lösev

MERSİN’E SARI LİMONLAR GELİYOR

Genel (BH) - BLOK HABER | 14.12.2020 - 13:13, Güncelleme: 14.12.2020 - 13:13 2208+ kez okundu.
 

MERSİN’E SARI LİMONLAR GELİYOR

MERSİN’İN MEŞHUR LİMONUNUN RENGİ OTOBÜSLERE YANSIYOR: SARI OTOBÜSLER YOLDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araç filosuna kazandıracağı çevre dostu doğalgaz yakıtlı otobüslerin rengini vatandaşlar belirledi. Mersinliler’in seçim yapabilmesi için oluşturulan ankete katılan 60 bin 874 kişi arasından 31 bin 5 kişi sarı rengi seçti. Mersin’in meşhur limonlarının rengi otobüslere yansıyacak, yeni belediye otobüsleri sarısıyla göz dolduracak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde toplu taşıma araç filosunu genişleterek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. Araç tercihlerinde hem kalite göz önünde bulunduruluyor hem de çevre dostu olmasıyla doğa korunuyor. Alımı yapılan çevre dostu CNG’li otobüsler yakın zamanda Mersinliler’in ulaşımını sağlayacak. Büyükşehir, belediye otobüsleri kent trafiğinde yerini almadan önce vatandaşlara 5 alternatif renkten oluşan bir anket düzenledi. Ankete vatandaşların katılımı için SMS yoluyla ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmeler yapıldı. Ankete katılan toplam 60 bin 874 kişi arasından 31 bin 5 kişi sarı çizgili otobüs rengini seçti. Mersin’in meşhur limonlarının rengi otobüslere yansıyacak, yeni belediye otobüsleri sarısıyla göz dolduracak. Ankete verilen yanıtlarda tam sarı renkteki otobüsler 6 bin 304’le ikinci, kırmızı otobüsler ise 6 bin 212’le üçüncü sırada yer aldı. Mersinliler, yeni otobüslerin rengini belirledi Büyükşehir’in “Mersin'e yakışacak yepyeni otobüsler alıyoruz, renk seçimini Mersinliler’e bırakıyoruz. Seçimini yap, yeni otobüslerimizin rengini sen belirle!” başlığı ile yakın zamanda düzenlediği anket tüm Mersin halkının katılımına sunuldu. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin https://www.mersin.bel.tr/anket adresi üzerinden yayınladığı ankete 8 Aralık tarihine kadar katıldı ve istediği rengin seçimin yaptı. Turkuaz, yeşil, mavi, sarı ve kırmızı renklerin yer aldığı ankette, sarı çizgili otobüs seçeneği % 50.9 oranı ile birinci oldu. “Çevre dostu otobüsler yakıtta yarı yarıya tasarruf sağlayacak” Başkan Seçer, çevre dostu yeni alınan otobüslerle yakıt tasarrufu da sağlanacağını belirterek, “Yeni otobüslerimizi almakla toplu taşıma hizmetini yaygınlaştıracağız. Ekonomik ve güvenli ulaşım hizmeti olacak. Sefer iptalleri gerçekleşmeyecek ve yolcular mağdur olmayacak. Covid sürecinde seferler sıklaştırılacak ve pandeminin olumsuz etkilerini de bu yolla azaltmış olacağız. Bakım onarım maliyetleri doğaldır yeni otobüslerde daha az olacak. Yakıt tasarrufu sağlanacak. Şöyle ki bizim 252 toplu taşıma otobüsü için yılda 64 milyon 156 bin 956 lira mazota para ödememiz gerekiyor. Oysa bu araçların doğalgazlı olması halinde yakıta 30 milyon 890 bin 386 lira ödemek durumunda kalacağız. Sadece yakıttan bizim yıllık tasarrufumuz 33 milyon 266 bin 570 lira olacak” dedi.
MERSİN’İN MEŞHUR LİMONUNUN RENGİ OTOBÜSLERE YANSIYOR: SARI OTOBÜSLER YOLDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araç filosuna kazandıracağı çevre dostu doğalgaz yakıtlı otobüslerin rengini vatandaşlar belirledi. Mersinliler’in seçim yapabilmesi için oluşturulan ankete katılan 60 bin 874 kişi arasından 31 bin 5 kişi sarı rengi seçti. Mersin’in meşhur limonlarının rengi otobüslere yansıyacak, yeni belediye otobüsleri sarısıyla göz dolduracak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde toplu taşıma araç filosunu genişleterek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. Araç tercihlerinde hem kalite göz önünde bulunduruluyor hem de çevre dostu olmasıyla doğa korunuyor. Alımı yapılan çevre dostu CNG’li otobüsler yakın zamanda Mersinliler’in ulaşımını sağlayacak.

Büyükşehir, belediye otobüsleri kent trafiğinde yerini almadan önce vatandaşlara 5 alternatif renkten oluşan bir anket düzenledi. Ankete vatandaşların katılımı için SMS yoluyla ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmeler yapıldı. Ankete katılan toplam 60 bin 874 kişi arasından 31 bin 5 kişi sarı çizgili otobüs rengini seçti. Mersin’in meşhur limonlarının rengi otobüslere yansıyacak, yeni belediye otobüsleri sarısıyla göz dolduracak.

Ankete verilen yanıtlarda tam sarı renkteki otobüsler 6 bin 304’le ikinci, kırmızı otobüsler ise 6 bin 212’le üçüncü sırada yer aldı.

Mersinliler, yeni otobüslerin rengini belirledi

Büyükşehir’in “Mersin'e yakışacak yepyeni otobüsler alıyoruz, renk seçimini Mersinliler’e bırakıyoruz. Seçimini yap, yeni otobüslerimizin rengini sen belirle!” başlığı ile yakın zamanda düzenlediği anket tüm Mersin halkının katılımına sunuldu. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin https://www.mersin.bel.tr/anket adresi üzerinden yayınladığı ankete 8 Aralık tarihine kadar katıldı ve istediği rengin seçimin yaptı. Turkuaz, yeşil, mavi, sarı ve kırmızı renklerin yer aldığı ankette, sarı çizgili otobüs seçeneği % 50.9 oranı ile birinci oldu.

“Çevre dostu otobüsler yakıtta yarı yarıya tasarruf sağlayacak”

Başkan Seçer, çevre dostu yeni alınan otobüslerle yakıt tasarrufu da sağlanacağını belirterek, “Yeni otobüslerimizi almakla toplu taşıma hizmetini yaygınlaştıracağız. Ekonomik ve güvenli ulaşım hizmeti olacak. Sefer iptalleri gerçekleşmeyecek ve yolcular mağdur olmayacak. Covid sürecinde seferler sıklaştırılacak ve pandeminin olumsuz etkilerini de bu yolla azaltmış olacağız. Bakım onarım maliyetleri doğaldır yeni otobüslerde daha az olacak. Yakıt tasarrufu sağlanacak. Şöyle ki bizim 252 toplu taşıma otobüsü için yılda 64 milyon 156 bin 956 lira mazota para ödememiz gerekiyor. Oysa bu araçların doğalgazlı olması halinde yakıta 30 milyon 890 bin 386 lira ödemek durumunda kalacağız. Sadece yakıttan bizim yıllık tasarrufumuz 33 milyon 266 bin 570 lira olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.