lösev

Ramazan Bayramı'nda çikolata alışverişini son ana bıraktık

27.04.2023 - 12:27, Güncelleme: 27.04.2023 - 12:27 1119+ kez okundu.
 

Ramazan Bayramı'nda çikolata alışverişini son ana bıraktık

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak toplayan Trendbox, Ramazan Bayramı alışveriş verilerini açıkladı. Trendbox’ın verilerine göre 2023 yılında çikolata alışverişleri bayram sabahına bırakılırken, geçen yılın bayram dönemine kıyasla satışı en çok artan ürünler de sırasıyla ikramlık çikolata, ikramlık lokum, çay ve Türk kahvesi oldu.   Bakkal, büfe, küçük marketler gibi perakende sektörünün ölçümlenmesi zor noktalarında IOT (nesnelerin interneti) teknolojisi aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanından yapılan alışverişlerin verilerini gerçek zamanlı olarak toplayan ve analiz eden Trendbox, Ramazan Bayramı alışveriş istatistiklerini açıkladı. Trendbox’ın verilerine göre bu yıl Ramazan Bayramı’nda geçen yıla kıyasla satışı en çok artan ürün yüzde 17 yükselişle ikramlık çikolata olurken, onu yüzde 12 artışla ikramlık lokum, çay ve yüzde 9’luk artışla Türk kahvesi izledi. İkramlık çikolata kategorisinde en çok satış yapılan gün bayramın ilk günü olurken, ikramlık lokum satışları ise arife günü zirve yaptı. Gençler çikolatayı, yaşlılar lokumu tercih ediyor Ramazan Bayramı verilerini değerlendiren Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer, “Trendbox’ın verilerine göre, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı alışverişlerinde çikolata ve lokum öncelikli olarak yerini aldı. Ramazan Bayramı’nda yapılan alışverişler bir önceki hafta ile kıyaslandığında ise ikramlık çikolatada yüzde 60, ikramlık lokumlarda yüzde 48, kolonyada yüzde 36 artış gözlendi” dedi. Bu yıl ikramlık çikolata satışının en çok bayramın ilk günü sabah 07.00 ve 11.00 saatleri arasında, ikramlık lokum satışlarının ise arife günü 14.00 ve 17.00 saatleri arasında yapıldığına işaret eden Tezer, sözlerine şöyle devam etti: “Bayram sabahı yapılan çikolata satışları, arife günü ve bayramın ikinci günü yapılan çikolata satışlarının toplamını aştı. Verilerimiz bölgesel kırılımla incelendiğinde genç nüfusun yoğun olduğu bölgelerde çikolata satışlarının, 65 yaş üzeri bireylerin yaşadığı bölgelerde ise lokum satışlarının arttığını gözlemliyoruz. Gençler bayram alışverişini bayram sabahına bırakırken, 65 yaş üzere tüketicilerin ise alışverişlerini daha önce yaptıklarını gördük. Bu tüketici alışverişi trendinin gelecek bayramda da aynı şekilde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.”   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak toplayan Trendbox, Ramazan Bayramı alışveriş verilerini açıkladı. Trendbox’ın verilerine göre 2023 yılında çikolata alışverişleri bayram sabahına bırakılırken, geçen yılın bayram dönemine kıyasla satışı en çok artan ürünler de sırasıyla ikramlık çikolata, ikramlık lokum, çay ve Türk kahvesi oldu.

 

Bakkal, büfe, küçük marketler gibi perakende sektörünün ölçümlenmesi zor noktalarında IOT (nesnelerin interneti) teknolojisi aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanından yapılan alışverişlerin verilerini gerçek zamanlı olarak toplayan ve analiz eden Trendbox, Ramazan Bayramı alışveriş istatistiklerini açıkladı. Trendbox’ın verilerine göre bu yıl Ramazan Bayramı’nda geçen yıla kıyasla satışı en çok artan ürün yüzde 17 yükselişle ikramlık çikolata olurken, onu yüzde 12 artışla ikramlık lokum, çay ve yüzde 9’luk artışla Türk kahvesi izledi. İkramlık çikolata kategorisinde en çok satış yapılan gün bayramın ilk günü olurken, ikramlık lokum satışları ise arife günü zirve yaptı.

Gençler çikolatayı, yaşlılar lokumu tercih ediyor

Ramazan Bayramı verilerini değerlendiren Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer, “Trendbox’ın verilerine göre, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı alışverişlerinde çikolata ve lokum öncelikli olarak yerini aldı. Ramazan Bayramı’nda yapılan alışverişler bir önceki hafta ile kıyaslandığında ise ikramlık çikolatada yüzde 60, ikramlık lokumlarda yüzde 48, kolonyada yüzde 36 artış gözlendi” dedi. Bu yıl ikramlık çikolata satışının en çok bayramın ilk günü sabah 07.00 ve 11.00 saatleri arasında, ikramlık lokum satışlarının ise arife günü 14.00 ve 17.00 saatleri arasında yapıldığına işaret eden Tezer, sözlerine şöyle devam etti: “Bayram sabahı yapılan çikolata satışları, arife günü ve bayramın ikinci günü yapılan çikolata satışlarının toplamını aştı. Verilerimiz bölgesel kırılımla incelendiğinde genç nüfusun yoğun olduğu bölgelerde çikolata satışlarının, 65 yaş üzeri bireylerin yaşadığı bölgelerde ise lokum satışlarının arttığını gözlemliyoruz. Gençler bayram alışverişini bayram sabahına bırakırken, 65 yaş üzere tüketicilerin ise alışverişlerini daha önce yaptıklarını gördük. Bu tüketici alışverişi trendinin gelecek bayramda da aynı şekilde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.