lösev

SOKAK HAYVANLARI, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KORUMASI ALTINDA

Yaşam (BH) - BLOK HABER | 25.12.2020 - 11:36, Güncelleme: 25.12.2020 - 11:36 2655+ kez okundu.
 

SOKAK HAYVANLARI, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KORUMASI ALTINDA

Akdeniz Belediyesi; sokak hayvanlarının yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla ilçe sınırlarında bulunan parklara uyarıcı levhalar dikti.

 Sokak hayvanları için çeşitli noktalara mama, yem ve su bırakılıyor. Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı’nca alınan kısmi sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı gün ve saatlerde, zor durumda kalmamaları için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Beslenme noktalarına, park ve yeşil alanlara mama, yem ve su bırakan Akdeniz Belediyesi ekipleri, sokakta yaşayan canların soğuk havalarda sığınabilmeleri için uygun yerlere de kulübeler yapıyor. Sokak hayvanları koruma altındadır! Ekipler, son olarak, kaldırım ve sokaklarda yaşayan can dostlarının yaşam hakkını koruyabilmek adına, ilçe sınırlarında yer alan parklara uyarıcı levhalar asarak vatandaşları da sokakta yaşayan canlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Dikilen tabelalarda; “Kaldırım ve sokaklarda yaşayan hayvanlar, 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu ile güvence ve koruma altındadır. Hayvanların yaşam hakkına zarar vermek, yasal olarak cezaya tabidir” ifadeleri yer aldı. Başkan Gültak; “Dünyamızı ve yaşamı paylaştığımız dostlarımız…” Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; yaptığı açıklamada; “Akdeniz’de yaşayan tüm canları önemsiyoruz. Barınmaları için ilçemizin her yerine kulübeler yerleştirdiğimiz, düzenli olarak mama ve su ihtiyaçlarını karşıladığımız dostlarımızla birlikte herkes için yaşanabilir bir Akdeniz yaratmak istiyoruz. Kedi, köpek ve güvercin gibi sokaklarımızda yaşayan dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, ilçemizin çeşitli noktalarına mamalar ve yemler bırakıyor, yaptığımız barınaklar ile de onları soğuk hava ve yağmura karşı koruyoruz. Dünyamızı, hayatımızı ve kentlerimizi paylaştığımız canlarımızın yaşam hakkını önemsiyor, sessiz dostlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi; sokak hayvanlarının yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla ilçe sınırlarında bulunan parklara uyarıcı levhalar dikti.

 Sokak hayvanları için çeşitli noktalara mama, yem ve su bırakılıyor.

Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı’nca alınan kısmi sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı gün ve saatlerde, zor durumda kalmamaları için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Beslenme noktalarına, park ve yeşil alanlara mama, yem ve su bırakan Akdeniz Belediyesi ekipleri, sokakta yaşayan canların soğuk havalarda sığınabilmeleri için uygun yerlere de kulübeler yapıyor.

Sokak hayvanları koruma altındadır!

Ekipler, son olarak, kaldırım ve sokaklarda yaşayan can dostlarının yaşam hakkını koruyabilmek adına, ilçe sınırlarında yer alan parklara uyarıcı levhalar asarak vatandaşları da sokakta yaşayan canlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Dikilen tabelalarda; “Kaldırım ve sokaklarda yaşayan hayvanlar, 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu ile güvence ve koruma altındadır. Hayvanların yaşam hakkına zarar vermek, yasal olarak cezaya tabidir” ifadeleri yer aldı.

Başkan Gültak; “Dünyamızı ve yaşamı paylaştığımız dostlarımız…”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; yaptığı açıklamada; “Akdeniz’de yaşayan tüm canları önemsiyoruz. Barınmaları için ilçemizin her yerine kulübeler yerleştirdiğimiz, düzenli olarak mama ve su ihtiyaçlarını karşıladığımız dostlarımızla birlikte herkes için yaşanabilir bir Akdeniz yaratmak istiyoruz.

Kedi, köpek ve güvercin gibi sokaklarımızda yaşayan dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, ilçemizin çeşitli noktalarına mamalar ve yemler bırakıyor, yaptığımız barınaklar ile de onları soğuk hava ve yağmura karşı koruyoruz. Dünyamızı, hayatımızı ve kentlerimizi paylaştığımız canlarımızın yaşam hakkını önemsiyor, sessiz dostlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.