lösev

Sıcaktan kaçan vatandaşlar soluğu denizde aldı

Anamur (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2022 - 11:22, Güncelleme: 15.07.2022 - 10:21 3147+ kez okundu.
 

Sıcaktan kaçan vatandaşlar soluğu denizde aldı

Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Kızkalesi başta olmak üzere Mersin sahillerinde bayram sonrasında da yoğunluk yaşanıyor.

Uzmanlara göre sıcak çarpması, deniz ve güneş tatillerinde karşılaşılabilecek tehlikelerin başında geliyor. Yazın gelmesi ile sıcaklıkları normalin üstünde yaşadığımız şu günlerde bedenimizi yorgun düşürmemek, hastalıklarla karşılaşmamak adına çeşitli sağlık önlemleri almak gerekir. Bu önlemler özellikle açık renk ve bol giysiler, sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde mümkünse gölgede bulunmak gerekiyor.Ayrıca bu sıcak günlerde dönemde yiyecek ve içecek açısından da çeşitli önlemler almak gerekir. Aşırı sıcaklarla birlikte vücutta ki su oranı kayıp yaşamakta ve tansiyon, şeker hastaları içinde ölümle sonuçlanabilecek sorun yaşatıyor bu nedenle sıcak havalarda tedbiri elden bırakmayın. “Sıcak çapması, ölümle sonuçlanan çok ciddi sonuçlar doğurabilir Özellikle şeker hastaları tok ya da aç karnına yüzmekten kaçınmalı. Çünkü bu durum denizin içinde ani şeker düşmeleri, ani bilinç kaybı ve buna bağlı boğulmaya neden olabilir. Aynı şekilde epilepsi gibi nörolojik hastalığı olan kişiler de sıcak çarpmasına bağlı olarak su içinde ani gelişebilecek bir sara kriziyle geçici bilinç kaybı yaşayabilirler. Yüksek tansiyon hastaları da sıcak çarpmasına bağlı olarak ani tansiyon değişikliğiyle bilinç kaybı yaşabilir. Bu yüzden özellikle kronik hastalığı olan, baypas, stent gibi girişimleri olan kişilerin denizde yalnız yüzmemesi gerektiği uzman tarafından önemle söyleniyor..Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Kızkalesi başta olmak üzere Mersin sahillerinde bayram sonrasında da yoğunluk yaşanıyor. Sıcaktan bunalan ve 9 günlük tatilin son günlerini değerlendiren vatandaşlar denizin keyfini çıkarıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Korykos Antik Kenti’nin en önemli parçası olan, Mersin’in Erdemli ilçesi sınırlarındaki ’Kızkalesi’nde bayram sonrasında da yoğunluk sürüyor. Hem bayram da hem de bayram sonrasında 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, altın kumuyla bilinen Kızkalesi başta olmak üzere bölgedeki sahilleri tercih etmeyi sürdürdü. Bayramda yüzde 100 doluluk oranına ulaşan oteller, şimdi de tatilin son günlerinde gelen tatilcileri ağırlıyor. Sıcaklığın 37-38 derecelere ulaştığı bugünlerde tatilciler denizde serinleyip, kumsal da güneşlenirken; çeşitli su sporları aktivitelerine katılarak eğleniyor. Yaz tatili fırsatını aileleriyle Kızkalesi’nde değerlendiren çocuklar da denizin güzel olduğunu ama bazen kıyıların pis bırakıldığını aktararak uyarıda bulundu. Malatya’dan geldiğini belirten tatilcilerden Bülent Engin, "Mersin’de Kızkalesi plajında tatil yapıyoruz. Yakınlarımızdan duymuştuk sahilin, denizin, kumun güzel olduğunu. Çok beğendik, çok güzel" dedi. Kahramanraş’tan gelen Burak ve Dilek Şapkalı çifti de "Deniz çok güzel. Her yaz buradayız. Hafta sonuna da kadar burada tatil yapacağız" diye konuştu. Şanlıurfa’dan hem tatil hem de iş için geldiğini belirten Müslüm Küçükköse de, Kızkalesi’nde denize girmenin ayrı bir güzel olduğunu belirterek, herkesin görmesini tavsiye etti.
Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Kızkalesi başta olmak üzere Mersin sahillerinde bayram sonrasında da yoğunluk yaşanıyor.

Uzmanlara göre sıcak çarpması, deniz ve güneş tatillerinde karşılaşılabilecek tehlikelerin başında geliyor.

Yazın gelmesi ile sıcaklıkları normalin üstünde yaşadığımız şu günlerde bedenimizi yorgun düşürmemek, hastalıklarla karşılaşmamak adına çeşitli sağlık önlemleri almak gerekir.
Bu önlemler özellikle açık renk ve bol giysiler, sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde mümkünse gölgede bulunmak gerekiyor.Ayrıca bu sıcak günlerde dönemde yiyecek ve içecek açısından da çeşitli önlemler almak gerekir.
Aşırı sıcaklarla birlikte vücutta ki su oranı kayıp yaşamakta ve tansiyon, şeker hastaları içinde ölümle sonuçlanabilecek sorun yaşatıyor bu nedenle sıcak havalarda tedbiri elden bırakmayın.
Sıcak çapması, ölümle sonuçlanan çok ciddi sonuçlar doğurabilir
Özellikle şeker hastaları tok ya da aç karnına yüzmekten kaçınmalı. Çünkü bu durum denizin içinde ani şeker düşmeleri, ani bilinç kaybı ve buna bağlı boğulmaya neden olabilir. Aynı şekilde epilepsi gibi nörolojik hastalığı olan kişiler de sıcak çarpmasına bağlı olarak su içinde ani gelişebilecek bir sara kriziyle geçici bilinç kaybı yaşayabilirler. Yüksek tansiyon hastaları da sıcak çarpmasına bağlı olarak ani tansiyon değişikliğiyle bilinç kaybı yaşabilir. Bu yüzden özellikle kronik hastalığı olan, baypas, stent gibi girişimleri olan kişilerin denizde yalnız yüzmemesi gerektiği uzman tarafından önemle söyleniyor..Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Kızkalesi başta olmak üzere Mersin sahillerinde bayram sonrasında da yoğunluk yaşanıyor. Sıcaktan bunalan ve 9 günlük tatilin son günlerini değerlendiren vatandaşlar denizin keyfini çıkarıyor.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Korykos Antik Kenti’nin en önemli parçası olan, Mersin’in Erdemli ilçesi sınırlarındaki ’Kızkalesi’nde bayram sonrasında da yoğunluk sürüyor. Hem bayram da hem de bayram sonrasında 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, altın kumuyla bilinen Kızkalesi başta olmak üzere bölgedeki sahilleri tercih etmeyi sürdürdü. Bayramda yüzde 100 doluluk oranına ulaşan oteller, şimdi de tatilin son günlerinde gelen tatilcileri ağırlıyor. Sıcaklığın 37-38 derecelere ulaştığı bugünlerde tatilciler denizde serinleyip, kumsal da güneşlenirken; çeşitli su sporları aktivitelerine katılarak eğleniyor. Yaz tatili fırsatını aileleriyle Kızkalesi’nde değerlendiren çocuklar da denizin güzel olduğunu ama bazen kıyıların pis bırakıldığını aktararak uyarıda bulundu. Malatya’dan geldiğini belirten tatilcilerden Bülent Engin, "Mersin’de Kızkalesi plajında tatil yapıyoruz. Yakınlarımızdan duymuştuk sahilin, denizin, kumun güzel olduğunu. Çok beğendik, çok güzel" dedi.
Kahramanraş’tan gelen Burak ve Dilek Şapkalı çifti de " Deniz çok güzel. Her yaz buradayız. Hafta sonuna da kadar burada tatil yapacağız" diye konuştu.
Şanlıurfa’dan hem tatil hem de iş için geldiğini belirten Müslüm Küçükköse de, Kızkalesi’nde denize girmenin ayrı bir güzel olduğunu belirterek, herkesin görmesini tavsiye etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.