lösev

Mezitli de Yoga ile Meme Kanserine dikkat çektiler

Mezitli (BH) - BLOK HABER | 22.10.2021 - 09:06, Güncelleme: 22.10.2021 - 09:06 5560+ kez okundu.
 

Mezitli de Yoga ile Meme Kanserine dikkat çektiler

Mezitli de Yoga ile Meme Kanserine dikkat çektiler

Mezitli Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında etkinliklere devam ediyor. Mezitli Belediyesi SoliPompeiopolis Parkında farkındalığın artırılması amacıyla bisiklet aktivisti Ebru Petek Budur ve Mersin Bisikletli Kadınlar tarafından gerçekleştirilen yoga etkinliğine destek verdi. Yoga eğitmeni Sabiha Canpolat tarafından Yoga ile doğru nefes alma seansı düzenledi. Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz'ın da erken tanı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verdiği etkinlikte, parka gelen vatandaşlara Mersin Olba Rotary Kulübünün hazırladığı meme kanseriyle ilgili eğitici broşürler dağıtıldı. Kadınların daha konforlu ve sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla sayısız etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çağımızın en yaygın kanser türlerinden birisi olan meme kanserinin tespiti ve mücadelesi konusunda kadınları bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla benzeri etkinlikler düzenlediklerine dikkati çeken Başkan Tarhan, “Çalışmalarımızı, kadınlarımıza ekonomik ve sosyal alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da katkı sunabilmek amacıyla programlıyoruz. Bu tür eğitim toplantılarını çok önemsiyoruz. Hem yogaya dikkat çekmek hem de meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için bu etkinliğimize katılan bir kadınımızın bile benzeri bir rahatsızlığı var ise ve bunu erken teşhis etme imkânımız oluşmuşsa görevimizi en iyi biçimde yapmış oluyoruz. Çünkü tedavide başarının en büyük sebebi erken teşhis etmektir. Bu eğitimlerimizi özellikle kırsal kesimde yaşamakta olan kadınlarımıza yönelik de hayata geçirmek istiyoruz. Sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı bir kent için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Mezitli de Yoga ile Meme Kanserine dikkat çektiler

Mezitli Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında etkinliklere devam ediyor.

Mezitli Belediyesi SoliPompeiopolis Parkında farkındalığın artırılması amacıyla bisiklet aktivisti Ebru Petek Budur ve Mersin Bisikletli Kadınlar tarafından gerçekleştirilen yoga etkinliğine destek verdi. Yoga eğitmeni Sabiha Canpolat tarafından Yoga ile doğru nefes alma seansı düzenledi. Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz'ın da erken tanı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verdiği etkinlikte, parka gelen vatandaşlara Mersin Olba Rotary Kulübünün hazırladığı meme kanseriyle ilgili eğitici broşürler dağıtıldı. Kadınların daha konforlu ve sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla sayısız etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çağımızın en yaygın kanser türlerinden birisi olan meme kanserinin tespiti ve mücadelesi konusunda kadınları bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla benzeri etkinlikler düzenlediklerine dikkati çeken Başkan Tarhan, “Çalışmalarımızı, kadınlarımıza ekonomik ve sosyal alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da katkı sunabilmek amacıyla programlıyoruz. Bu tür eğitim toplantılarını çok önemsiyoruz. Hem yogaya dikkat çekmek hem de meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için bu etkinliğimize katılan bir kadınımızın bile benzeri bir rahatsızlığı var ise ve bunu erken teşhis etme imkânımız oluşmuşsa görevimizi en iyi biçimde yapmış oluyoruz. Çünkü tedavide başarının en büyük sebebi erken teşhis etmektir. Bu eğitimlerimizi özellikle kırsal kesimde yaşamakta olan kadınlarımıza yönelik de hayata geçirmek istiyoruz. Sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı bir kent için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.