıyordu

 

Oldukça sert geçen kış mevsimi dolayısıyla Çamlıyayla genelinde yaşanan sıkıntılara anında müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle aşırı yağış sonrasında sıklıkla problem yaşanan noktalarda da iyileştirme faaliyetleri yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla merkez ile Sebil Mahallesi’ni bağlayan yolun Zevzekdibi mevkiinde bulunan dere yatağında, sağanak yağış sonrası yaşanan taşkına çözüm bulmak için çalışma gerçekleştirdi.

 

Dere yatağının onlarca metrelik bölümüne taş duvar ören Büyükşehir ekipleri, derenin yolun altından geçen bölümünün hacminin genişlemesi için de 1.5’lik 14 adet box boru yerleştirdi. Bundan sonraki olası taşkın riskinin önüne geçilmesinin hedeflendiği çalışmalarda iki ekskavatör iş makinesi kullanılırken, ağır tonajlı kayalar dere yatağına ve yolla kesiştiği noktalara döşenerek, kalıcı çözüm sağlandı.

 

Kesecik Kanyonu’nda da çalışma yapılmıştı

 

Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde Çamlıyayla’da Körmenlik ile Kesecik Mahalleri arasında yer alan Cehennemderesi Kesecik Kanyonu üzerinde bulunan köprü ayaklarında aşırı yağış nedeniyle aşınma sonrası çalışma başlatmış ve köprü ayaklarını kayalarla güçlendirmişti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.