lösev

SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 15.02.2021 - 16:10, Güncelleme: 15.02.2021 - 16:10 2725+ kez okundu.
 

SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE

SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE

SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE İNSAFSIZ KİŞİLERİN YARALADIĞI KÖPEK TARSUS BELEDİYESİ’NCE TEDAVİ ALTINA ALINDI   Tarsus’ta ateşli silahla vurulan köpeğe hızla müdahale eden Tarsus Belediyesi veteriner hekimi köpeğin hayata tutunmasını sağladı. Yaralı köpek başarılı bir operasyonun ardından rehabilite alanına alındı. Tarsus Belediyesi veteriner hekim ve teknisyenleri yaralı köpeği rehabilite alanında da gözlem altında tutuyor ve yakından ilgileniyor. Veteriner hekim Onur Terli, köpeğin yemek yemeye başladığını, durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Tarsus’ta 13 Şubat akşamı kimliği belirsiz caniler bir köpeğin yüz kısmını ateşli silahla yaraladı. İhbar üzerine saat 21.00 sularında Mithatpaşa Mahallesi’nde yaralı köpeğe ulaşan Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi anında yaptı. Aşırı kan kaybeden köpeğin daha fazla kan kaybetmesini önlemek için yoğun çaba harcayan sağlık ekibi kanamayı durdurdu ve yaralı köpeği barınağa getirerek ameliyata aldı. Göz hizası üstünden vurulduğu belirlenen köpeğin çekilen röntgende kurşunun sıyırdığı tespit edildikten sonra yüzündeki kurşun yarası temizlendi, dikildi ve kan kaybının hayati risk oluşturmamasını önlemek için serum verildi. Başarılı geçen operasyonun ardından yaralı köpek doğal rehabilitasyon alanına alındı. Veteriner Müdürlüğü çalışanları rehabilite alanında da yaralı köpeği sürekli gözlem altında tuttu, yakından ilgilendi. Can dostumuz bir süre sonra yemek yemeye ve su içmeye başladı. Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Onur Terli, “Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 24 saat hizmet vermekteyiz. 13 Şubat Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında çok üzücü bir ihbar aldık. Mithatpaşa Mahallesi 2821 sokakta bir köpeğin silahla vurularak yaralandığı haberini aldık. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak direk olay yerine intikal ettik. Oradaki çok sayıdaki duyarlı vatandaşımız köpeğimizin kanamasını durdurmak için yoğun çaba sarf etmişler. Olay yerinde ilk müdahalemizi gerçekleştirerek köpeği direk barınağımıza getirdik. Barınağımızda operasyonumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Yalnız çok kan kaybı vardı. Bu durum bizi biraz tedirgin etti. Hayati tehlikesi bulunuyordu ama şu an sağlık durumu çok iyiye gidiyor. Yemesi, içmesi gayet normal. Birebir ilgileniyoruz hayvanımızla. Rehabilite alanına getirdik. Şu an her şey normal, inşallah her şey daha güzel olacak” dedi. Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat; ‘’Şu anda köpeğin genel sağlık durumu iyi. Rehabilitasyon alanımızın içinde, burada veterinerlerimizin kontrolünde, iki veterinerimiz köpekle birebir ilgilenmektedir. Olay faili meçhul ve kolluk kuvvetleri de gerekli araştırmaları yapmaktadır’’ şeklinde konuştu.
SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE

SİLAHLA VURULAN CAN DOST EMİN ELLERDE

İNSAFSIZ KİŞİLERİN YARALADIĞI KÖPEK TARSUS BELEDİYESİ’NCE TEDAVİ ALTINA ALINDI

 

Tarsus’ta ateşli silahla vurulan köpeğe hızla müdahale eden Tarsus Belediyesi veteriner hekimi köpeğin hayata tutunmasını sağladı. Yaralı köpek başarılı bir operasyonun ardından rehabilite alanına alındı. Tarsus Belediyesi veteriner hekim ve teknisyenleri yaralı köpeği rehabilite alanında da gözlem altında tutuyor ve yakından ilgileniyor. Veteriner hekim Onur Terli, köpeğin yemek yemeye başladığını, durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Tarsus’ta 13 Şubat akşamı kimliği belirsiz caniler bir köpeğin yüz kısmını ateşli silahla yaraladı. İhbar üzerine saat 21.00 sularında Mithatpaşa Mahallesi’nde yaralı köpeğe ulaşan Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi anında yaptı. Aşırı kan kaybeden köpeğin daha fazla kan kaybetmesini önlemek için yoğun çaba harcayan sağlık ekibi kanamayı durdurdu ve yaralı köpeği barınağa getirerek ameliyata aldı.

Göz hizası üstünden vurulduğu belirlenen köpeğin çekilen röntgende kurşunun sıyırdığı tespit edildikten sonra yüzündeki kurşun yarası temizlendi, dikildi ve kan kaybının hayati risk oluşturmamasını önlemek için serum verildi. Başarılı geçen operasyonun ardından yaralı köpek doğal rehabilitasyon alanına alındı. Veteriner Müdürlüğü çalışanları rehabilite alanında da yaralı köpeği sürekli gözlem altında tuttu, yakından ilgilendi. Can dostumuz bir süre sonra yemek yemeye ve su içmeye başladı.

Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Onur Terli,

Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 24 saat hizmet vermekteyiz. 13 Şubat Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında çok üzücü bir ihbar aldık. Mithatpaşa Mahallesi 2821 sokakta bir köpeğin silahla vurularak yaralandığı haberini aldık. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak direk olay yerine intikal ettik. Oradaki çok sayıdaki duyarlı vatandaşımız köpeğimizin kanamasını durdurmak için yoğun çaba sarf etmişler. Olay yerinde ilk müdahalemizi gerçekleştirerek köpeği direk barınağımıza getirdik. Barınağımızda operasyonumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Yalnız çok kan kaybı vardı. Bu durum bizi biraz tedirgin etti. Hayati tehlikesi bulunuyordu ama şu an sağlık durumu çok iyiye gidiyor. Yemesi, içmesi gayet normal. Birebir ilgileniyoruz hayvanımızla. Rehabilite alanına getirdik. Şu an her şey normal, inşallah her şey daha güzel olacak”

dedi.

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat;

‘’Şu anda köpeğin genel sağlık durumu iyi. Rehabilitasyon alanımızın içinde, burada veterinerlerimizin kontrolünde, iki veterinerimiz köpekle birebir ilgilenmektedir. Olay faili meçhul ve kolluk kuvvetleri de gerekli araştırmaları yapmaktadır’’

şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.