lösev

MESKİ YAĞMURSUYU YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

Genel (BH) - BLOK HABER | 06.05.2022 - 10:19, Güncelleme: 06.05.2022 - 10:19 3127+ kez okundu.
 

MESKİ YAĞMURSUYU YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

MESKİ YAĞMURSUYU YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

Yağmursuyu çalışmalarıyla yoğun yağışlarda oluşabilecek su baskınlarına son vermeye devam eden MESKİ, Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapım işine devam ediyor. Çalışmaların sona ermesiyle vatandaşlar yağışlardan olumsuz etkilenmeyecek, yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapım işine devam ediyor. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri yoğun yağışlarda artık su baskını ve taşkın gibi sorunlar yaşamayacak. MESKİ’nin sözleşme bedeli 1 milyon 486 bin lira olan yapım işi kapsamında 62 metre Ø1000 milimetre betonarme, 144 metre Ø800 milimetre betonarme, 283 metre Ø600 milimetre betonarme ile 1096 metre Ø400 milimetre betonarme boru olmak üzere toplam 1585 metre yağmursuyu hattı döşenmesi planlanıyor. MESKİ bu çalışma ile yağışlarla oluşan yüzeysel suların cadde ve sokaklarda birikmesi nedeniyle meydana gelen maddi hasarları bitirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, aşırı yağışlarda oluşabilecek yüzeysel sular deşarj edilerek, yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanacak.  
MESKİ YAĞMURSUYU YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

Yağmursuyu çalışmalarıyla yoğun yağışlarda oluşabilecek su baskınlarına son vermeye devam eden MESKİ, Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapım işine devam ediyor. Çalışmaların sona ermesiyle vatandaşlar yağışlardan olumsuz etkilenmeyecek, yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi’nde yağmursuyu hattı yapım işine devam ediyor. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri yoğun yağışlarda artık su baskını ve taşkın gibi sorunlar yaşamayacak.

MESKİ’nin sözleşme bedeli 1 milyon 486 bin lira olan yapım işi kapsamında 62 metre Ø1000 milimetre betonarme, 144 metre Ø800 milimetre betonarme, 283 metre Ø600 milimetre betonarme ile 1096 metre Ø400 milimetre betonarme boru olmak üzere toplam 1585 metre yağmursuyu hattı döşenmesi planlanıyor. MESKİ bu çalışma ile yağışlarla oluşan yüzeysel suların cadde ve sokaklarda birikmesi nedeniyle meydana gelen maddi hasarları bitirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, aşırı yağışlarda oluşabilecek yüzeysel sular deşarj edilerek, yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi sağlanacak.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.