lösev

MESKİ Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisine ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi

Anamur (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2022 - 10:08, Güncelleme: 13.06.2022 - 09:42 3599+ kez okundu.
 

MESKİ Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisine ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi

MESKİ Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisine ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının istediği yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran ve etkili bir şekilde yöneten MESKİ, sahip olduğu ‘Sıfır Atık Belgesi’ sayısını 17’ye çıkardı.Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, MESKİ, kurum faaliyetleri sonucu oluşan atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Çevre Kanunu uyarınca çıkarılan ‘Atık Yönetimi Yönetmeliği’ ve ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümünü ve bertarafını sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede, ilgili yönetmeliklerin yürürlülük tarihinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca istenen yükümlülükleri yerine getiren MESKİ, Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisleri, Merkez Atık Su Terfi Pompa İstasyonu ile Teknik Hizmetler Yerleşkesi gibi hizmet alanlarında 16 adet hizmet noktası için ‘Sıfır Atık Belgesi’ kazanmıştı.12 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran MESKİ, yeni faaliyete giren Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için de gerekli yükümlülükleri tamamlayarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Böylelikle MESKİ’nin sahip olduğu sıfır atık belge sayısı 17’ye yükseldi.MESKİ, atık konusunda çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyorAtıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun olarak geri dönüşümüne öncelik veren MESKİ, ilgili yönetmelik çerçevesinde atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanımı ve bertaraf edilmesi hakkında çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemi planlayarak organize olmaya devam eden MESKİ, bu çalışmalarının başarısını sıfır atık belgeleri ile alıyor.
MESKİ Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisine ‘Sıfır Atık Belgesi’ verildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının istediği yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran ve etkili bir şekilde yöneten MESKİ, sahip olduğu ‘Sıfır Atık Belgesi’ sayısını 17’ye çıkardı.
Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, MESKİ, kurum faaliyetleri sonucu oluşan atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Çevre Kanunu uyarınca çıkarılan ‘Atık Yönetimi Yönetmeliği’ ve ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümünü ve bertarafını sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede, ilgili yönetmeliklerin yürürlülük tarihinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca istenen yükümlülükleri yerine getiren MESKİ, Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisleri, Merkez Atık Su Terfi Pompa İstasyonu ile Teknik Hizmetler Yerleşkesi gibi hizmet alanlarında 16 adet hizmet noktası için ‘Sıfır Atık Belgesi’ kazanmıştı.
12 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran MESKİ, yeni faaliyete giren Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için de gerekli yükümlülükleri tamamlayarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Böylelikle MESKİ’nin sahip olduğu sıfır atık belge sayısı 17’ye yükseldi.

MESKİ, atık konusunda çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor
Atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun olarak geri dönüşümüne öncelik veren MESKİ, ilgili yönetmelik çerçevesinde atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanımı ve bertaraf edilmesi hakkında çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemi planlayarak organize olmaya devam eden MESKİ, bu çalışmalarının başarısını sıfır atık belgeleri ile alıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.