lösev

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Politika (BH) - BLOK HABER | 25.12.2020 - 10:10, Güncelleme: 25.12.2020 - 10:10 3686+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

BAŞKAN BOZDOĞAN, TOPLU KONUT HAKKINDAKİ KARALAMA KAMPANYASINA YANIT VERDİ.

-TAKSİTLERE TEFE TÜFE ORANLARI %19.5 OLAN ÜST SINIR YERİNE YAKLAŞIK %14.5  OLARAK İNDİRİMLİ ŞEKİLDE YANSITILACAK, KONUTLAR 2021 YILININ HAZİRAN AYINDA TESLİM EDİLECEK. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Önceki yönetim döneminde şartnameye TEFE ve TÜFE farkı konulduğunu kaydeden Bozdoğan Ekim, Kasım, Aralık taksitlerinde bu farkın alınacağını, daha sonraki taksitlerde ise bu farkı almayacaklarını söyledi. Bozdoğan, toplu konut projesi konusunda maksatlı kişilerce haksız yere eleştirilere maruz kaldıklarını ifade ederek biz hiçbir şekilde vatandaşımızı mağdur edecek bir anlayışa sahip değiliz. Kaldı ki yaptığımız araştırmada sosyal medya üzerinden hakkımızda karalama kampanyası yapan bir kişilerden birisinin, konut sahibi olmak için 169 bin lira ödeme yapıp tapusunu aldığını ve aynı evi internet üzerinden 280 bin liraya satılığa çıkardığını da tespit ettik, dedi. Tarsus Belediye Meclisi’nin 2. Olağanüstü toplantısı Başkan Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye meclis üyelerine, belediyenin toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Bozdoğan, önceki yönetim döneminde hak sahiplerinden alınacak taksitlere TEFE ve TÜFE farkı yansıtılmasının sözleşmeye konulduğunu kaydetti. Pandemi şartları nedeniyle % 19.5 olan TEFE ve TÜFE oranından yaklaşık % 14.5 gibi daha düşük oranı konut fiyatlarına yansıttıklarını söyleyen Bozdoğan, “Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik. 15 Şubat 2021 tarihine kadar ödemelerin tamamlanması durumunda TEFE TÜFE farkı yansıtılmayacak ve tapuları verilecek,15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde ise Ekim 2020, Kasım 2020, Aralık 2020 ayları TEFE TÜFE farkları yansıtılacak. 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren alıcılaraTEFE TÜFEfarkı yansıtılmayacaktır. Bu TEFE TÜFE farklarını ben koymadım. Daha önceki yönetim, vatandaşlarla sözleşme yaparken bunu koymuş. 2021 yılının Mart ayının başında inşaatımızın %75 tamamlanıp banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak. 30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerine teslim edeceğiz” dedi. “169 BİN LİRAYA ALDIĞI EVİ 280 BİNE SATILIĞA ÇIKARAN KİŞİ BİZİ KARALIYOR” Başkan Bozdoğan, bazı art niyetli kişilerin, siyasi nedenlerle toplu konut projesi üzerinden kendisine sosyal medya üzerinden saldırdığını ifade eden Başkan Bozdoğan, bu yönde sosyal medyada karalama kampanyası yapan bir kişinin, toplu konut için 169 bin lira ödediğini ve aynı evi sahibinden.com adlı sitede 280 bin liraya satışa çıkardığını tespit ettiklerini söyledi. Bozdoğan, “169 bin liraya aldığı yeri 280 bin liraya satan bir insan lütfen sosyal medyadan saldırıda bulunmasın. Ben kimsenin zarar görmesini asla istemiyorum. Tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince de iyileştirmek için de her şeyi söyledim” dedi.
BAŞKAN BOZDOĞAN, TOPLU KONUT HAKKINDAKİ KARALAMA KAMPANYASINA YANIT VERDİ.

-TAKSİTLERE TEFE TÜFE ORANLARI %19.5 OLAN ÜST SINIR YERİNE YAKLAŞIK %14.5  OLARAK İNDİRİMLİ ŞEKİLDE YANSITILACAK, KONUTLAR 2021 YILININ HAZİRAN AYINDA TESLİM EDİLECEK.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

Önceki yönetim döneminde şartnameye TEFE ve TÜFE farkı konulduğunu kaydeden Bozdoğan Ekim, Kasım, Aralık taksitlerinde bu farkın alınacağını, daha sonraki taksitlerde ise bu farkı almayacaklarını söyledi.

Bozdoğan, toplu konut projesi konusunda maksatlı kişilerce haksız yere eleştirilere maruz kaldıklarını ifade ederek biz hiçbir şekilde vatandaşımızı mağdur edecek bir anlayışa sahip değiliz. Kaldı ki yaptığımız araştırmada sosyal medya üzerinden hakkımızda karalama kampanyası yapan bir kişilerden birisinin, konut sahibi olmak için 169 bin lira ödeme yapıp tapusunu aldığını ve aynı evi internet üzerinden 280 bin liraya satılığa çıkardığını da tespit ettik, dedi.

Tarsus Belediye Meclisi’nin 2. Olağanüstü toplantısı Başkan Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye meclis üyelerine, belediyenin toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Bozdoğan, önceki yönetim döneminde hak sahiplerinden alınacak taksitlere TEFE ve TÜFE farkı yansıtılmasının sözleşmeye konulduğunu kaydetti. Pandemi şartları nedeniyle % 19.5 olan TEFE ve TÜFE oranından yaklaşık % 14.5 gibi daha düşük oranı konut fiyatlarına yansıttıklarını söyleyen Bozdoğan, “Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik. 15 Şubat 2021 tarihine kadar ödemelerin tamamlanması durumunda TEFE TÜFE farkı yansıtılmayacak ve tapuları verilecek,15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde ise Ekim 2020, Kasım 2020, Aralık 2020 ayları TEFE TÜFE farkları yansıtılacak. 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren alıcılaraTEFE TÜFEfarkı yansıtılmayacaktır. Bu TEFE TÜFE farklarını ben koymadım. Daha önceki yönetim, vatandaşlarla sözleşme yaparken bunu koymuş. 2021 yılının Mart ayının başında inşaatımızın %75 tamamlanıp banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak. 30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerine teslim edeceğiz” dedi.

“169 BİN LİRAYA ALDIĞI EVİ 280 BİNE SATILIĞA ÇIKARAN KİŞİ BİZİ KARALIYOR”

Başkan Bozdoğan, bazı art niyetli kişilerin, siyasi nedenlerle toplu konut projesi üzerinden kendisine sosyal medya üzerinden saldırdığını ifade eden Başkan Bozdoğan, bu yönde sosyal medyada karalama kampanyası yapan bir kişinin, toplu konut için 169 bin lira ödediğini ve aynı evi sahibinden.com adlı sitede 280 bin liraya satışa çıkardığını tespit ettiklerini söyledi.

Bozdoğan, “169 bin liraya aldığı yeri 280 bin liraya satan bir insan lütfen sosyal medyadan saldırıda bulunmasın. Ben kimsenin zarar görmesini asla istemiyorum. Tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince de iyileştirmek için de her şeyi söyledim” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.