lösev

Mezitlili Üretici Kadınlar Kapadokya yı Gezdi

Mezitli (BH) - BLOK HABER | 23.12.2021 - 11:08, Güncelleme: 23.12.2021 - 11:08 10684+ kez okundu.
 

Mezitlili Üretici Kadınlar Kapadokya yı Gezdi

Mezitlili Üretici Kadınlar Kapadokya yı Gezdi

Başkanımız Neşet Tarhan, üretici kadınları Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşturmaya devam ediyor. Başkanımız, Kocayer Mahallemizde bulunan kadınlarımızın isteğini kırmayarak, Kapadokya, Ürgüp, Avanos bölgesini gezmelerini sağladı. Kadınlarımız, karlarla kaplı bu masalsı yerlerde unutulmaz bir gün geçirdi. Üretici kadınlarımız mahallelerinden otobüsle alınarak Kapadokya’ya getirildi. Derinkuyu yer altı şehrinden başlayan gezide sırasıyla Çardak Köyü, Güvercinlik Vadisi ve Üç Hisar’ı gezen kadınlar burada öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Ürgüp’e geçen kadınlar, Asmalı Konak, Masal Vadisi ve Avanos Titreyen Köprüyü gezdikten sonra Çavuşin’de çömlek yapımını canlı olarak izleme şansı buldu. Daha önce sadece televizyonlarda, fotoğraflarda gördükleri yerleri karların yağdığı en güzel mevsimde canlı olarak gezmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kadınlar, kendilerine bu imkanı sağladığı için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti. Düşündüklerinden çok daha güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren kadınlar, “Buraları televizyondan görmüştük ama çok daha güzel yerler olduğuna tanık olduk. Özellikle kar yağışı sonrası bölgeyi bembeyaz görmek ayrı bir güzeldi. Hem kar gezisi yaptık hem de buradaki doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri gördük. Sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dediler. Daha önce farklı grupları Anıtkabir, Çanakkale, Kapadokya gibi farklı yerlere götürdüklerini belirten Başkan Tarhan, "Kocayer mahallemizdeki kadınlarımız Kapadokya’ya gitmek istediklerini dile getirdi. Biz de kadınlarımızın bu talebini yerine getirerek onları Ürgüp, Kapadokya gezisine gönderdik. Yaşamlarında çok özel anılara sahip oldular. Üretim yapan, emeğiyle ilçemize katkı sağlayan ve daha güzel bir Mezitli oluşturmamızda bizlere destek olan üretici kadınlarımıza bu tür güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Mezitlili Üretici Kadınlar Kapadokya yı Gezdi

Başkanımız Neşet Tarhan, üretici kadınları Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşturmaya devam ediyor. Başkanımız, Kocayer Mahallemizde bulunan kadınlarımızın isteğini kırmayarak, Kapadokya, Ürgüp, Avanos bölgesini gezmelerini sağladı. Kadınlarımız, karlarla kaplı bu masalsı yerlerde unutulmaz bir gün geçirdi.

Üretici kadınlarımız mahallelerinden otobüsle alınarak Kapadokya’ya getirildi. Derinkuyu yer altı şehrinden başlayan gezide sırasıyla Çardak Köyü, Güvercinlik Vadisi ve Üç Hisar’ı gezen kadınlar burada öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Ürgüp’e geçen kadınlar, Asmalı Konak, Masal Vadisi ve Avanos Titreyen Köprüyü gezdikten sonra Çavuşin’de çömlek yapımını canlı olarak izleme şansı buldu.

Daha önce sadece televizyonlarda, fotoğraflarda gördükleri yerleri karların yağdığı en güzel mevsimde canlı olarak gezmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kadınlar, kendilerine bu imkanı sağladığı için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti. Düşündüklerinden çok daha güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren kadınlar, “Buraları televizyondan görmüştük ama çok daha güzel yerler olduğuna tanık olduk. Özellikle kar yağışı sonrası bölgeyi bembeyaz görmek ayrı bir güzeldi. Hem kar gezisi yaptık hem de buradaki doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri gördük. Sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dediler.

Daha önce farklı grupları Anıtkabir, Çanakkale, Kapadokya gibi farklı yerlere götürdüklerini belirten Başkan Tarhan, "Kocayer mahallemizdeki kadınlarımız Kapadokya’ya gitmek istediklerini dile getirdi. Biz de kadınlarımızın bu talebini yerine getirerek onları Ürgüp, Kapadokya gezisine gönderdik. Yaşamlarında çok özel anılara sahip oldular. Üretim yapan, emeğiyle ilçemize katkı sağlayan ve daha güzel bir Mezitli oluşturmamızda bizlere destek olan üretici kadınlarımıza bu tür güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.