lösev

TARİHİ SİPTİLLİ ÇARŞISI CANLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 14.01.2022 - 16:39, Güncelleme: 14.01.2022 - 16:39 4301+ kez okundu.
 

TARİHİ SİPTİLLİ ÇARŞISI CANLANIYOR

TARİHİ SİPTİLLİ ÇARŞISI CANLANIYOR

Tarsus Belediyesi, kentin tarih, kültür ve turizmi açısından önemli bir değeri olan tarihi Siptilli Çarşısı’nı yenilemek üzere harekete geçti. İçerisinde Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve sosyal alanların bulunacağı Tarihi Siptilli Çarşısı,  yapılacak olan düzenlemeyle Tarsus’un cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Tarihi Siptilli Çarşımızı yeniliyoruz. Burada bulunan alanları daha güzelleştirmek adına çalışmalar yapacak, halkımızın hizmetine sunacağız. Çarşımız herkesin hayal ettiği bir cazibe merkezi haline gelecek. ”dedi. Geçmişte halkın uğrak noktası olma özelliğini taşıyan Siptilli Çarşısı, Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmalar ile yeniden canlanacak. Kemeraltı Mevkiinde bulunan Tarihi Siptilli Çarşısı’nda yapılacak olan düzenlemelerle beraber Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve birçok sosyal alanı içinde barındıracak. Açılacak olan Halk Restoran’da üretici kadınlar tarafından yapılacak olan yemekler satışa sunulacak. Bu şekilde üretici kadınlar kazanç elde ederek aile ekonomilerine katkı sağlayabilecek. BAŞKAN BOZDOĞAN, “SİPTİLLİ ÇARŞIMIZ YEPYENİ BİR GÖRÜNÜMLE CANLANACAK” Tarihi Siptilli Çarşısı’nın hak ettiği değere kavuşması adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Tarihi Siptilli Çarşısı Tarsus’umuz için önemli bir tarihi tanıtım değeridir. Çarşımız tarihi ve insanı ile bir başka güzel. Burayı canlandırmak üzere çalışmalarımıza başladık. Tarihi çarşımız geçmişimizden kalan bir güzellik ve mirastır, onu korumamız ve canlı tutmamız gerekiyor. Tarihi dokuya önem veren bir anlayış ile hareket ederek burada Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve farklı sosyal alanlar açacak, yapacağımız çalışmalar ile çarşımızı yeniden canlandıracağız. Halkımızın hizmetine sunduğumuz, piyasa değerinden daha uyguna ürünleri satın alabilecekleri Halk işletmelerimizi çoğaltmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en iyiyi en uyguna alması için uğraşacağız. Tarihi Çarşımız Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme çalışmaları yapılarak yeni görünümüyle halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Yapılacak çalışmaların kentimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.  
TARİHİ SİPTİLLİ ÇARŞISI CANLANIYOR

Tarsus Belediyesi, kentin tarih, kültür ve turizmi açısından önemli bir değeri olan tarihi Siptilli Çarşısı’nı yenilemek üzere harekete geçti. İçerisinde Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve sosyal alanların bulunacağı Tarihi Siptilli Çarşısı,  yapılacak olan düzenlemeyle Tarsus’un cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Tarihi Siptilli Çarşımızı yeniliyoruz. Burada bulunan alanları daha güzelleştirmek adına çalışmalar yapacak, halkımızın hizmetine sunacağız. Çarşımız herkesin hayal ettiği bir cazibe merkezi haline gelecek. ”dedi.

Geçmişte halkın uğrak noktası olma özelliğini taşıyan Siptilli Çarşısı, Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmalar ile yeniden canlanacak. Kemeraltı Mevkiinde bulunan Tarihi Siptilli Çarşısı’nda yapılacak olan düzenlemelerle beraber Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve birçok sosyal alanı içinde barındıracak. Açılacak olan Halk Restoran’da üretici kadınlar tarafından yapılacak olan yemekler satışa sunulacak. Bu şekilde üretici kadınlar kazanç elde ederek aile ekonomilerine katkı sağlayabilecek.

BAŞKAN BOZDOĞAN, “SİPTİLLİ ÇARŞIMIZ YEPYENİ BİR GÖRÜNÜMLE CANLANACAK”

Tarihi Siptilli Çarşısı’nın hak ettiği değere kavuşması adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Tarihi Siptilli Çarşısı Tarsus’umuz için önemli bir tarihi tanıtım değeridir. Çarşımız tarihi ve insanı ile bir başka güzel. Burayı canlandırmak üzere çalışmalarımıza başladık. Tarihi çarşımız geçmişimizden kalan bir güzellik ve mirastır, onu korumamız ve canlı tutmamız gerekiyor. Tarihi dokuya önem veren bir anlayış ile hareket ederek burada Halk Restoran, Halk Manav, Halk Market ve farklı sosyal alanlar açacak, yapacağımız çalışmalar ile çarşımızı yeniden canlandıracağız. Halkımızın hizmetine sunduğumuz, piyasa değerinden daha uyguna ürünleri satın alabilecekleri Halk işletmelerimizi çoğaltmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en iyiyi en uyguna alması için uğraşacağız. Tarihi Çarşımız Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme çalışmaları yapılarak yeni görünümüyle halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Yapılacak çalışmaların kentimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.