lösev

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasından Üyelerine Müjde Nefes Kredisi Başlıyor

28.04.2020 - 08:04, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3469+ kez okundu.
 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasından Üyelerine Müjde Nefes Kredisi Başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. Yalnızca Oda ve Borsa üyelerinin başvurabileceği Nefes Kredisi öncelikli olarak Denizbank aracılığıyla kullanılabilecek. Birkaç hafta sonrasında sisteme Kamu bankaları da dahil olacak. [caption id="attachment_23618" align="alignnone" width="665"] MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan[/caption] Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinden, cirosu 25 Milyon TL’ye kadar olan firmaların başvurabileceği Nefes Kredisi, 2020 yılı faiz ve anapara ödemesiz, 2021 yılı Ocak ayından başlamak üzere 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, yıllık %7,5 brüt faiz oranı ile kullanılabilecek. Başvuru için Odadan veya www.mtso.org.tr web sayfasından alınacak “TOBB Nefes Kredisi içindir." ibareli Faaliyet Belgesi ile başvuru yapılabilecek. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Nefes Kredisinin; - Brüt faiz oranı yıllık % 7,50 olacaktır. - 3 milyon TL ve altında cirosu olan üyelerimiz azami 50.000 TL kredi kullanabilecektir. - 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan üyelerimiz azami 100.000 TL kredi kullanabilecektir. - Banka, KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf, komisyon talep etmeyecektir. - KGF Teminat Oranı %80’dir. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle KGF'ye ait olacaktır. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir, ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir. Kredi değerlendirme sürecinde Odalarca kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına herhangi bir referans verilemeyecektir. MTSO başlatılan Nefes Kredisinin Üyelerinin bu sıkıntılı günlerinde destek olmasını ümit ettikleri belirtti . Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcıları Ali Fuad Budur ve Hakan Sefa Çakır ile Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman ve Mersin Şube Müdürü Selim Karakış katılımıyla 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Nefes Kredisi tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir. MTSO resmi instagram adresi mersintso hesabından canlı yayınlanacak olan toplantıyı takip ederek merak ettiğiniz soruları iletebilirsiniz.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. Yalnızca Oda ve Borsa üyelerinin başvurabileceği Nefes Kredisi öncelikli olarak Denizbank aracılığıyla kullanılabilecek. Birkaç hafta sonrasında sisteme Kamu bankaları da dahil olacak. [caption id="attachment_23618" align="alignnone" width="665"]MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan[/caption] Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinden, cirosu 25 Milyon TL’ye kadar olan firmaların başvurabileceği Nefes Kredisi, 2020 yılı faiz ve anapara ödemesiz, 2021 yılı Ocak ayından başlamak üzere 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, yıllık %7,5 brüt faiz oranı ile kullanılabilecek. Başvuru için Odadan veya www.mtso.org.tr web sayfasından alınacak “TOBB Nefes Kredisi içindir." ibareli Faaliyet Belgesi ile başvuru yapılabilecek. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Nefes Kredisinin; - Brüt faiz oranı yıllık % 7,50 olacaktır. - 3 milyon TL ve altında cirosu olan üyelerimiz azami 50.000 TL kredi kullanabilecektir. - 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan üyelerimiz azami 100.000 TL kredi kullanabilecektir. - Banka, KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf, komisyon talep etmeyecektir. - KGF Teminat Oranı %80’dir. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle KGF'ye ait olacaktır. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir, ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir. Kredi değerlendirme sürecinde Odalarca kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına herhangi bir referans verilemeyecektir. MTSO başlatılan Nefes Kredisinin Üyelerinin bu sıkıntılı günlerinde destek olmasını ümit ettikleri belirtti . Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcıları Ali Fuad Budur ve Hakan Sefa Çakır ile Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman ve Mersin Şube Müdürü Selim Karakış katılımıyla 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Nefes Kredisi tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir. MTSO resmi instagram adresi mersintso hesabından canlı yayınlanacak olan toplantıyı takip ederek merak ettiğiniz soruları iletebilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.