lösev

Murat Kaya 12 Mart 1921istiklal marşının kabulu 100 yıldönümü mesajı

Genel (BH) - BLOK HABER | 13.03.2021 - 12:10, Güncelleme: 13.03.2021 - 12:18 4363+ kez okundu.
 

Murat Kaya 12 Mart 1921istiklal marşının kabulu 100 yıldönümü mesajı

Murat Kaya 12 Mart 1921istiklal marşının kabulu 100 yıldönümü mesajı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Başkan Murat Kaya " "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif Ersoy, "İstiklal Marşı" mızı İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir.   Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Rehberimiz İstiklal Marşımız    Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında “100 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi’nin yüksek bir heyecanla kabul ettiği İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile bağımsız bir ülke ve hür bir milletin aydınlık geleceğinin müjdecisi olmuştur" dedi.    Başkan Murat Kaya mesajının devamında " Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.” Dedi.  Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken Başkan Murat Kaya "Gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. " dedi.  Bu anlamlı gün vesilesiyle vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. 
Murat Kaya 12 Mart 1921istiklal marşının kabulu 100 yıldönümü mesajı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Murat Kaya " "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif Ersoy, "İstiklal Marşı" mızı İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir.  

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Rehberimiz İstiklal Marşımız 

 

Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında “100 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi’nin yüksek bir heyecanla kabul ettiği İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile bağımsız bir ülke ve hür bir milletin aydınlık geleceğinin müjdecisi olmuştur" dedi. 

 

Başkan Murat Kaya mesajının devamında " Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.” Dedi. 

Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken Başkan Murat Kaya "Gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir.

Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. " dedi. 

Bu anlamlı gün vesilesiyle vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.