lösev

Mersin’de 20 bin 750 yırtıcı ormana bırakıldı

Genel 02.05.2019 - 07:40, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3317+ kez okundu.
 

Mersin’de 20 bin 750 yırtıcı ormana bırakıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceğinin yırtıcısı olan Calosoma Sychopanta larvalarını laboratuvarda üreterek, 20 bin 750 adet larvayı ormanlık alanlara bıraktı.Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar verip ağaçların gelişmesini engelleyen ve artım kayıplarına neden olan çam kese böceği ile biyolojik mücadele çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Bölge Müdürlüğü tarafından çam kese böceğinin yırtıcısı Calosoma Sychopanta erginlerini doğadan toplanarak laboratuvar ortamında üretime alınmıştı.Günde ortalama 4-5 adet çam kese böceği yiyerek beslenen Calosomalar, 2019 yılı için 20 bin adet olan yırtıcı üretimi programına karşılık 20 bin 750 adet üretildi. Laboratuvar ortamında yaklaşık 3 hafta beslenen yırtıcı larvalar, biyolojik mücadele kapsamında çam kese böceklerinin yoğun olduğu ormanlık alanlara bırakıldı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceğinin yırtıcısı olan Calosoma Sychopanta larvalarını laboratuvarda üreterek, 20 bin 750 adet larvayı ormanlık alanlara bıraktı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar verip ağaçların gelişmesini engelleyen ve artım kayıplarına neden olan çam kese böceği ile biyolojik mücadele çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Bölge Müdürlüğü tarafından çam kese böceğinin yırtıcısı Calosoma Sychopanta erginlerini doğadan toplanarak laboratuvar ortamında üretime alınmıştı.
Günde ortalama 4-5 adet çam kese böceği yiyerek beslenen Calosomalar, 2019 yılı için 20 bin adet olan yırtıcı üretimi programına karşılık 20 bin 750 adet üretildi. Laboratuvar ortamında yaklaşık 3 hafta beslenen yırtıcı larvalar, biyolojik mücadele kapsamında çam kese böceklerinin yoğun olduğu ormanlık alanlara bırakıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.