lösev

MIP 2021’DE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPACAK

Genel (BH) - BLOK HABER | 06.02.2021 - 16:03, Güncelleme: 06.02.2021 - 16:03 4170+ kez okundu.
 

MIP 2021’DE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPACAK

Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen MIP, 2021’de teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılmasını planlıyor.

MIP 2021’DE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPACAK Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen MIP, 2021’de teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılmasını planlıyor. Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP), 2020 yılını ve 2021’de yapmayı planladığı çalışmaları gazetemize değerlendirdi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan MIP yönetimi, 2020 yılına dair şu bilgileri verdi; “Pandemi sürecinde Türkiye & Dünya ekonomisinde yaşanan kayda değer daralmanın etkisiyle MIP de bazı kayıplar yaşamış, 2020 yılını beklenen hacimlerin altında kapatmıştır. Buna rağmen Türkiye’de 2 milyon TEU barajını geçen ilk liman olmayı başarmıştır. “BÖLGENİN İHRACAT YÜKLERİNİN DÜNYA PAZARLARINA ULAŞTIRIYORUZ” 2020 yılında 2 milyon TEU konteyner, 7 milyon 600 bin ton konvansiyonel yük elleçlenmiş, bu dönemde 3 bin 584 adet gemiye hizmet verilmiştir. Üretim ve ihracat odaklı bir hinterlanda hizmet veren MIP, bölgeye hammadde girişi için önemli bir hizmet sağlayıcı konumundadır. Diğer tarafta, bölgenin ihracat yüklerinin dünya pazarlarına ulaştırılmasında önemli bir köprü durumundadır. 2020 yılında çok amaçlı rıhtım statüsünde olan 14-15 nolu rıhtımlar yenilenmiştir. Ayrıca, operasyon verimliliğini arttırmak amacıyla 2 adet Mobil Vinç, 2 adet Reach Stacker (RS), 5 adet Boş Konteyner Elleçleyicisi (ECH), 2 adet Mini Loader, 2 adet Kompresör yatırımı yapılarak operasyona kazandırılmıştır”. YENİLİKLER DEVAM EDECEK 2021 yılında yapılması planlanan yatırımlara dair de açıklamalarda bulunan MIP yönetimi, açıklamasında “Artan iş hacmine yönelik kapasite planlama ve yatırım projeleri geliştirmenin yanı sıra, bölgede ihracat ve ithalat yapan ve lojistik altyapıyı oluşturan bütün firmalara fayda sağlayacak yenilikler sunmaya devam edilmektedir. Teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılması planlanmaktadır. Böylelikle önümüzdeki süreçte verilecek hizmetlerin dijital platformlar üzerinden takip edilmesi sağlanabilecektir. İlaveten kademeli olarak insansız saha operasyonları geçiş sürecine başlanması hedeflenmektedir. MIP, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamak için ek kapasite yatırımları yapmaya, tüm liman ve ticaret camiasına fayda sağlayacak dijital ve teknolojik çözümlerle sunduğu hizmetleri optimize etmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen MIP, 2021’de teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılmasını planlıyor.

MIP 2021’DE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPACAK

Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen MIP, 2021’de teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılmasını planlıyor. Son günlerde şikayetlerle gündeme gelen Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP), 2020 yılını ve 2021’de yapmayı planladığı çalışmaları gazetemize değerlendirdi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan MIP yönetimi, 2020 yılına dair şu bilgileri verdi; “Pandemi sürecinde Türkiye & Dünya ekonomisinde yaşanan kayda değer daralmanın etkisiyle MIP de bazı kayıplar yaşamış, 2020 yılını beklenen hacimlerin altında kapatmıştır. Buna rağmen Türkiye’de 2 milyon TEU barajını geçen ilk liman olmayı başarmıştır.

“BÖLGENİN İHRACAT YÜKLERİNİN DÜNYA PAZARLARINA ULAŞTIRIYORUZ”

2020 yılında 2 milyon TEU konteyner, 7 milyon 600 bin ton konvansiyonel yük elleçlenmiş, bu dönemde 3 bin 584 adet gemiye hizmet verilmiştir. Üretim ve ihracat odaklı bir hinterlanda hizmet veren MIP, bölgeye hammadde girişi için önemli bir hizmet sağlayıcı konumundadır. Diğer tarafta, bölgenin ihracat yüklerinin dünya pazarlarına ulaştırılmasında önemli bir köprü durumundadır. 2020 yılında çok amaçlı rıhtım statüsünde olan 14-15 nolu rıhtımlar yenilenmiştir. Ayrıca, operasyon verimliliğini arttırmak amacıyla 2 adet Mobil Vinç, 2 adet Reach Stacker (RS), 5 adet Boş Konteyner Elleçleyicisi (ECH), 2 adet Mini Loader, 2 adet Kompresör yatırımı yapılarak operasyona kazandırılmıştır”.

YENİLİKLER DEVAM EDECEK 2021 yılında yapılması planlanan yatırımlara dair de açıklamalarda bulunan MIP yönetimi, açıklamasında

“Artan iş hacmine yönelik kapasite planlama ve yatırım projeleri geliştirmenin yanı sıra, bölgede ihracat ve ithalat yapan ve lojistik altyapıyı oluşturan bütün firmalara fayda sağlayacak yenilikler sunmaya devam edilmektedir. Teknoloji alanındaki yatırımların, müşteri entegrasyonu ve saha operasyon otomasyonlarına odaklanarak hızlandırılması planlanmaktadır. Böylelikle önümüzdeki süreçte verilecek hizmetlerin dijital platformlar üzerinden takip edilmesi sağlanabilecektir. İlaveten kademeli olarak insansız saha operasyonları geçiş sürecine başlanması hedeflenmektedir. MIP, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamak için ek kapasite yatırımları yapmaya, tüm liman ve ticaret camiasına fayda sağlayacak dijital ve teknolojik çözümlerle sunduğu hizmetleri optimize etmeye devam edecektir”

ifadelerine yer verdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.