lösev

MERSİNİN KIR ÇİÇEKLERİ ŞAMPİYON OLARAK FİLİZLENECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 15.12.2021 - 09:15, Güncelleme: 15.12.2021 - 09:15 2636+ kez okundu.
 

MERSİNİN KIR ÇİÇEKLERİ ŞAMPİYON OLARAK FİLİZLENECEK

MERSİNİN KIR ÇİÇEKLERİ ŞAMPİYON OLARAK FİLİZLENECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, geleceğe yönelik umut veren çalışmalarına devam ediyor. Atletizmin çeşitli dallarında bölgesel ve Türkiye çapında önemli derecelere imza atan kız öğrencilerin hedefi şampiyonluklar elde etmek. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi kapsamında eğitim hayatlarına yatılı olarak devam eden 54 kız öğrenci, katıldıkları müsabaka ve yarışmalarda aldıkları derecelerle geleceğin şampiyonları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 30 Kasım’da Mersin Okullar Arası Kros İl Şampiyonası’nda birinci olan Kır Çiçekleri, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Bölgesel Kros Şampiyonası’nda yarı finale kaldı. 12 ilin katıldığı Bölgesel Kros Şampiyonası’nda sırası ile Malatya ve Şanlıurfa’da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcular, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da düzenlenecek olan yarı finale katılmaya hak kazandı. “Türk atletizmine önemli sporcular kazandırıyoruz” Mersin Büyükşehir Belediyesi Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, 1 yıl gibi kısa bir sürede Kır Çiçekleri’nin önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, “Biz şu anda sadece Mersin’e değil Türk atletizmine de önemli sporcular kazandırıyoruz. Elimizden geldiğince bu sporcuları iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde en iyi altyapılardan birisine sahibiz” dedi. Kır Çiçekleri’nin hedeflerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ergin, “İlk yıllarında olmalarına rağmen ulusal yarışmaların birçoğunda ilk 3’e girmeyi başardılar. Daha iyi antrenmanlar ile daha iyi yerlere geleceklerinden hiç şüphem yok. Zaten projenin amacı Türk sporuna ve Türk atletizmine Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları kazandırmak” diye konuştu. “Bu projede yer aldığım için mutluyum” Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu ve aynı zamanda Kır Çiçekleri Projesi öğrencisi Medine Gökçül, Türkiye ve Dünya şampiyonu olmak istediğini ifade etti. Ardından da başarılı bir antrenör olmayı hedeflediğini dile getiren Gökçül, “Bu projede yer aldığım için gayet mutluyum. Burada müzik öğreniyoruz. Tiyatrolara gidiyoruz. İyi ki de gelmişim” ifadelerini kullandı. “Dünya şampiyonu olmak istiyorum” Kır Çiçekleri Projesi seçmelerinde düzenlenen 1000 metre kros yarışmasında birinci olarak seçmeleri kazanan Dilber Aslan, proje öncesinde de sporla uğraştığını ifade ederek, “İlk zamanlarda atletizmde zorlanıyordum ama sonraları açıldım. Önümüzdeki süreçte başarılar elde etmek istiyorum. Türkiye ve dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.
MERSİNİN KIR ÇİÇEKLERİ ŞAMPİYON OLARAK FİLİZLENECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, geleceğe yönelik umut veren çalışmalarına devam ediyor. Atletizmin çeşitli dallarında bölgesel ve Türkiye çapında önemli derecelere imza atan kız öğrencilerin hedefi şampiyonluklar elde etmek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi kapsamında eğitim hayatlarına yatılı olarak devam eden 54 kız öğrenci, katıldıkları müsabaka ve yarışmalarda aldıkları derecelerle geleceğin şampiyonları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

30 Kasım’da Mersin Okullar Arası Kros İl Şampiyonası’nda birinci olan Kır Çiçekleri, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Bölgesel Kros Şampiyonası’nda yarı finale kaldı. 12 ilin katıldığı Bölgesel Kros Şampiyonası’nda sırası ile Malatya ve Şanlıurfa’da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcular, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da düzenlenecek olan yarı finale katılmaya hak kazandı.

“Türk atletizmine önemli sporcular kazandırıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Mersin Büyükşehir Belediyesi Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, 1 yıl gibi kısa bir sürede Kır Çiçekleri’nin önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, “Biz şu anda sadece Mersin’e değil Türk atletizmine de önemli sporcular kazandırıyoruz. Elimizden geldiğince bu sporcuları iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde en iyi altyapılardan birisine sahibiz” dedi.

Kır Çiçekleri’nin hedeflerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ergin, “İlk yıllarında olmalarına rağmen ulusal yarışmaların birçoğunda ilk 3’e girmeyi başardılar. Daha iyi antrenmanlar ile daha iyi yerlere geleceklerinden hiç şüphem yok. Zaten projenin amacı Türk sporuna ve Türk atletizmine Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları kazandırmak” diye konuştu.

“Bu projede yer aldığım için mutluyum”

Mersin Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu ve aynı zamanda Kır Çiçekleri Projesi öğrencisi Medine Gökçül, Türkiye ve Dünya şampiyonu olmak istediğini ifade etti. Ardından da başarılı bir antrenör olmayı hedeflediğini dile getiren Gökçül, “Bu projede yer aldığım için gayet mutluyum. Burada müzik öğreniyoruz. Tiyatrolara gidiyoruz. İyi ki de gelmişim” ifadelerini kullandı.

“Dünya şampiyonu olmak istiyorum”

Kır Çiçekleri Projesi seçmelerinde düzenlenen 1000 metre kros yarışmasında birinci olarak seçmeleri kazanan Dilber Aslan, proje öncesinde de sporla uğraştığını ifade ederek, “İlk zamanlarda atletizmde zorlanıyordum ama sonraları açıldım. Önümüzdeki süreçte başarılar elde etmek istiyorum. Türkiye ve dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.