lösev

Mersinliler doğa yürüyüşünde buluştu

Genel 27.10.2019 - 11:30, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3230+ kez okundu.
 

Mersinliler doğa yürüyüşünde buluştu

Mersinliler, Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ’Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü’nde buluştu.Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşü, Akarca-Doğançay mahalleleri arasında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, AKUT üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sonbaharın tüm renklerinin eşlik ettiği yürüyüş, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla kentte yaşayan vatandaşların kaynaşmasına imkan sağladı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş boyunca binlerce vatandaş doğayla iç içe bir gün geçirdi. Doğal güzellikler arasında ellerinde bayraklarla şarkılar ve marşlar söyleyerek yürüyen Mersinliler, unutulmaz bir gün geçirmenin huzurunu yaşadı. Bebek arabasında uyuyan bebeklerden ileri yaştaki vatandaşlara kadar yoğun katılımın olduğu yürüyüşte bol bol fotoğraf çektirildi. Bazı vatandaşlar kekik ve adaçayı topladı.Yaptıkları yürüyüşlere vatandaşların her geçen yıl daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Burası Türkiye demek, burası Mezitli demek çok güzel bir duygu. Mersinimizin ne denli özel bir kent olduğunu ülkemizde ve dünyadaki yaşanan gelişmelere bakarak daha iyi anlayabiliriz. Bu güzelliklerin, bir asır ömre yaklaşan cumhuriyetimizin değerini bilelim diyorum. İyi ki Mersin’de ve Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise çok güzel bir ortamda, Cumhuriyet Bayramı gibi çok özel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, "Bu güzel havada sabah sporu yapmak mükemmel bir şey. Başka bir güzel tarafı da cumhuriyet adına gerçekleşmesi. Cumhuriyet bizlere çok şey ifade ediyor. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Atatürk’ün yaptıklarına sahip çıkmak çok önemli" diye konuştu.
Mersinliler, Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ’Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü’nde buluştu.
Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşü, Akarca-Doğançay mahalleleri arasında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, AKUT üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sonbaharın tüm renklerinin eşlik ettiği yürüyüş, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla kentte yaşayan vatandaşların kaynaşmasına imkan sağladı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş boyunca binlerce vatandaş doğayla iç içe bir gün geçirdi. Doğal güzellikler arasında ellerinde bayraklarla şarkılar ve marşlar söyleyerek yürüyen Mersinliler, unutulmaz bir gün geçirmenin huzurunu yaşadı. Bebek arabasında uyuyan bebeklerden ileri yaştaki vatandaşlara kadar yoğun katılımın olduğu yürüyüşte bol bol fotoğraf çektirildi. Bazı vatandaşlar kekik ve adaçayı topladı.
Yaptıkları yürüyüşlere vatandaşların her geçen yıl daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Burası Türkiye demek, burası Mezitli demek çok güzel bir duygu. Mersinimizin ne denli özel bir kent olduğunu ülkemizde ve dünyadaki yaşanan gelişmelere bakarak daha iyi anlayabiliriz. Bu güzelliklerin, bir asır ömre yaklaşan cumhuriyetimizin değerini bilelim diyorum. İyi ki Mersin’de ve Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise çok güzel bir ortamda, Cumhuriyet Bayramı gibi çok özel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, "Bu güzel havada sabah sporu yapmak mükemmel bir şey. Başka bir güzel tarafı da cumhuriyet adına gerçekleşmesi. Cumhuriyet bizlere çok şey ifade ediyor. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Atatürk’ün yaptıklarına sahip çıkmak çok önemli" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.