lösev

MERSİNLİLER’İN YÜZDE 95’İ METRO PROJESİNİ DESTEKLİYOR

Mersin (TG) - TARSUS GAZETESİ | 26.12.2020 - 01:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 01:18 3018+ kez okundu.
 

MERSİNLİLER’İN YÜZDE 95’İ METRO PROJESİNİ DESTEKLİYOR

MERSİNLİLER, METRONUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİNE İNANIYOR

METRO PROJESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK MERSİNLİLER’İN YÜZDE 95’İ METRO PROJESİNİ DESTEKLİYOR MERSİNLİLER, METRONUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİNE İNANIYOR ANKA Araştırma Danışmanlık Şirketi tarafından 6 merkez ilçede yapılan ankette vatandaşların yüzde 95’i metro yapımını desteklediğini söyledi. Katılımcıların yüzde 89.5’i ise metronuntrafik ve ulaşım sorununa çözüm sunacağını düşünüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yatırım programına aldığı ve ön yeterlilik ihalesi tamamlanan Metro Projesi’ne vatandaşlardan destek geldi. ANKA Araştırma Danışmanlık Şirketi, Mersin’in Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde düzenlediği ankette vatandaşlara “Metro yapılmalı mı?” sorusunu yöneltti. Yüz yüze gerçekleştirilen ankette katılımcıların büyük bir oranı metro projesini destekledi. Ankette, 6 ilçede seçmenin % 85’ini temsilen 1069 kişi ile yüz yüze görüşme yapıldı. Ankete yanıt verenlerin yüzde 56’sını erkekler, yüzde 44’ünü kadınlar oluşturdu. Tamamlanan anket sonucunda güven aralığı % 95, hata payı ise % 3 olarak açıklandı. Saha uygulaması 17-18 Aralık’ta yürütülen çalışmanın, her ilçede nüfus oranına göre belirlendiği vurgulandı. Mersinliler metrodan yana Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in en önemli yatırım projelerinden olan ve şimdiden Mersin’e vizyon katan metro projesi, Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden vatandaşlarca değerlendirildi. Yine aynı şekilde araştırma şirketi tarafından yüz yüze yapılan ankette vatandaşların yüzde 95’i metro yapımını desteklediğini söyledi. Vatandaşlarmetronun kentteki ulaşım sorununu çözeceğinde hemfikir Mersinliler’in büyük bir çoğunluğu metronun kentin ulaşım ve trafik sorununu çözeceğine inanıyor. Anketteki “Yapılacak olan metro ile Mersin’deki trafik ve ulaşım sorununa çözüm sunulacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna vatandaşların yüzde 89.5’i ‘Evet’yanıtını verdi.
MERSİNLİLER, METRONUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİNE İNANIYOR

METRO PROJESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

MERSİNLİLER’İN YÜZDE 95’İ METRO PROJESİNİ DESTEKLİYOR

MERSİNLİLER, METRONUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİNE İNANIYOR

ANKA Araştırma Danışmanlık Şirketi tarafından 6 merkez ilçede yapılan ankette vatandaşların yüzde 95’i metro yapımını desteklediğini söyledi. Katılımcıların yüzde 89.5’i ise metronuntrafik ve ulaşım sorununa çözüm sunacağını düşünüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yatırım programına aldığı ve ön yeterlilik ihalesi tamamlanan Metro Projesi’ne vatandaşlardan destek geldi. ANKA Araştırma Danışmanlık Şirketi, Mersin’in Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde düzenlediği ankette vatandaşlara Metro yapılmalı mı?” sorusunu yöneltti. Yüz yüze gerçekleştirilen ankette katılımcıların büyük bir oranı metro projesini destekledi.

Ankette, 6 ilçede seçmenin % 85’ini temsilen 1069 kişi ile yüz yüze görüşme yapıldı. Ankete yanıt verenlerin yüzde 56’sını erkekler, yüzde 44’ünü kadınlar oluşturdu. Tamamlanan anket sonucunda güven aralığı % 95, hata payı ise % 3 olarak açıklandı. Saha uygulaması 17-18 Aralık’ta yürütülen çalışmanın, her ilçede nüfus oranına göre belirlendiği vurgulandı.

Mersinliler metrodan yana

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in en önemli yatırım projelerinden olan ve şimdiden Mersin’e vizyon katan metro projesi, Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden vatandaşlarca değerlendirildi. Yine aynı şekilde araştırma şirketi tarafından yüz yüze yapılan ankette vatandaşların yüzde 95’i metro yapımını desteklediğini söyledi.

Vatandaşlarmetronun kentteki ulaşım sorununu çözeceğinde hemfikir

Mersinliler’in büyük bir çoğunluğu metronun kentin ulaşım ve trafik sorununu çözeceğine inanıyor. Anketteki “Yapılacak olan metro ile Mersin’deki trafik ve ulaşım sorununa çözüm sunulacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna vatandaşların yüzde 89.5’i ‘Evet’yanıtını verdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.