lösev

Pazar Yerlerinde Denetim

Erdemli (TG) - TARSUS GAZETESİ | 08.05.2021 - 15:49, Güncelleme: 08.05.2021 - 15:49 11352+ kez okundu.
 

Pazar Yerlerinde Denetim

Pazar Yerlerinde Denetim

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında açılan pazar yerlerinde, pandemi kurallarına uygun bir şekilde vatandaşlar alışverişlerini yapıyor. Türkiye’nin önde gelen tatil bölgelerinden Erdemli ‘de, yer yer yoğunluk yaşansa da Kızkalesi mahallesinde pazar yeri boştu. Pazar yerine gelen tatilcileri ise pazar yerinde sadece bir esnaf karşıladı. Erdemli Kaymakamlığı,  Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde açılan Pazar yerlerinde, tedbirler pandemi kurallarına uygun bir şekilde alındı ve pazarcı esnafları yerini aldı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula,  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Erhan Erdoğan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Alınan tedbirleri yerinde inceledi. Kontrollü bir şekilde vatandaşların alışverişlerini yaptığını,  yer yer yoğunluk yaşansa da tatil bölgesinde pazar yerlerinin boş olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Pazarcılarımızın ürününü satamama endişesine kapıldığını görüyoruz. Ertesi gün Pazar kurma imkânları yok. Erdemli’ de 11 Pazar yeri olduğu için bu gün Erdemli’ de kuran pazarcı esnafımız, yarın Kargıpınarı’nda kuruyordu, ertesi gün Çeşmeli’ de kuruyordu. Aldıkları ürünlerin tüketilmeme durumları söz konusu değildi. Ama bir hafta boyunca yaş sebze meyve satılmazsa çürür ve zarar eder. Biz pazarcı esnafının çok da rağbet göstermediğini görüyoruz. Gelen esnaflarımızın da kazançlarına kazanç kattığını görüyoruz. Tatil bölgesinde tatilcilerimizin tamamı yazlıklarına gelmediler. Geldiklerinde yoğunluk çok daha fazla olur ama gelen tatilcilerinde öğleye kadar,  öğle vakti olduğu için gelmediklerini görüyoruz” diye konuştu. Tatil bölgesi Kızkalesi Pazar yerine tek gelen pazarcı ise, “ Ben tek geldiğimde ki neden ise esnaf olarak yirmi yirmi beş kişi vardı. Onlarda bu gün başka pazarlara gittiler. Satışlarımda çok şükür iyiydi. Ürünlerim de bitti” diye konuştu. Öte yandan Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçleri kontrollerini aralıksız sürdürüyor.
Pazar Yerlerinde Denetim

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında açılan pazar yerlerinde, pandemi kurallarına uygun bir şekilde vatandaşlar alışverişlerini yapıyor. Türkiye’nin önde gelen tatil bölgelerinden Erdemli ‘de, yer yer yoğunluk yaşansa da Kızkalesi mahallesinde pazar yeri boştu. Pazar yerine gelen tatilcileri ise pazar yerinde sadece bir esnaf karşıladı.

Erdemli Kaymakamlığı,  Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde açılan Pazar yerlerinde, tedbirler pandemi kurallarına uygun bir şekilde alındı ve pazarcı esnafları yerini aldı.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula,  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Erhan Erdoğan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Kontrollü bir şekilde vatandaşların alışverişlerini yaptığını,  yer yer yoğunluk yaşansa da tatil bölgesinde pazar yerlerinin boş olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Pazarcılarımızın ürününü satamama endişesine kapıldığını görüyoruz. Ertesi gün Pazar kurma imkânları yok. Erdemli’ de 11 Pazar yeri olduğu için bu gün Erdemli’ de kuran pazarcı esnafımız, yarın Kargıpınarı’nda kuruyordu, ertesi gün Çeşmeli’ de kuruyordu. Aldıkları ürünlerin tüketilmeme durumları söz konusu değildi. Ama bir hafta boyunca yaş sebze meyve satılmazsa çürür ve zarar eder. Biz pazarcı esnafının çok da rağbet göstermediğini görüyoruz. Gelen esnaflarımızın da kazançlarına kazanç kattığını görüyoruz. Tatil bölgesinde tatilcilerimizin tamamı yazlıklarına gelmediler. Geldiklerinde yoğunluk çok daha fazla olur ama gelen tatilcilerinde öğleye kadar,  öğle vakti olduğu için gelmediklerini görüyoruz” diye konuştu.

Tatil bölgesi Kızkalesi Pazar yerine tek gelen pazarcı ise, “ Ben tek geldiğimde ki neden ise esnaf olarak yirmi yirmi beş kişi vardı. Onlarda bu gün başka pazarlara gittiler. Satışlarımda çok şükür iyiydi. Ürünlerim de bitti” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçleri kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.