lösev

Taburcu edilen hastalarının üçte biri tekrar hastaneye kaldırılıyor

Sağlık (BH) - BLOK HABER | 01.04.2021 - 17:37, Güncelleme: 01.04.2021 - 17:37 3276+ kez okundu.
 

Taburcu edilen hastalarının üçte biri tekrar hastaneye kaldırılıyor

Taburcu edilen hastalarının üçte biri tekrar hastaneye kaldırılıyor

Koronavirüs hastalarıyla ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Leicester Üniversitesi'nden bilim insanları, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırılan ve 31 Ağustos 2020'den önce taburcu edilen 48 bin hastanın verilerini inceledi. 140 GÜNLÜK TAKİBİN SONUCU Araştırma kapsamında, taburcu edilen koronavirüs hastalarında yeniden hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının yanı sıra solunum, kalp-damar, metabolizma, böbrek ve karaciğer hastalığı görülme olasılığı değerlendirildi. Ortalama 140 gün boyunca takip edilen hastaların yaklaşık üçte biri tekrar hastaneye yatırılırken, 5 bin 875'inin bu süre zarfında yaşamını yitirdiği kaydedildi. KORONA HASTALARININ KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLAR Araştırmacılar, koronavirüs hastalarında, genel nüfusa göre çoklu organ yetmezliği, solunum sıkıntısı, diyabet ile kalp ve damar hastalıkları oranlarının önemli ölçüde arttığına da işaret etti.
Taburcu edilen hastalarının üçte biri tekrar hastaneye kaldırılıyor

Koronavirüs hastalarıyla ilgili yeni bir araştırma yapıldı.

Leicester Üniversitesi'nden bilim insanları, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırılan ve 31 Ağustos 2020'den önce taburcu edilen 48 bin hastanın verilerini inceledi.

140 GÜNLÜK TAKİBİN SONUCU

Araştırma kapsamında, taburcu edilen koronavirüs hastalarında yeniden hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının yanı sıra solunum, kalp-damar, metabolizma, böbrek ve karaciğer hastalığı görülme olasılığı değerlendirildi.

Ortalama 140 gün boyunca takip edilen hastaların yaklaşık üçte biri tekrar hastaneye yatırılırken, 5 bin 875'inin bu süre zarfında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

KORONA HASTALARININ KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLAR

Araştırmacılar, koronavirüs hastalarında, genel nüfusa göre çoklu organ yetmezliği, solunum sıkıntısı, diyabet ile kalp ve damar hastalıkları oranlarının önemli ölçüde arttığına da işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.