lösev

Mezitli Belediyesi Pilot Belediye Seçildi

Genel 28.06.2019 - 09:01, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2755+ kez okundu.
 

Mezitli Belediyesi Pilot Belediye Seçildi

Mezitli Belediyesi,göçmenler konusunda hayata geçirilen adaptasyon fizibilite çalışmalarında pilot şehir olarak seçildi. İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin (SKL) uluslararası projeler kuruluşu SKL International tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla 2018 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi ile Mezitli Belediyesi 12 pilot belediye arasında yerini aldı. Proje kapsamında, göç krizinden ciddi boyutlarda etkilenen Türkiye’de, yerel yönetimlerin rezilyansını (dayanıklılığını) barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde hem yerleşik topluluklar hem de göçmenler için kapsayıcı temel hizmetler sunmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. 2018 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), Suriye krizinden ciddi boyutlarda etkilenen iki ülke olan Türkiye ve Lübnan’da yerel yönetimlerin göç karşısında rezilyansını barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda güçlendirmek üzere kapasitelerini artırmaya katkı sağlıyor. Bu doğrultuda ulusal göç politikalarının yerel gerçeklikleri ve ihtiyaçları yansıtacak şekilde geliştirilmesini, bölge birlikleri aracılığıyla belediyeler arası öğrenme ve destek yapılarının güçlendirilmesini, belediye düzeyinde bütüncül planlama ve yönetimin iyileştirilmesi de hedefler arasında. Proje ile her belediye kendi rezilyans değerlendirmesini diğer pilot belediyelerle paylaşarak göçe karşı iş birliklerini güçlendirmelerinin yanı sıra geçmişten bugüne kentlerin göç hikâyelerine yer veriliyor. Özellikle Suriyelilerin yoğun şekilde yerleştiği güney illerinde büyük sorun haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Suriyelilerin göç ettiği şehirlerde yaşanan sorunların ortak olduğundan yola çıkarak hayata geçirilen proje ile göçmen sayısı artan belediyelerde yoğun olarak park ve bahçeler, sosyal destek ve hizmetler, ulaşım, sağlık ve zabıta müdürlüklerinin karşılaştıkları zorluklar dikkat çekiliyor. Kentlerde kayıt altına alınmayan Suriyeli sayısının fazlalığı, ortaya koyulacak faaliyetlerin etki alanının belirlenememesinde önemli bir rol oynuyor”şeklinde bilgi verdi. Suriyelilerin büyük oranda yerleştikleri Mezitli’de kaldıkları süre içerisinde sosyal sorunlara yol açmadan uyumlu bir biçimde yaşamaları için her türlü tedbiri aldıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Maalesef Suriyeli olgusu planlanan bir göç olarak ortaya çıkmadı. Böylesi hazırlıksız şekilde yaşanan yoğun göçün çeşitli sorunları beraberinde getirmesi de kaçınılmaz. Bizim amacımız bu sıkıntıları en aza indirmeye çalışmaktır” dedi.

Mezitli Belediyesi,göçmenler konusunda hayata geçirilen adaptasyon fizibilite çalışmalarında pilot şehir olarak seçildi.

İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin (SKL) uluslararası projeler kuruluşu SKL International tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla 2018 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi ile Mezitli Belediyesi 12 pilot belediye arasında yerini aldı.

Proje kapsamında, göç krizinden ciddi boyutlarda etkilenen Türkiye’de, yerel yönetimlerin rezilyansını (dayanıklılığını) barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde hem yerleşik topluluklar hem de göçmenler için kapsayıcı temel hizmetler sunmalarının desteklenmesi amaçlanıyor.

2018 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), Suriye krizinden ciddi boyutlarda etkilenen iki ülke olan Türkiye ve Lübnan’da yerel yönetimlerin göç karşısında rezilyansını barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda güçlendirmek üzere kapasitelerini artırmaya katkı sağlıyor. Bu doğrultuda ulusal göç politikalarının yerel gerçeklikleri ve ihtiyaçları yansıtacak şekilde geliştirilmesini, bölge birlikleri aracılığıyla belediyeler arası öğrenme ve destek yapılarının güçlendirilmesini, belediye düzeyinde bütüncül planlama ve yönetimin iyileştirilmesi de hedefler arasında.

Proje ile her belediye kendi rezilyans değerlendirmesini diğer pilot belediyelerle paylaşarak göçe karşı iş birliklerini güçlendirmelerinin yanı sıra geçmişten bugüne kentlerin göç hikâyelerine yer veriliyor.

Özellikle Suriyelilerin yoğun şekilde yerleştiği güney illerinde büyük sorun haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,

Suriyelilerin göç ettiği şehirlerde yaşanan sorunların ortak olduğundan yola çıkarak hayata geçirilen proje ile göçmen sayısı artan belediyelerde yoğun olarak park ve bahçeler, sosyal destek ve hizmetler, ulaşım, sağlık ve zabıta müdürlüklerinin karşılaştıkları zorluklar dikkat çekiliyor. Kentlerde kayıt altına alınmayan Suriyeli sayısının fazlalığı, ortaya koyulacak faaliyetlerin etki alanının belirlenememesinde önemli bir rol oynuyor”şeklinde bilgi verdi.

Suriyelilerin büyük oranda yerleştikleri Mezitli’de kaldıkları süre içerisinde sosyal sorunlara yol açmadan uyumlu bir biçimde yaşamaları için her türlü tedbiri aldıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan,

Maalesef Suriyeli olgusu planlanan bir göç olarak ortaya çıkmadı. Böylesi hazırlıksız şekilde yaşanan yoğun göçün çeşitli sorunları beraberinde getirmesi de kaçınılmaz. Bizim amacımız bu sıkıntıları en aza indirmeye çalışmaktır dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.